Politika arhiva vesti 02.11.2016

U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte...

Novi magazin 02.11.2016
Tema broja: 61. Beogradski sajam knjiga --> Uspeh knjige – neuspeh izdavača: Beogradski sajam knjiga ušao je u svoju sedmu deceniju postojanja. Osam dana “najvažnijeg kulturnog događaja u Srbiji” prošlo je kao i prethodnih godina – uz niske… »

Dobri politički i ekonomski odnosi Srbije i Austrije

Studio B 02.11.2016
Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom, o procesu evropskih integracija i bilateralnoj saradnji Srbije i Austrije. Joksimović je zahvalila na… »

Štrajkači glađu na infuziji

Slobodna Evropa 02.11.2016
Zdravstveno stanje štrajkača glađu u preduzeću „Zastava INPRO“ je sve teže, a rešenje agonije invalida rada, koji od 11. oktobra odbijaju hranu, se još uvek ne nazire. Na ovaj radikalni potez odlučili su se zbog nezadovoljstva od države… »

Detalj koji je svima promakao: Auto sa EU tablicama odvezao Nehata Tačija iz zatvora (foto)

Srbija danas 02.11.2016
Nehata Tačija, direktora Kosovske policije za region Kosovske Mitrovice, na izlasku iz pritvora sačekao je automobil sa EU tablicama. Naime, Tačija je na izlasku iz pritvora sačekao automobil sa crnim tablicama na kojima se nalaze slova EU. Dušan… »

Preko posrednika: Jeremić tražio novac od Soroša?!

Srbija danas 02.11.2016
Soroš poznat po izazivanju obojenih revolucija i krvavih ratova po svetu. Vuk Jeremić, bivši šef diplomatije i predsednik „Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj“ (CIRSD) tražio je novac od zloglasnog američkog milijardera Džordža… »

Zgrada Er Srbije evakuisana zbog dojave o bombi

Insajder 02.11.2016
Zgrada u kojoj se nalazi sedište kompanije Er Srbija, u Ulici Jurija Gagarina 12 na Novom Beogradu, evakuisana je zbog dojave o bombi. N1 prenosi da je prema nezvaničnim informacijama u podzemnoj garaži ispod jednog automobila pronađen sumnjiv paket… »

Most i dalje razdvaja

Večernje novosti 02.11.2016
Za manje od tri meseca planirano otvaranje prelaza preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici, a radovi se otegli. GLAVNI most na Ibru, koji povezuje južni i severni deo Kosovske Mitrovice, prema dogovoru Beograda i Prištine, trebalo bi da bude otvoren za… »

Komentar: Ćelo

Večernje novosti 02.11.2016
Svedočenje Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini razotkriva bošnjačku "istinu" o ratu u BiH. SVEDOČENjE Fahrudina Radončića pred sudom u Prištini u predmetu protiv Nasera Keljmendija, da je Ramiz Delalić Ćelo ubio srpskog svata Nikolu… »

Naredna runda pregovora BG i PR 16. i 17. novembra

Danas 02.11.2016
Diplomatski izvori tvrde da će verovatno biti "napravljen mali pomak" u razgovorima. Nova runda briselskih pregovora Beograda i Prištine biće održana 16. i 17. novembra, saznaje Danas nezvanično iz diplomatskih izvora. Naši sagovornici navode da će… »

Vučić zabranio iznošenje informacija u javnost dok traje istraga

Nedeljnik 02.11.2016
Informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča. Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih… »