Politika arhiva vesti 02.11.2016

Špijunka: Pakleni ispit

Večernje novosti 02.11.2016
Nakon što se okušao kao novinar, voditelj i kao narodni poslanik, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović odškrinuo je vrata i za novu karijeru. NAKON što se okušao kao novinar, voditelj i kao narodni poslanik, funkcioner Srpske… »

Vulin: Za povišicu penzionerima osam milijardi dinara

BK TV 02.11.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je izjavio danas da će povećanje plata i penzija uticati na povećanje zaposlenosti, a da će za povišicu za penzionere biti izdvojeno više od osam milijardi dinara. Vulin… »

Devenport o spoljnoj politici Srbije: Sve ide kako treba, dalji koraci su na EU

Srbija danas 02.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je danas da postoji očekivanje od svake zemlje kandidata da harmonizuje svoju spoljnu politiku sa politikom EU do trenutka pristupanja. Devenport je u Novom Pazaru, na pitanje novinara o usaglašavanju… »

Premijer naložio da se ne iznose informacije o oružju dok traje istraga

Insajder 02.11.2016
Po nalogu predsednika Vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost s informacijama o događajima u Jajincima i… »

MUP: Nije bilo bombe u zgradi Er Srbije

Insajder 02.11.2016
Nakon detaljnog pregleda zgrade Er Srbije u Ulici Jurija Gagarina, kontradiverzione ekipe MUP-a utvrdile su da bombe nema, navodi se u sopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. U saopštenju se navodi i da je zgrada evakuisana iz bezbednosnih razloga… »

Čečen: Novinare CINS-a prate i fotografišu, neće nas zastrašiti

Insajder 02.11.2016
Centar za istraživačko novinarstvo saopštio je da njihove novinare poslednjih dana prate i fotografišu nepoznate osobe, što su prijavili Policiji i Tužilaštvu. “Mi ćemo svaku priču da izguramo do kraja, koliko god neko pokušavao da nas… »

I zaštitnik građana je građanin

Insajder 02.11.2016
Zaštitnik građana Saša Janković je na svom zvaničnom Tviter nalogu potvrdio je da je jutros, kao bilo koji građanin, prijavio Policiji da su mu izbušene sve četiri gume. “Jutros sam, kao građanin, prijavio da su mi, kao svakom ko se parkira na… »

Mijatović: Da se kazne odgovorni za zločine nad novinarima

Novi magazin 02.11.2016
Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović, danas je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, pozvala sve države članice OEBS da pronađu i kazne one koji su počinili zločine nad novinarima. "Vlasti u… »

Skot zanemeo na optužbe Vulina

Alo 02.11.2016
"Nemam reči, bilo je previše izjava, bolje bi bilo da se usredsredimo na činjenice u našim odnosima", rekao je Skot zamoljen da prokomentariše izjavu u kojoj ministar Vulin dovodi slučaj mogućeg atentata na Vučića u vezu sa ambasadom SAD… »

"Kad se bude povlačio, Vučić će reći sam"

Danas 02.11.2016
Petar Petrović (BCBP): Nema on šta da se povlači ili ne povlači, predsednik Republike postavlja i smenjuje sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost. Premijer Srbije Aleksandar Vučić se ne povlači sa funkcije koordinatora službi bezbednosti… »