Arhiva vesti 18.08.2017

Apple donira dva miliona dolara organizacijama za borbu protiv mržnje

PC Press 18.08.2017
Izvršni direktor Apple-a, Tim Cook, rekao je da će kompanija donirati dva miliona dolara grupama i organizacijama koje se bore protiv mržnje, a u memorandumu koji je poslao zaposlenima je osudio mržnju i rasizam, a u vezi sa nedavnim sukobima u… »

Albanski mediji: Hrvatska izručuje Morinu Srbiji?

Politika 18.08.2017
PRIŠTINA – Sud u Dubrovniku potvrdio je prethodnu odluku da Srbiji izruči Albanca Ismailja Morinu, zvanog Balista, koji je upravljao dronom sa zastavom „Velike Albanije” na utakmici kvalifikacija za evropsko prvenstvo između Srbije i Albanije u… »

Počela distribucija besplatnih udžbenika u školama

Studio B 18.08.2017
Počela je distribucija besplatnih udžbenika po školama, tako da će svi učenici slabijeg materijalnog stanja svoje komplete dobiti na početku školske godine – 1. septembra. Pravo na besplatne udžbenike imaju učenici sa invaliditetom, zatim đaci… »

U klizištima u Sijera Leoneu poginulo više od 400 ljudi

Politika 18.08.2017
FRITAUN - Više od 400 tela izvučeno je do sada iz ruševina i blata uzrokovanih nevremenom i klizištima u Sijera Leoneu, gde se ulažu napori u obnovu zemlje. U poplavama i klizištima u ;lavnom gradu Sijera Leonea, Fritaunu, poginulo je 409 osoba… »

Tomović: Potrebno je vreme da se uigramo

Hot sport 18.08.2017
Srpski fudbaler Nenad Tomović u novoj sezoni u Seriji A koja počinje ovog vikenda biće jedna od glavnih uzdanica Fiorentine. Na pripremnim utakmicama, ekipa iz Firence je ostvarila četiri pobede, dva remija i samo jedan poraz, tako da novu kampanju… »

Nove vojne vežbe SAD i Južne Koreje

Večernje novosti 18.08.2017
Oko 17.500 pripadnika američkih oružanih snaga će učestvovati u vežbama, zajedno sa trupama iz Australije, Kanade, Kolumbije, Danske, Novog Zelanda, Holandije i Britanije. SAD i Južna Koreja održaće zajedničku vojnu vežbu, nazvanu “… »

Tandem iz Amerike stigao u Skoplje

Mondo 18.08.2017
Danijel Džensen i Bret Bejli novi su košarkaši MZT-a iz Skoplja. Foto: (Photo: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski) Amerikanci Danijel Džensen i Bret Bejli novi su košarkaši MZT Skoplja, objavio je u petak makedonski šampion. Dvadesettrogodišnji… »

Čudna odluka: Zlatan otkrio ko je najbolji fudbaler sa kim je ikada igrao

Hot sport 18.08.2017
Napadač Zlatan Ibrahimović otkrio je ko je najbolji fudbaler sa kim je ikada igrao. Zlatan Ibrahimović je kroz kaijeru nastupao za mnoge slavne klubove i igrao je sa najboljim fudbalerima današnjice. Ipak, jedno ime je posebno izdvojio – Adrijano… »

Sirija: Opkoljena poslednja divizija terorista u Hami

Press 18.08.2017
Sirijska vojska opkolila je krupnu diviziju terorista Islamske države u blizini grada Akrebat u provinciji Hama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Foto:B92.net Kako se navodim, time je sirijska vojska onemogućila dopremanje municije i… »

Vukovci otputovali na šestodnevnu ekskurziju

Jugmedia 18.08.2017
Sedamdeset i tri svršena srednjoškolca, koja su u dnevnicama imala sve petice, otputovala su jutros na šestodnevnu ekskurziju po Srbiji o trošku grada Leskovca. Na ovom nagradnom putovanju, koje se organizuje treću put zaredom, sada već budući… »