Politika arhiva vesti 02.11.2016

Pritvor do 30 dana trećem osumnjičenom za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori

Insajder 02.11.2016
Viši sud u Podgorici odredio je danas pritvor u trajanju do 30 dana državljaninu Srbije Aleksandru Sinđeliću, za koga se smatra da je član grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori. Sinđelić je od sinoć u Zavodu za… »

Ukinuta istraga pred kamerama

Insajder 02.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić naložio je nadležnim državnim organima da ne izlaze u javnost s informacijama o oružju nađenom u Jajincima i na Novom Beogradu dok se ne završi istraga. Predstavnici državnih institucija dosad su, iznošenjem… »

Vulin: Od juče do danas

Insajder 02.11.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin danas je izjavio da je sinoć tražio pomoć SAD u rasvetljavanju pozadine pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića ili njegovog brata. Međutim, Vulin je u sinoćnoj emisiji Upitnik na RTS-u, Ambasadu SAD u… »

PS: Montgomeri teškim rečima hoće da ućutka istinu

B92 02.11.2016
Beograd -- Pokret socijalista saopštio je da bivši ambasador SAD Montgomeri teškim rečima pokušava da ućutka istinu, ali da istina ne može da pokvari odnose SAD i Srbije. PS navodi u saopštenju da je sve što je izrekao lider stranke Aleksandar… »

Kosovska vlada: Ne putujte kroz centralnu Srbiju

B92 02.11.2016
Priština -- Kosovska Vlada je preporučila je svojim građanima da ne putuju kroz centralnu Srbiju zbog hapšenja njenih državljana Nehata Tačija i Hiljmija Keljmendija. Priština najavljuje mere reciprociteta ukoliko MUP Srbije nastavi sa hapšenjem… »

Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći: Ko brine o najugroženijima?

Slobodna Evropa 02.11.2016
Srbija je jedina država u Evropi koja nema zakon o besplatnoj pravnoj pomoći za najosetljivije kategorije stanovništva. Decenijama unazad, pomoć žrtvama nasilja, trgovine ljudima, diskrimnacije, najsiromašnijima i mnogim drugima kojima je ona… »

Boško Obradović: Čeda je nervozan jer je postao suvišan

Kurir 02.11.2016
BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da LDP i predsednik te stranke Čedomir Jovanović itekako imaju razloga za nervozu, jer je, kako smatra, ta stranka postala suvišna. Obradović je novinarima u parlamentu, povodom komentara… »

Gojković: Radulovićevo ponašanje sramotno

BK TV 02.11.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je večeras da je ponašnje poslanika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića sramotno i da mu je jedini cilj da obesmisli rad parlamenta i od skupštine napravi cirkus. TanjugGojković je u izjavi… »

Otvaranje poglavlja sa EU do kraja godine neizvesno, a evo šta je najveća prepreka i šta može da donese preokret

Blic 02.11.2016
Potpuno je neizvesno da li će Srbija do kraja godine otvoriti još neko poglavlje sa Evropskom unijom. Razlog je blokada dijaloga Beograda i Prištine, što je u isto vreme i glavni uslov za nastavak evrointegracija. Kada će, i da li će taj uslov biti… »

Mijatović: Srbija spremna da otvori nova poglavlja

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Predsednik Poslaničke grupe Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) u Skupštini Srbije Milorad Mijatović rekao je danas u razgovoru s delegacijom Socijaldemokratske partije Švedske da je Srbija spremna da otvori nova pregovaračka poglavlja… »