Politika arhiva vesti 02.11.2016

Dačić u Rusiji na Međuvladinom komitetu za saradnju

Blic 02.11.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predvodiće delagaciju Srbije koja će 2. i 3. novembra boraviti u Suzdanju, Ruskoj Federaciji, na 15. zasedanju Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i… »

Potvrđena optužnica protiv Pokimice i još trojice krijumčara ljudi

Blic 02.11.2016
Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Branimira Pokimice i još trojice optuženih za produžženo krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je danas iz suda. Krivično vanpretresno veće… »

Rašić: Odnosi Albanaca i Srba na Kosovu nikad gori, EU pasivna

Novi magazin 02.11.2016
Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić ocenio je danas da odnosi Albanaca i Srba na Kosovu nikada nisu bili gori nego sada i da je za njihovo poboljšanje neophodna pomoć predstavnika međunarodne zajednice, naročito EU na Kosovu, čiji… »

Skupština Srbije danas o plavim šlemovima

Beta 02.11.2016
Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas plan učešća vojske i policije u operacijama UN i EU u 2016, po kome je predvidjeno angažovanje do 700 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i 18 iz redova Ministarstva unutrašnjih poslova… »

Lete iz službe: Čistka obaveštajaca zbog "slučaja Jajinci"

Pravda 02.11.2016
Posle pronalaženja oružja u blizini kuće Vučića slede rezovi u bezbednosnom sektoru. Propusti otvorili vrata za utvrđivanje pojednične odgovornosti. Državni vrh preispitaće rad svih bezbednosnih službi posle pronalaženja arsenala oružja u… »

Haos u skupštini: Radulović pretio Maji Gojković?

Srbija danas 02.11.2016
"Ne može poslanik da viče i da preti", rekla je Maja Gojković, koja je prethodno odredila petominutnu pauzu. Zbog rasprave Maje Gojković i lidera DJB Saše Radulovića, nakratko je prekinuta sednica Skupštine Srbije. Sednica Skupštine Srbije kratko… »

Nikšićanin ranjen u pucnjavi na Senjaku

Insajder 02.11.2016
Radisav R. star 37 godina iz Nikšića lakše je ranjen večeras kada je na njega pucano na parkingu ispred kluba Kabare rouz na Senjaku u Beogradu, saznaje Blic. List prenosi da je reč je o osobi s kriminalnim dosijeom, na koju je pucano i prošle… »

Nedeljnik je u Rimu razgovarao sa najvećim stručnjacima za mafiju. Šta su nam rekli o srpskom organizovanom kriminalu?

Nedeljnik 02.11.2016
Mafija u Srbiji bila je na kolenima kada se dogodilo ubistvo premijera Đinđića. Kriminalna grupa broj jedan u Srbiji su navijači. Kakvi su sukobi u policiji i ko je sve zakazao u Jajincima? Da li je stvarno srpsku mafiju stvorila država, veliko… »

Tači: Poštovanje manjina važan kriterijum za članstvo u EU

Blic 02.11.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je poštovanje manjinskih prava jedno od glavnih kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, saopštio je njegov kabinet. - Poštovanje manjinskih prava je jedno od glavnih kriterijuma za članstvo u… »

Pokret socijalista: Montgomeri teškim rečima hoće da ućutka istinu

Blic 02.11.2016
Pokret socijalista saopštio je večeras da bivši američki ambasador Vilijam Montgomeri teškim rečima pokušava da ućutka istinu, ali da istina ne možže da pokvari odnose SAD i Srbije. PS navodi u saopštenju da je sve što je izrekao lider stranke… »