Arhiva vesti 06.02.2017

Janković: Čuvajte zaštitnika građana, trebaće vam (VIDEO)

Beta 06.02.2017
Čuvajte zaštitnika gradjana, ja sam svoju misiju ovde završio  -  tim rečima se ombudsman Saša Janković u ponedeljak uveče obratio prisutnima na prijemu povodom 10 godina postojanja te institucije. Janković je obraćanje na skupu u Palati Srbija… »

Vučić: Dualno obrazovanje za suštinsku i dubinsku promenu Srbije

RTS 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja. Ističe da dualno obrazovanje znači suštinsku, dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg načina razmišljanja i naše budućnosti. Aleksandar Vučić… »

Zemljotres jačine 5,3 stepena u Turskoj

Danas 06.02.2017
Zemljotres jačine 5,3 stepena, čiji je epicentar bio u Egejskom moru, potresao je jutros u 6 časova i 51 minut tursku obalu. U oblasti Kanakale je oštećen veći broj kuća u pet sela, dok su četiri osobe povređene, javlja AP.… »

Danas počinje suđenje za zločin u Srebrenici

Kurir 06.02.2017
BEOGRAD - Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske optuženih za zločine nad civilima u Srebrenici počinje danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Početak suđenja je u decembru bio odložen zbog… »

Bela kuća: Tramp snažno podržava NATO, ali Evropa mora više da povuče

Kurir 06.02.2017
Američki predsednik Donald Tramp izrazio je snažnu podršku NATO, ali je pozvao evropske članice te alijanse da se više angažuju, saopštila je Bela kuća. Tramp se u telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom saglasio… »

Neispravna hrana: Ministarstvo poljoprivrede: Potrošači treba da vode računa o deklaraciji

Blic 06.02.2017
Iako poljoprivredna inspekcija u Beogradu ima samo sedam inspektora, prošle godine su pronađene nepravilnosti tokom svake četvrte kontrole, te se može govoriti o dobrim rezultatima, ocenio je danas Nenad Vujović iz Ministarstva poljoprivrede. Od 1… »

Dinar miruje, kurs 123,9619 za evro

Blic 06.02.2017
Dinar će danas mirovati prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 123,9619 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,1 odsto… »

Nekoliko stotina policajaca protestovalo danas ispred zgrade novosadskih sudova

Nova ekonomija 06.02.2017
Više stotina policajaca iz Vojvodine i ostatka Srbije protestovali su danas ispred zgrade novosadskih sudova, zahtevajući strožije kazne i brže rešavanje slučajeva napada na policajce tokom obavljanja službene dužnosti. Protest su pokrenuli… »

Nikolić sa predstavnicima kineske kompanije

Večernje novosti 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom Đangsu Nantong San Đan konstrakšn grup pozvao predstavnike kineske kompanije da ulažu u Srbiju i da iskoriste ovo tržište kao uporište u daljem širenju poslovanja ka Evropi. BEOGRAD -… »

Odlične vesti posle derbija: Partizanu pola miliona od „Pučista“

Sportski žurnal 06.02.2017
Na taj način, ukupna pomoć koju su „Pučisti“ do sada uplatili crno-belima dostigla je iznos od 20.000 evra – piše na zvaničnom sajtu Parnog valjka. Predstavnici Fondacije „Pučisti 2012“, uplatili su donaciju u iznosu od 500.000 dinara na… »