Arhiva vesti 06.02.2017

Mogerini: Aneksija Krima neće biti priznata

Danas 06.02.2017
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da EU nikada neće priznati rusku aneksiju Krima. Ne mogu da kažem kakav je stav američke administracije o tome, ali mogu da kažem evropski stav, rekla je… »

Đorđević: Vojska će sarađivati sa tužilaštvom o navodima sindikata

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da će se o tvrdnjama Vojnog sindiksata da su oficiri Vojske Srbije omogućili ljudima iz kriminalnog miljea da koriste vojno strelište i municiju baviti tužilaštvo, a da će vojska i ministarstvo… »

Evropska federacija suspendovala BG maraton

B92 06.02.2017
Portparol Evropske atletike (EA) Džejms Maligen potvrdio je za N1 da su aktivnosti Beogradskog maratona suspendovane zbog dugovanja, a rok je kraj februara. Beogradski maraton prethodno je saopštio da su "dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji BG… »

Đorđević: FAP, Zastava kamioni i Jumko biće deo Odbrambene industrije

Večernje novosti 06.02.2017
Ministar Zoran Đorđević posetio nekoliko jedinica i ustanova Vojske Srbije i ministarstva u cilju sagledavanja stanja, analize priprema i gotovosti u izvršavanju redovnih zadataka. BEOGRAD - Ministar Zoran Đorđević danas je posetio nekoliko… »

Đurović o učešću predstavnika Kosova u PSSE

Novi magazin 06.02.2017
Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović razgovarala je danas sa poslanicima Skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom o učešću predstavnika Kosova u radu PSSE kao i o evrointegracijama… »

Nemci upozoravaju: Evropska unija pred krahom, danas je kao SFRJ uoči rata!

Kurir 06.02.2017
Sa nacionalističkim smutnjama, ekonomskom krizom i podelama, Evropska unija danas, 25 godina posle potpisivanja sporazuma u Mastrihtu, liči na Jugoslaviju krajem 1980-ih, piše „Dojče vele“, uz ocenu da EU mora da se osposobi da zaista složno… »

Na prodaju Želvoz iz Smedereva

Beta 06.02.2017
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika Srbije oglasila je danas prodaju preduzeća Želvoz u stečaju iz Smedereva čija je procenjena vrednost 1,15 milijardi dinara. Želvoz je ponudjen na prodaju kao pravno lice, a prodaja će se obaviti… »

Saša Janković gost Pressinga u utorak

N1 Info 06.02.2017
Gde je Srbija na mapi ugroženosti ljudskih prava, deset godina od uvođenja institucije zaštitnika građana? Zašto nije podneo ostavku u trenutku kada je najavio kandidaturu za predsednika Srbije? Kakav program zastupa i u čemu se razlikuje od drugih… »

Kremlj traži izvinjenje od Foks njuza: Putin ubica?

B92 06.02.2017
Moskva -- Portparol Kremlja Dmitrij Peskov tražio je od “Foks njuza" izvinjenje zato što je njihov novinar tokom intervju sa Trampom Putina nazvao ubicom. Peskov je izjavio da su takvi komentari novinara Bila O'Rajlija "uvredljivi i neprihvatljivi"… »

Vukašin Obradović podneo ostavku na mesto predsednika NUNS

Blic 06.02.2017
Vukašin Obradović podneo je ostavku na mesto predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) iz ličnih razloga. Izvršni odbor NUNS je u petak 3. februara konstatovao da je Obradović doneo odluku da podnese neopozivu ostavku, koja će… »