Arhiva vesti 27.02.2018

Velika nemačka auto-kompanija dolazi u Srbiju!

Mondo 27.02.2018
Sjajna vest o jednoj velikoj investiciji u Srbiju, odnosno njenu automobilsku industriju dolazi nam - iz Hrvatske. Investitor, zasad još tajan, je iz jedne od vodećih svetskih zemalja iz branše - Nemačke. Foto: Guliver/Getty Images/Lukas Schulze… »

Omerović: Zločin u Štrpcima velika sramota države Srbije

Novi magazin 27.02.2018
Predsedsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je zločin u Štrpcima 1993. godine "velika sramota države Srbije". Navodeći da je otmica putnika iz voza na liniji Beograd-… »

Trivan: Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije

RTV 27.02.2018
BOR - Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije, izjavio je danas u Boru ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i dodao da tamošnjem Rudarsko topioničarskom basenu (RTB) na tome odaje priznanje. "Pitanje zaštite životne sredine je… »

Bačen eksploziv na lokal u Podgorici, u kontejneru nađeno 11 bombi

BK TV 27.02.2018
Motiv nepoznat! Eksplozivna naprava aktivirana je jutros oko četiri sati ispred lokala "Čokolada" u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Prema pisanju Vijesti, najverovatnije je na vrata lokala "Čokolada" bačeno jače pirotehničko sredstvo. "Ulazna… »

Nemci bez vize mogu u ceo svet, na ceni i srpski pasoš

Vesti online 27.02.2018
Ukoliko ste vlasnik pasoša Nemačke, pored toga što ste državljanin jedne od uređenijih evropskih zemalja, možete i da najlakše obiđete veliki deo sveta. Na godišnjoj rang-listi pasoša kompanije Henlej i Partners, koja se zasniva na broju zemalja… »

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Jugmedia 27.02.2018
Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“. Na celoj teritoriji… »

EBRD – najviše novca za Srbiju

RTS 27.02.2018
Štampa na nemačkom jeziku piše o Evropskoj banci za obnovu i razvoj, koju još zovu i "Bankom za Istočnu Evropu" – ona je težište svojih aktivnosti prebacila na Zapadni Balkan. On je postao atraktivniji za investiranje. Pošto je pristup Turske… »

Fotografije Mladića na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu

B92 27.02.2018
Istočno Sarajevo -- Na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu osvanuli su plakati sa fotografijama haškog optuženika Ratka Mladića. Načelnik te srpske opštine u BiH Ljubiša Ćosić kaže da su one tu u znak podrške uoči izricanja presude bivšem… »

Vlahović: Digitalna Srbija na balkanskom Davosu od 4. marta

Dnevnik 27.02.2018
BEOGRAD: Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum prerastao je početnu ideju od pre četvrt veka - da bude mesto savetovanja ekonomista i energetičara - i danas je izrastao u “balkanski Davos”. To potvrđuju broj i “težina” učesnika, teme o kojima… »

Antonio Konte - si!

Mozzart sport 27.02.2018
Italijanski savez želi na sve načine da selektorsku funciju ponovo poveri menadžeru Čelsija. Fudbalski savez Italije (FIGC) želi trenera Čelsija Antonija Kontea za selektora reprezentacije, preneli su danas mediji u toj zemlji „Od svih… »