Arhiva vesti 22.04.2017

Povećana kazna zatvora Miljanu Đurašinoviću

RTS 22.04.2017
Viši sud u Beogradu povećao je za 11 meseci kaznu ultimat borcu Miljanu Đurašinoviću poznatom kao "tasmanijski đavo" i pravosnažno ga osudio na dve i po godine zatvora zbog nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja oružja, objavljeno je na sajtu… »

Uticaj Monte karla na teniski poredak: Nole će i pored poraza prilično smanjiti zaostatak za Endijem!

Blic sport 22.04.2017
To što je Novak Đoković već u četvrtfinalu turnira masters serije u Monte Karlu doživeo poraz, od Davida Gofana sa 2:6, 6:3, 5:7, neće smetati našem najboljem teniseru da se primakne na ATP listi vodećem Endiju Mareju. Foto: @DjokerNole / Twitter… »

Hiljade talibanskih boraca ušlo u Nemačku s migrantima?

B92 22.04.2017
Berlin -- Moguće je da je hiljade bivših boraca Talibana ušlo u Nemačku u prethodne dve godine, tokom talasa više od milion migranata i izbeglica. To je objavio nemački magazin Špigl. Federalna kancelarija za migracije i izbeglice Nemačke… »

BiH na 7. mestu u svetu po broju boraca u DAEŠ-a, Srbija na 19.

Sputnik 22.04.2017
Prema broju osoba koje su se priključile DAEŠ-u, u odnosu na opštu populaciju, Bosna i Hercegovina se nalazi na sedmom mestu, podaci su američke Nacionalne kancelarije za ekonomska istraživanja, koje su objavili sarajevski mediji. Prema tom… »

Protest u Novom Sadu: Podrška 'Maršu za nauku'

Beta 22.04.2017
Kolona učesnika protesta "Protiv diktature" u Novom Sadu završila je svoju 14. šetnju ispred zgrade Pokrajinske vlade, a za nedelju u 18 sati najavljen je novi protestni skup. Kako je najavljeno, polazna tačka sutra ponovo će biti Trg republike, a… »

Meso u novosadskim mesarama skuplje za 60 dinara, ne zna se kada će stati rast

Radio 021 22.04.2017
Sveže svinjsko meso poskupelo je u novosadskim mesarama između 60 i 70 dinara po kilogramu, a kada će se rast cena zaustaviti nije poznato. Kako piše "Dnevnik", cene svinjskog mesa ovih dana visoko lete, pa je kilogram buta, u zavisnosti od prodavaca… »

Zaštitnik: Srbiji potrebna još tri zatvora

B92 22.04.2017
Beograd -- Srbiji su potrebna tri nova objekta za smeštaj zatvorenika u Smederevu, Subotici i Novom Pazaru pošto trenutni objekti ne ispunjavaju potrebne uslove. To je izjavio vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković. Komentarišući za… »

Rumunija: Otkriveno 111 migranata u kamionu

Večernje novosti 22.04.2017
Rumunska granična policija saopštila je danas da je zaustavila 111 tražilaca azila skrivenih u zadnjem delu velikog kamiona, dok su pokušavali ilegalno da izađu iz Rumunije. Rumunska granična policija saopštila je danas da je zaustavila 111… »

Dežurstva u Čelarevu kako bi se zaštilo voće (VIDEO)

Beta 22.04.2017
Direktor imanja "Podunavlje" iz Čelareva Nikola Milićević izjavio je da će mraz naneti ozbiljnu štetu voćarstvu a da ona tačno biti procenjena na kraju sezone. "Ovi hladni dani sredinom aprila, hladnoća i mraz nikako nisu pogodni za voće i… »

Otpušteni inženjeri: NIS uništava srpska naftna polja

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - NIS u Srbiji eksploatiše domaća naftna polja metodom koja u svetu nije dozvoljena, pa preti realna opasnost da naša zemlja za nekoliko godina ostane bez sopstvenih zaliha nafte. Kako saznaje "Blic", reč je o takozvanom frakturiranju, sistemu… »