Arhiva vesti 27.02.2018

Transparentnost Srbija: Neuređeno finasiranje izbornih kampanja

Danas 27.02.2018
Kampanja za beogradske izbore pruža još jedan od dokaza da finansiranje izbornih kampanja nije uređeno na logičan i primeren način, ocenila je danas Transparentnost Srbija. Podsećaju da je prema nacionalnim i evrointegracijskim planovima, Zakon o… »

Sisoev: Poseta Lavrova pokazala da je podrška Vučiću uslovljena savezom sa proruskim snagama

Novi magazin 27.02.2018
Poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu pokazala je da je podrška Rusije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću faktički uslovljena njegovim savezom sa proruskim snagama u Vladi, izjavio je agenciji Beta dopisnik uglednog ruskog dnevnika… »

Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom u rukama Srpske liste?

RTV 27.02.2018
PRIŠTINA - Prištinska štampa piše danas da usvajanje sporazuma o demarkaciji granice Kosova i Crne Gore zavisi od poslanika Srpske liste čija odluka zavisi od ishoda sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu. Dnevnik Koha Ditore je od… »

Dejanović: Zaustaviti odlazak iz zemlje, stimulisati rađanje

RTV 27.02.2018
BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je da novom strategijom u prvih pet godina treba postići da ljudi više ne odlaze iz zemlje, a sa druge strane stimulisati rađanje. To… »

Visoka izlaznost ne znači siguran uspeh opozicije

Danas 27.02.2018
Projekcije odziva birača kreću se od 52 do 55 odsto, dok opozicioni kandidati priželjkuju oko 60 procenata Visoka izlaznost ne mora nužno da pogoduje opozicionim strankama. Projekcije istraživačkih agencija o izlaznosti na predstojećim beogradskim… »

Zrenjanin odlazi u istoriju, vraća se Petrovgrad?

B92 27.02.2018
Zrenjanin -- Grad Zrenjanin prosledio je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad, prenela je televizija N1. Kako su naveli, aktuelna vlast u Zrenjaninu, predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS)… »

Vetar, sneg, led u regionu

Studio B 27.02.2018
Arktička zima sa temperaturama u minusu i jakim olujnim vetrovima, okovala je zemlje regiona, saobraćaj je otežan na svim putnim pravcima, ponegde u prekidu, a snega i minusa ima i na hrvatskom i crnogorskom primorju. Aerodrom u Podgorici je ponovo… »

SPS i opozicija zakazali skup u isto vreme i na istom mestu

Večernje novosti 27.02.2018
Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije zakazao je za danas u 18 časova u Domu kulture razgovor ministra ekologije Gorana Trivana sa građanima. BOR - Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije zakazao je za danas u 18 časova u Domu kulture… »

Sergej na "slatkim mukama"; Kežman: Biće najbolji u Evropi

Dnevnik 27.02.2018
RIM: Najveći klubovi Španije, Engleske, Italije i Francuske pokazuju veliko interesovanje za transfer fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića, ističe njegov menadžer Mateja Kežman. Srpski reprezentativac već mesecima se dovodi u vezu sa… »

Vizija kompanije Lenovo o veštačkoj inteligenciji na sajmu MWC 2018

IT svet 27.02.2018
Na sajmu MWC 2018, kompanija Lenovo pokazuje svoju čvrstu viziju o tehnološkim inovacijama, i najavljuje usmeravanje svoje ključne strategije ka poboljšanoj inteligenciji. Zahvaljujući svojim korenima na polju desktop računara, kompanija Lenovo je… »