Arhiva vesti 17.01.2017

Kina i Srbija potpisale memorandum o saradnji u poljoprivedi

Beta 17.01.2017
Kineski ministar poljoprivrede Han Čangfu i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović potpisali su danas u Beogradu memorandum o razumevanju i saradnji u poljoprivredi, posebno investicija u preradu voća i mesa. Čangfu je rekao da je došao u… »

"Vučić neće biti iznenađen mojim kritikama"

B92 17.01.2017
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da je netačno da Srbija ne sarađuje sa tim sudom. Ipak, kako tvrdi, u praksi do sada malo toga urađeno po pitanju procesuiranja ratnih zločina. "Ne bi bilo tačno reći da Srbija ne sarađuje… »

Odloženo ročište Puzigaći za 27. februar

RTS 17.01.2017
Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odložen je za 27. februar u Višem sudu u Beogradu. Pripremno ročište je odloženo jer branilac Dejana Puzigaće nije uredno… »

Načelnik novosadske policije odlazi sa te funkcije

N1 Info 17.01.2017
Načelnik novosadske policije Siniša Radaković unapređen je na poziciju u Direkciji policije zbog čega je prestao da obavlja tu funkciju, saznaje nezvanično N1. Još nije poznato koju funkciju će Radaković ubuduće obavljati niti se zna ko će ga… »

Lideri EU Trampu: EU je naša stvar

EurActiv 17.01.2017
Lideri članica EU negativno su 16. januara reagovali na izjave novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da je NATO zastareo i da će posle Velike Britanije i druge zemlje napustiti Evropsku uniju. Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da da je… »

Gana pobedila Ugandu, Mali i Egipat bez golova

Beta 17.01.2017
Fudbalska reprezentacije Gane pobedom je počela učešće na Kupu afričkih nacija u Gabonu, dok su Mali i Egipat igrali nerešeno bez golova. Gana je sa 1:0 pobedila Ugandu u prvom kolu Grupe D, koja po prvi put učestvuje na Kupu afričkih nacija od… »

Dalji pritisak na Srbe na Kosmetu: Pritvor od 30 dana za Srbina zbog jakne sa četiri S

Kurir 17.01.2017
PRIZREN - Osnovni sud u Prizrenu odredio je pritvor od 30 dana Branimiru Gligorijeviću iz sela Novake, jer je nosio maskirnu jaknu sa oznakom četiri S.On je optužen za lažno predstavljanje kao službeno lice, što je još jedan u nizu pritisaka na… »

Nisu ukinute carinske povlastice osobama sa invaliditetom

B92 17.01.2017
Beograd -- Osobama sa invaliditetom novim zakonskim rešenjem nije ukinuto pravo na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina prilikom uvoza ortopedskih i drugih pomagala. To je saopštilo Ministarstvo finansija. Kako se ističe, Ministarstvo se javnosti… »

Blam Trampa na Tviteru: Umesto ćerke pohvalio Ivanku Majic

B92 17.01.2017
Vašington -- Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp želeo je da pohvali svoju ćerku na društvenoj mreži Tviter, ali je greškom poslao poruku drugoj Ivanki. Tramp je prosledio poruku drugog korisnika Tvitera koji je napisao da je Ivanka Tramp… »

Mustafa: Želimo dobrosusedske odnose sa Srbijom

B92 17.01.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je na smirenost u odnosima između Prištine i Beograda posle "rata rečima" koji je izbio između dve strane proteklog vikenda. Mustafa je, u intervjuu za Glas Amerike na albanskom jeziku, odgovorio na komentare… »