Arhiva vesti 01.02.2018

Počeli IX Zimski dani prosvetnih radnika

Ritam grada Kg 01.02.2018
U okviru ovogodišnjih Zimskih dana prosvetnih radnika u Kragujevccu od 1. do 9. februara održaće se jedanaest programa stručnog usavršavanja prilagođenih svim profilima nastavnika, vaspitača, direktora, stručnih saradnika u školama i… »

Posle dva ubedljiva poraza, Viktorija demonstrirala moć

Vesti online 01.02.2018
Fudbaleri Viktorije iz Plzenja pobedili su Legiju iz Varšave 5:1 (3:0) u prijateljskom meču na pripremema u Benidormu (Španija). Protivnik Partizana u šesnaestini finala Lige Evrope se tako iskupio za dva ubedljiva poraza od Šangaja (5:1) i Salcburga… »

Zločin u šumi: Za Izabelom Todorović (21) u Švajcarskoj se tragalo dva meseca, a onda je pronađeno telo umotano u tepih

Blic 01.02.2018
Izabeli Todorović (21) iz kantona Turgau u Švajcarskoj u novembru se izgubio svaki trag. Nakon skoro dva meseca potrage policija je iznela nove informacije - Izabela je mrtva, a njeno telo pronađeno je u šumi Zezikon, umotano u tepih. Izabela se… »

Mesecima se čeka red za skener

Večernje novosti 01.02.2018
Više od hiljadu pacijenata KC Kragujevac na listi čekanja za pregled. Zbog opterećenja već odobrena nabavka novog uređaja. DIJAGNOSTIČKI skeneri u Kliničkom centru Kragujevca rade gotovo bez prestanka i netačna je informacija da su ovi aparati u… »

VIDEO: Požar u ruskom putničkom avionu

Vesti online 01.02.2018
Izbio požar u ruskom putničkom avionu odmah nakon sletanja u Volgograd. Prema prvim informacijama zapalio se tablet, prenosi Sputnjik. Na video snimku koji je napravio jedan putnik aviona, koji je iz Moskve sleteo u Volgograd, vidi se vatra ispod… »

Sudar putničkog i teretnog broda kod Šibenika, teretnjak potonuo

RTV 01.02.2018
ŠIBENIK - Putnički brod "Tijat" sudario se u sredu uveče s teretnim brodom "Plavi Jadran" na oko 200 metara od obale ostrva Prvić u Hrvatskoj, a nakon toga je 28 metara dugi teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara, saopšteno je iz… »

Admiral Fogo: Nisam zabrinut za stabilnost na Kosovu

Vesti online 01.02.2018
Komandant južnog krila NATO, admiral Džejms Fogo, izjavio je da nije zabrinut za stabilnost na Kosovu i Metohiji i da NATO poštuje neutralnost Srbije i njene političke i vojne veze s Rusijom. On je za RTS naveo da NATO "jasno izražava želju za… »

Od danas šaljite račune! Možete da osvojite stan, auto... I ove druge vredne nagrade!

Kurir 01.02.2018
Koverte s fiskalnim računima i slipovima od danas mogu da se šalju za državnu nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“! Nagradni fond će biti dupliran u odnosu na prošlu godinu i iznosiće 260,6 miliona dinara, rečeno je na konferenciji u Vladi… »

Počela sa radom automatska meteorološka stanica na Divčibarama

Valjevska posla 01.02.2018
Na sajtu http://www.meteos.rs/ams/divcibare/ams.html od sada se mogu videti vremenski podaci za Divčibare. Podaci se očitavaju sa automatske meteorološke stanice koja je izgrađena na Divčibarama, a radove je finansirao Grad Valjevo. Stanica očitava… »

"Beograd i Priština kao EU i Hong Kong"

Mondo 01.02.2018
Profesorka Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador objašanjavaju šta je pravno obavezujući dokument, koji bi Srbija trebalo da potpiše pre formalnog učlanjenja u EU. Foto: MONDO, Mario Milojević Izjava predsednika Evropskog parlamenta… »