Arhiva vesti 06.02.2017

Za nasilje dece u školi kažnjavaće se roditelji

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Za roditelje čije dete maltretira vršnjake u školi, narušava ugled i čast drugog učenika ili nastavnika nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa novčane kazne od 30.000 do 100.000 dinara. Roditelji će ukoliko… »

Penali za penzije odlaze na proveru

Večernje novosti 06.02.2017
Predlog Saveza samostalnih sindikata uskoro pred socijalno-ekonomskim savetom. Traže da puna penzija bude odobrena čim se navrši 65 godina života. UKIDANjE penala za odlazak u penziju pre napunjenih 65 godina života biće tema sledeće sednice… »

Dogrevanje stanova preko dana duplira račune za struju

Kamatica 06.02.2017
Domaćinstva koja su svakog dana po tri sata dodatno uključivala TA peći od šest kilovata, dobiće duplo veći račun od oko 23.500 dinara. U iščekivanju novih, januarskih računa za struju koji bi trebalo da budu ispravljeni potrošačima čiji su… »

Mogherini: Obrt u dijalogu ohrabrujući

Slobodna Evropa 06.02.2017
Visoka predstavnica Evropske unije Federica Mogherini obavijestila je u ponedjeljek šefove diplomatija EU o toku dijaloga Beograd-Priština i saopštila da je došlo do "obrabrujućeg razvoja događaja u Mitrovici" na Kosovu pošto je uklonjen jedan zid… »

Zvezda oštro reagovala: Bili smo u ratnoj zoni, derbi nije ni trebalo da se igra – više nećemo da ćutimo!

Hot sport 06.02.2017
KK Crvena zvezda obratila se javnosti nakon detaljne analize utakmice 21. kola ABA lige koju vidi kao odličan povod da pokrene brojna pitanja, na koja kao predvodnik regionalne i srpske košarke – više neće da ćuti! Crvena zvezda je upravo izdala… »

Burno na sednici o članovima REM: Gojković: Ne vičite, niste u kafani na Ibarskoj; Vukadinović o diplomama SNS kandidata

Blic 06.02.2017
Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje utvrdio je danas listu od šest kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na predlog poslaničkih grupa. Srpska napredna stranka (SNS) predložila je Miloša Rajkovića i… »

Peh: Zvezda bez Ristića tri nedelje

Blic sport 06.02.2017
Crvena zvezda neće moći da računa na usluge Mihaila Ristića tri nedelje, zbog povrede koju je zadobio tokom priprema na Kipru. Foto: RAS Srbija Ovaj 21-godišnji "univerzalac" je doživeo peh na treningu u nedelju, kada je povredio skočni zglob… »

Vremenski preokret: Temperature padaju, a večeras stiže i novi sneg

Blic 06.02.2017
U BiH se sutra se očekuje oblačno i hladnije vreme sa snegom i temperaturom od 0 do 6 stepeni Celzijusovih. Na planinama će padati sneg, a u nižim predelima susnežica i vlažan sneg, te na jugu kiša, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda… »

Doznake iz inostranstva u Srbiju čak 2,7 milijardi evra

SEEbiz 06.02.2017
BEOGRAD - Pro­ce­nju­je se da je gra­đa­ni­ma Sr­bi­je u 2016. go­di­ni sa ra­znih stra­na sve­ta sti­glo oko 2,7 mi­li­jar­di evra. Reč je o ta­ko­zva­nim do­zna­ka­ma iz ino­stran­stva, od­no­sno nov­cu ko­ji su na­ši… »

Josipović priznao: Hrvati imaju kompleks od Srbije

Pravda 06.02.2017
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da HDZ "žmuri na ustašofiliju", a da vodeći političari u Hrvatskoj i deo medija imaju kompleks od Srbije. Osim toga, on navodi da se političari u Hrvatskoj boje da uđu u otvoreni dijalog i traženje… »