Arhiva vesti 27.02.2018

Rimac: Nemački auto-gigant stiže u Srbiju, HR ni u igri

B92 27.02.2018
Hrvatski inovator i osnivač kompanije "Rimac automobili" Mate Rimac objavio je da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju. Kako je naveo, kompanija će proizvoditi komponente za električne automobile. Rimac je, na svom nalogu na… »

Omerović: Zločin u Štrpcima velika sramota države Srbije

Novi magazin 27.02.2018
Predsedsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je danas da je zločin u Štrpcima 1993. godine "velika sramota države Srbije". Navodeći da je otmica putnika iz voza na liniji Beograd-… »

Trivan: Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije

Večernje novosti 27.02.2018
Nova topionica u Boru je podvig u domenu ekologije, izjavio je danas u Boru ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i dodao da tamošnjem Rudarsko topioničarskom basenu (RTB) na tome odaje priznanje. Nova topionica u Boru je podvig u domenu… »

Eksplozivom na čokoladu: Bačena naprava na lokal šefa crnogorskog Interpola

Kurir 27.02.2018
Eksplozivna naprava aktivirana je jutros oko četiri sati ispred lokala "Čokolada" u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je najverovatnije na vrata tog lokala bačeno jače pirotehničko sredstvo. "Ulazna… »

Nemci bez vize mogu u ceo svet, na ceni i srpski pasoš

Vesti online 27.02.2018
Ukoliko ste vlasnik pasoša Nemačke, pored toga što ste državljanin jedne od uređenijih evropskih zemalja, možete i da najlakše obiđete veliki deo sveta. Na godišnjoj rang-listi pasoša kompanije Henlej i Partners, koja se zasniva na broju zemalja… »

Putevi Srbije: Obazrivo vozite po snegu!

Jugmedia 27.02.2018
Zbog loših vremenskih uslova, niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa, mogući zastoji i obustave saobraćaja na deonicama državnih puteva I i II reda, upozorvaju iz JP „Putevi Srbije“. Na celoj teritoriji… »

Nemačka štampa: EBOR težište aktivnosti prebacila na Zapadni Balkan

Nova ekonomija 27.02.2018
Nemačka štampa piše da je Evropska banka za obnovu i razvoj, koju još zovu i "Bankom za Istočnu Evropu" - težište aktivnosti prebacila na Zapadni Balkan. Kako navode, upravo je Zapadni Balkan postao atraktivniji za investiranje, prenosi Radio… »

Plakati sa likom Mladića na opštini Istočno Sarajevo

RTS 27.02.2018
Na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu osvanuli su plakati sa fotografijama haškog optuženika Ratka Mladića. Načelnik te srpske opštine u BiH Ljubiša Ćosić kaže da su one tu u znak podrške uoči izricanja presude bivšem general VRS. Kako su… »

Vlahović: Digitalna Srbija na balkanskom Davosu od 4. marta

Dnevnik 27.02.2018
BEOGRAD: Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum prerastao je početnu ideju od pre četvrt veka - da bude mesto savetovanja ekonomista i energetičara - i danas je izrastao u “balkanski Davos”. To potvrđuju broj i “težina” učesnika, teme o kojima… »

Konte selektor Italije?

Vesti online 27.02.2018
Savez želi na sve načine da selektorsku funciju ponovo poveri menadžeru Čelsija. Fudbalski savez Italije (FIGC) želi trenera Čelsija Antonija Kontea za selektora reprezentacije, preneli su danas mediji u toj zemlji - Od svih potencijalnih kandidata… »