Arhiva vesti 18.08.2017

Gradonačelnik Prištine demantuje da je bio uhapšen

Blic 18.08.2017
Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti demantovao je danas pisanje prištinskih medija da je bio uhapšen na milanskom aerodromu Mal Pensa. Gazeta Metro izvestila je, naime, sinoć da je Ahmeti, koji je bio u Milanu da prati uživo fudbalsku utakmicu… »

"Probudite se iz sna - vidite nas, bezbedni smo"

B92 18.08.2017
Varšava -- Poljski ministar unutrašnjih poslova zatražio je posle napada u Barseloni da se Evropa “konačno probudi iz sna primanja izbeglica i zalupi teroristima vrata”. Osim toga, kako navodi, Poljska je bezbedna pred takvim napadima jer nema… »

Fjučersi zlata probili 1.300 dolara jer akcije tonu sve dublje

Dnevnik 18.08.2017
NjUJORK : Cena zlata na terminskom tržištu probila je nivo od 1.300 dolara za uncu, što je najviši nivo u ovoj godini, pošto akcije na globalnim tržištima padaju usled uznemirenosti investitora da će previranja u Beloj kući sprečiti predsednika… »

Šumadijska regija i PSG: Bojkot izbora za mesnu samoupravu

Ritam grada Kg 18.08.2017
Šumadijska regija i Pokret slobodnih građana saopštili su da neće uzeti učešće u izborima za savete građana kragujevačkih mesnih zajednica „iz istih razloga iz kojih ne nameravaju da učestvuju ni u nekom od rijalitija ili u tzv. unutrašnjem… »

Ambasador Rusije u BiH: Incko opet izvrće činjenice

Sputnik 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov ocenio je kao izvrtanje činjenica tvrdnju visokog predstavnika Valentina Incka da odluka Ustavnog suda BiH o knjiženju perspektivne vojne imovine odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira i da vlasti… »

Oštar pad proizvodnje automobila

Kamatica 18.08.2017
Oštar pad proizvodnje u američkom automobilskom sektoru u julu odrazio se na ukupnu fabričku proizvodnju u SAD, koja mesecima stagnira, izveštava agencija AP. Uprava Federalnih rezervi (Fed) saopštila je danas da je fabrička proizvodnja pala za 0,1… »

Sud blokirao celokupnu imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

Blic 18.08.2017
Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi. Sud je na… »

Hitna pomoć: Jedna saobraćajna nezgoda u Beogradu

Novi magazin 18.08.2017
Noć u Beogradu protekla je mirno, rečeno je jutros agenciji Beta u Hitnoj pomoći. Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da se jutros u 3.00 u ulici Stanoja Glavaša dogodila saobraćajna nezgoda, ali da je muškrac (26) koji je učestvovao u… »

Vremeplov: Umro Petar Preradović

RTV 18.08.2017
NOVI SAD - Na današnji dan 1872. godine umro je Petar Preradović, književnik, jedan od najznačajnijih pesnika epohe ilirizma, čija se lirika kreće od zanosnog rodoljublja do krajnjeg pesimizma. Posle završene Vojne akademije u Vinernojštatu, iako… »

Beograđani u panici: Stižu rešenja za rušenje kuća, može da vas spase samo jedna stvar

Blic 18.08.2017
Proteklih nekoliko nedelja dosta Beograđana je u svojim poštanskim sandučićima dobilo rešenje o rušenju objekata koje nisu legalizovali. Ubrzo se stvorila panika među građanima jer bi to značilo da bi mnogi mogli da ostanu bez svojih domova… »