Arhiva vesti 18.08.2017

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO

RTV 18.08.2017
BEOGRAD - Republika Srpska ima konsenzus o ne ulasku BiH u NATO, ali s obzirom na to da je sada očigledno da Bosna, bez volje RS, hoće da se strpa u Alijansu, važno je da se zna šta je volja naroda i zato što pre treba održati referendum o tom… »

Česi osmislili klupe i žardinjere protiv terorističkih napada

Radio 021 18.08.2017
Češki naučnici sa Univerziteta odbrane u Brnu i Tehničkog univerziteta u Pragu smislili su specijalne žardinjere od nove vrste betona sa žicom i betonske klupe protiv terorističkih napada kamionima i vozilima, za koje tvrde da efikasno zaustavljaju… »

Nakon Londona i Pariza, preživela napad i u Barseloni

Vesti online 18.08.2017
Za dvadesetšestogodišnju ženu iz Melburna Džuliju Monako teroristički napad u Barseloni je treći napad koji je preživela nakon što je pre nekoliko meseci bila svedok napada u Londonu i Parizu, piše britanski „Indipendent“. Kako je navela, ovo… »

Kompanija Štada, vlasnik Hemofarma, prodata za 5,4 milijardi evra

Dnevnik 18.08.2017
BAD VILBEL: Vlasnici investicionih fondova Bejn Kapital (Bain Capital) i Sinven (Cinven) uspeli su u ponovoljenoj ponudi da dogovore preuzimanje nemačkog proizvođača generičkih lekova, kompanije Štada Arcnejmitel, za 5,4 milijarde evra, javlja… »

WRC 2017 – Adac rallye Deutschland – Na pet ispita pet različitih pobednika

Auto blog 18.08.2017
Velika konkurencija i još uvek male razlike su medju vodećima na NEMAČKOM RELIJU. Na pet brzinskih ispita pobedili su KOPECKI, SORDO, TANAK, MIKELSEN i NUJVIL a u generalnom plasmanu sa zalihom od 4.1 sekunde je 28-godišnji Norvežanin i debitant u… »

Amazon ih bacio na trošak, trka je surova u SAD

B92 18.08.2017
Njujork -- Volmart SAD, najveća jedinica u međunarodnom maloprodajnom lancu ovog američkog brenda, zabeležio je u drugom kvartalu 2017. rast prodaje od 1,8 odsto. To je 12. uzastopni kvartal rasta prometa. Prihodi su porasli za 2,1 odsto na 123,4… »

Konte: Kosta je za mene prošlost

Beta 18.08.2017
Trener Čelsija Antonio Konte rekao je danas da je fudbaler te ekipe Dijego Kosta "za njega prošlost". Kosta želi da napusti Čelsi i da se vrati u Atletiko, ali uprava londonskog kluba ne želi da ga pusti. Kosta se nalazi u Brazilu, otkako ga je… »

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU FABRIKU

Jugmedia 18.08.2017
VLADIČIN HAN – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar trgovine Rasim Lajić, posetili su danas „Teklas automotiv“, tursku kompaniju, gde je sa predstavnicima te… »

Haški tribunal mesec i po dana posle smrti radikala povukao poternicu

Blic 18.08.2017
Haški tribunal povukao je poternicu sa nalogom za hapšenje i obustavio krivični postupak protiv Jova Ostojića, jednog od troje radikala koji se pred tim sudom terete za nepoštovanje suda, odnosno uticanje na svedoke u postupku protiv lidera SRS… »

Der Standard: Vučić u ulozi srpskog Willyja Brandta

SEEbiz 18.08.2017
BEČ - Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od njegovog autorskog teksta u "Blicu", evropske diplomate porede sa Willyjem Brandtom, ukazuje bečki dnevnik "Standard" i ocenjuje da se on usudio da pokrene debatu o Kosovu koja obećava pozitivne efekte… »