Arhiva vesti 25.01.2017

Mihajlović: Velimir Ilić govori neistine

Blic 24.01.2017
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da je lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao neistinu na RTV Vojvodina kada je izjavio da je od nje dobio radni izveštaj o radovima na… »

Dnevni listovi udvostručili broj kršenja Kodeksa novinara

N1 Info 25.01.2017
Iz godine u godinu novinarski Kodeks krši se sve više, pokazao je monitoring Saveta za štampu koji je u proteklih 10 meseci pratio izveštavanje osam dnevnih listova sa nacionalnom pokrivenošću. Štampa je u 2016. uvećala broj prekršaja za 50… »

Odbor potvrdio nominaciju Niki Hejli za ambasadorku SAD u UN

Blic 24.01.2017
Odbor američkog Kongresa za odnose sa inostranstvom odobrio je danas nominaciju guvernerke Južne Karoline Niki Hejli za ambasadorku SAD pri Ujedinjenim nacijama. Rojters navodi da je time otvoren put za brzu potvrdu te odluke i pred Kongresom. Odluka je… »

DS: Pre 16 godina Srbija dobila demokratskog premijera

Danas 25.01.2017
Demokratska stranka podseća saopštenjem da je Srbija na današnji dan 2001. godine dobila prvog demokratskog premijera Zorana Đinđića. Kako se navodi u saopštenju, 16 godina kasnije od izbora Vlade koja je dobila mandat za promene, "još uvek nismo… »

Srbija povećava standarde za bezbednost hrane

Gde investirati 25.01.2017
Na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu povodom završetka projekta izgradnje kapaciteta za unapređenje objekata za proizvodnju hrane, rečeno je da Srbija mora da sprovede odgovarajuće mere da bi mogla da na tržištu Evropske unije (EU)… »

Hrvatska privreda dobija predstavništvo u Beogradu

Beta 25.01.2017
Hrvatska gospodarska komora (HGK) ove godine planira otvaranje predstavništva u Srbiji, a odluku o tome donela je na osnovu iskazanog interesa i potreba svojih članica s ciljem jačanja ekonomske saradnje Hrvatske i Srbije. "Hrvatsko predstavništvo u… »

Apelacioni naložio sudu u smederevu: Razmotriti odluku o ukidanju pritvora osuđenom pedofilu

Kurir 25.01.2017
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu naložio je smederevskom Višem sudu da ponovo razmotri svoju odluku kojom je 30. decembra ukinuo pritvor Zlatku Batu (61) iz Kusatka, osuđenom da tri godne i dva meseca zatvora zbog obljube rođake. Odluka o ukidanju… »

(Video) Ćerka (7) džihadiste pisala Trampu: Učinite nešto za decu Sirije!

Kurir 25.01.2017
Sedmogodišnja devojčica Bana Alabed, čiji su tvitovi o životu u istočnom delu sirijskog grada Alepa izazvali veliku pažnju svetske javnosti, uputila je otvoreno pismo američkom predsedniku Donaldu Trampu. "Morate nešto da uradite za decu Sirije… »

Neverovatna izjava Karla Bilta: U Srbiji više od 300.000 Sirijaca

Blic 25.01.2017
Bivši premijer Švedske i šef diplomatije ove zemlje Karl Bilt podelio je na svom tviter profilu “zanimljive” podatke, prema kojima se u Srbiji nalazi više od 300.000 izbeglica iz Sirije. Refugees from the Syria war in European countries as… »

Meta pucnjave kod OŠ "Đura Daničić" najverovatnije bio Goranac, a ne Skole

Radio 021 25.01.2017
Novosadska policija sumnja da meta napadača u utorak kod Osnovne škole "Đura Daničić" nije bio ranjeni Niko Uskoković zvani Skole (37), nego njegov šurak Goran Kovačević zvani Goranac. Ono što navodi na ovaj zaključak je ne samo to što je… »