Arhiva vesti 01.02.2018

Počeli IX Zimski dani prosvetnih radnika

Ritam grada Kg 01.02.2018
U okviru ovogodišnjih Zimskih dana prosvetnih radnika u Kragujevccu od 1. do 9. februara održaće se jedanaest programa stručnog usavršavanja prilagođenih svim profilima nastavnika, vaspitača, direktora, stručnih saradnika u školama i… »

Upozorenje za crno-bele: Viktorija ‘isprašila’ poljskog velikana u prijateljskoj utakmici

Hot sport 01.02.2018
Partizanov rival u šesnaestini finala Lige Evrope se danas odlično pokazao na pripremnom meču pred nastavak sezone. Plzen je rezultatom 5:1 deklasirao Legiju iz Varšave. Očigledno su se konsolidovali redovi u Viktoriji koja je u dva poslednja… »

Srpkinja (21) ubijena u Švajcarskoj: Zamotana u tepih i bačena u šumu

Vesti online 01.02.2018
U blizini švajcarskog mesta Cecikon u kantonu Turgau, slučajni prolaznici su u blizini jednog šumskog puta pronašli leš ženske osobe uvijen u tepih. Kako je potvrdila DNK analiza, reč je o našoj zemljakinji Izabeli Todorović (21) koja se od 3… »

KC: Na SKENER čeka više od 1000 pacijenata MESECIMA

InfoKG 01.02.2018
Više od hiljadu pacijenata KC Kragujevac na listi čekanja za pregled skenerom koji se koristi za dijagnostiku nakon hemioterapija i radioterapija pacijenata obolelih od malignih bolesti. Zbog opterećenja već odobrena nabavka novog uređaja, pišu… »

Požar u ruskom putničkom avionu izazvao punjač za tablet

RTV 01.02.2018
VOLGOGRAD - U ruskom putničkom avionu izbio je požar koji je izazvala eksplozija punjača za tablet jednog od putnika. Incident se dogodio u sredu pošto je avion iz Moskve sleteo na aerodrom u Volgogradu. Na video snimcima koje su snimili putnici, vidi… »

Sudar brodova kod Šibenika, teretnjak potonuo

RTS 01.02.2018
Putnički brod "Tijat" sudario se u sredu uveče s teretnim brodom "Plavi Jadran" na oko 200 metara od obale ostrva Prvić u Hrvatskoj, a nakon toga je 28 metara dugi teretnjak potonuo na dubinu od oko 20 do 25 metara, saopšteno je iz šibenske Lučke… »

Admiral Fogo: Nisam zabrinut za stabilnost na Kosovu

Vesti online 01.02.2018
Komandant južnog krila NATO, admiral Džejms Fogo, izjavio je da nije zabrinut za stabilnost na Kosovu i Metohiji i da NATO poštuje neutralnost Srbije i njene političke i vojne veze s Rusijom. On je za RTS naveo da NATO "jasno izražava želju za… »

Uzmi račun i pobedi: Počnite sa slanjem računa

Kamatica 01.02.2018
Koverte s fiskalnim računima i slipovima od danas mogu da se šalju za državnu nagradnu igru ''Uzmi račun i pobedi''! Nagradni fond će biti dupliran u odnosu na prošlu godinu i iznosiće 260,6 miliona dinara, rečeno je na konferenciji u Vladi… »

Počela sa radom automatska meteorološka stanica na Divčibarama

Valjevska posla 01.02.2018
Na sajtu http://www.meteos.rs/ams/divcibare/ams.html od sada se mogu videti vremenski podaci za Divčibare. Podaci se očitavaju sa automatske meteorološke stanice koja je izgrađena na Divčibarama, a radove je finansirao Grad Valjevo. Stanica očitava… »

Beograd i Priština kao EU i Hong Kong?

RTV 01.02.2018
BEOGRAD - Izjava predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija da pravno obavezujući dokument, koji bi Srbija trebalo da potpiše pre formalnog učlanjenja u EU, ne podrazumeva priznavanje Kosova, bacila je nešto više svetla na to pitanje, ali ni… »