Politika arhiva vesti 02.11.2016

Skupština Srbije večeras završila rad, nastavak u utorak

Blic 02.11.2016
Poslanici Skupštine Srbije večeras su završli raspravu o predlogu odluka o učešću vojske u mirovnim operacijam UN i EU, a nastaviće rad u utorak, 8. novembra. Tokom dana, većina poslanika u Skupštini Srbije najavila je da će podržati učešće… »

Špijunska afera Perišić na sudu posle 14 godina

Insajder 02.11.2016
Suđenje bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, optuženom za odavanje poverljivih informacija, počelo je u Višem sudu, bez prisustva javnosti, 14 godina nakon podizanja optužnice. Perišićev pravni zastupnik, advokat… »

Novosti: Ranjen muškarac na Senjaku

Novi magazin 02.11.2016
Jedan muškarac teško je ranjen večeras u beogradskom naselju Senjak kada su za sada nepoznati počinioci ispalili nekoliko metaka na jedno vozilo, objavili su na sajtu Večernje Novosti. Kako list nezvanično saznaje, muškarac je ranjen dok je ulazio… »

Tači: Poštovanje manjina važan kriterijum za članstvo u EU

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je poštovanje manjinskih prava jedno od glavnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, saopštio je njegov kabinet. "Poštovanje manjinskih prava je jedno od glavnih kriterijuma za… »

Tači: Poštovanje manjina važan kriterijum za članstvo u EU

B92 02.11.2016
Beograd -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je poštovanje manjinskih prava jedno od glavnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, saopštio je njegov kabinet. "Poštovanje manjinskih prava je jedno od glavnih kriterijuma za članstvo u… »

CEAS Jelene milić: Ruski zvaničnici preuveličavaju broj žrtava NATO bombardovanja

Kurir 02.11.2016
BEOGRAD - Centar za evroatlantske studije iz Beograda pozvao je ruske zvaničnike da prestanu da sistemski javno plasiraju netačne podatke o broju žrtava NATO bombardovanja SRJ, i pri tome pominju izjavu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova… »

Građani na kafi sa narodnim poslanicima

RTS 02.11.2016
Nedelja parlamentarizma od 7. do 13. novembra ima za cilj bolje povezivanje i upoznavanje građana Srbije sa radom Narodne skupštine. Jovana Đurbabić iz Otvorenog parlamenta kaže da će građani saznati da li je vlasnik mandata poslanik ili je to… »

Asad za Politiku: SAD i njihovi saveznici krivi za propast primirja u Siriji

Beta 02.11.2016
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za beogradski list "Politika" da su za propast poslednjeg primirja u Siriji krivi SAD i njihovi saveznici, koji, kako je istakao, primirja koriste kako bi pomogli teroristima. "Zapad… »

Potencijali za saradnju u agrobiznisu

Dnevnik 02.11.2016
U svetlu ukupno dobrih odnosa Srbije u Belgije, u obostranom interesu je unapređenje ekonomske saradnje Autonomne Pokrajine Vojvodine i Belgije, zaključeno je. na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Kraljevine Belgije u… »

Sramota! Dok Oliver Ivanović trune u zatvoru već 2 godine, Tači na slobodi

Srbija danas 02.11.2016
Trebalo je tog njihovog Tačija držati u pritvoru sve dok ne oslobode Ivanovića, jer sa bagrom se ne može drugačije razgovarati, kaže Šešelj. Dok samoprozvane Prištinske vlasti drže lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u zatvoru… »