Arhiva vesti 06.02.2017

Rok plaćanja poreza na imovinu pomeren na 17. februar

Gde investirati 06.02.2017
Na ovogodišnjoj prvoj uplatnici poreza na imovinu iznos je isti kao prošlogodišnji, a zbog Dana državnosti, rok plaćanja pomeren je sa 15. na 17. februar. Sledećeg petka, 17. februara, ističe rok za uplatu prve rate poreza na imovinu u ovoj godini… »

Veternik: Protest roditelja učenika zbog smene učiteljice

B92 06.02.2017
Roditelji učenika odeljenja drugog dva Osnovne škole "Marija Trandafil" u Veterniku pobunili su se zbog smene učiteljice Tanje Josimović. Deca su zbog toga u sredu, četvrtak i petak izostala iz škole, dok su roditelji zahtevali da se učiteljica… »

Policajci protestovali u Novom Sadu

RTV 06.02.2017
NOVI SAD - Povodom poslednjih incidenata na ulicama Novog Sad, loše bezbednosne situacije i blage kaznene politike prema kriminalcima , danas su protestovali policajci. U nedelju, protest u centru grada, istim povodom, održalo je i Udruženje građana… »

Ministarstvo: Nabavka osmatračkih i optoelektronskih sredstava prioritet

Novi magazin 06.02.2017
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiša Diković izrazio je danas zadovoljstvo angažovanjem Zajedničkih snaga vojske i policije koje su bez upotrebe sile i uz humano postupanje prema migrantima uspeli da obezbede državnu granicu prema… »

Mihajlovićeva: Poštovati rokove na Koridoru 11

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom i predstavnicima Šandong haj spid grupe o izgradnji dve deonice na Koridoru 11… »

Srbija i Rusija zajedno udaraju na organizovani kriminal

Vesti online 06.02.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin razgovarali su u ponedeljak o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i… »

Skupštinski odbor utvrdio listu kandidata za Programski savet RTS

Blic 06.02.2017
Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od 28 kandidata za članove Programskog saveta RTS, sa kojima je prethodno na sednici tog skupštinskog tela obavljen razgovor. Sa te liste kandidata Upravni odbor RTS izabraće 15… »

Godišnjica Crvenog krsta Srbije

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Armija od 60.000 volontera Crvenog krsta Srbije pokazuje da je velika humanost naroda Srbije i da je veliki ugled te organizacije, izjavio je danas predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović, na svečanosti povodom 141. godišnjice te… »

Skupština Kosova u četvrtak i o severnoj Mitrovici

Blic 06.02.2017
Sednica Skupštine Kosova, na čijem su dnevnom redu i dve inicijative premijera Ise Mustafe za razmatranje situacije u severnoj Mitrovici i o primeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, biće u četvrtak, 9. februara. Poslanici će u okviru dnevnog reda od… »

Vučić: Izvrššićemo pritisak da se završše radovi na Koridoru 10

Blic 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da će država izvršiti pritisak na dve firme na Koridoru 10 kako bi se rešili problemi na njihovim deonicama. Vučić je rekao da je neophodno voditi računa o interesu države i građana, a da će… »