Arhiva vesti 25.01.2017

Zvezda tražila titulu, ali postoje problemi

Mondo 25.01.2017
Crveno-beli zvanično tražili da im se dodeli titula iz 1946. godine, ali generalni sekretar FSS kaže da situacija nije jednostavna. Foto: MN Press Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je zvaničan zahtev FS Srbije da joj prizna titulu iz 1946. godine i… »

Nikolić: Tačijeve zapaljive izjave treba da zabrinu Evropu

RTS 25.01.2017
Određeni segmenti administracije u Briselu treba da prestanu da Prištini konstantno drže stranu, poručuje predsednik Srbije. Potpuno je apsurdno tvrditi da Srbija želi da anektira sever Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav… »

Eksplozije i pucnjava u Mogadišu, 28 mrtvih

RTS 25.01.2017
Najmanje 28 osoba poginulo je u bombaškim napadima ispred popularnog hotela u Mogadišu, u koji su uleteli napadači i otvorili vatru, saopštila je policija. Ispred hotela su izvedena dva napada automobil-bombama. Policijski zvaničnik Ibrahim Mohamed… »

Prijem još 500 profesionalnih vojnika

RTS 25.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević je, nakon konsultacija sa predsednikom vlade, pokrenuo proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je resorno ministarstvo. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara… »

AMSS: Oprez zbog magle i poledice

Danas 25.01.2017
Prema prognozi RHMZ, temperature ispod nule zadržaće se do kraja sedmice. Saobraćaj na autoputevima i glavnim putnim pravcima van većih gradova u Srbiji je umerenog inteziteta, ali zbog niskih temperatura i povremenih snežnih padavina koje se… »

Pobjeda: Nagodba uhapšenih državljana Srbije s Tužilaštvom

N1 Info 25.01.2017
Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, piše Pobjeda. Većina okrivljenih… »

Italijanski premijer priznao grešku: Zakasnili smo sa spasavanjem zatrpanih u hotelu!

Kurir 25.01.2017
Premijer Italije Paolo Đentiloni priznao je da je bilo odgađanja i grešaka u reagovanju na lavinu koja je zakopala hotel u planini, ali dodaje da je pogrešno sada traziti žrtvenog jarca, javlja AP. U današnjem saopštenju parlamentu, Đentiloni je… »

Lavrov: Nemamo iluzije o brzom resetovanju odnosa sa SAD

Večernje novosti 25.01.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva "nema iluzije" o brzom poboljšanju odnosa sa SAD pod vlašću novog američkog predsednika Donalda Trampa. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva… »

Brže presađivanje organa: Srbija primljena u organizaciju Evrotransplant

Kurir 25.01.2017
BEOGRAD - Srbiju je danas u svoje članstvo jednoglasno primila Organizacija Evrotransplant koja pacijentima iz zemalja-članica omogućava brže presadjivanje organa. Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar kazao je za Radio-televiziju Srbije da će… »

Prosvetari traže uvođenje platnih razreda

Politika 25.01.2017
Ponižavajuće je da direktor škole sa zvanjem doktora nauka ima platu kao spremačica u EPS-u, rečeno je na svetosavskom protestu u Beogradu, kome je prisustvovalo 250 predstavnika sindikalnih organizacija prosvetara iz čitave zemlje. Posle sporazuma… »