Arhiva vesti 27.02.2018

Uhapšena braća zbog ubistva majke

Dnevnik 27.02.2018
VRANjE: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su D. A. (1988) i M. A. (1980) iz Trgovišta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo. Sumnja se da su oni rukama više puta udarili majku (1950)… »

Beograd: Sneg pada preko 24h, sve "mili" po ulicama

Vesti online 27.02.2018
Sneg u Beogradu pada više od 24 sata. Iako iz uprave grada kažu da rade punim kapacitetom i da su ulice prohodne, evidentno je da je saobraćaj izuzetno otežan. Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je jutros da se čiste ulice prvog prioriteta i da… »

Prijović odbio 16 miliona evra od Kineza, ostaje u PAOK-u do 2022. godine

Sportski žurnal 27.02.2018
Prijović je stigao u PAOK prošle godine u januaru iz varšavske Legije i do sada je postigao 29 golova na 48 utakmica. Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Prijović produžio je ugovor sa PAOK-om do 2022. godine, saopštio je danas klub iz… »

Mladenović: Sve službe na terenu, sneg u Beogradu se čisti neprekidno

Kurir 27.02.2018
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je jutros apelovao na gradjane da zbog snega još danas ne izlaze bez preke potrebe. Mladenović je rekao da vozila javnog gradskog prevoza imaju problema da prodju jer se zaglavljuju druga vozila koja… »

Antić: Toplane rade neprekidno, stabilno snabdevanje

Nova ekonomija 27.02.2018
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je za Radio-Televiziju Srbije kazao da je stabilno i snabdevanje svim ključnim energetnima. "Beogradske elektrane i ostale toplane po Srbiji imaju dovoljne količine gasa. One koje se greju na… »

Rusija uložila veto na rezoluciju UN o Iranu zbog naoružavanja Jemena

Blic 27.02.2018
Rusija je uložila veto na britanski nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o Iranu u kojoj se navodi da je ta zemlja prekršila zabranu naoružanja Jemena, time što je dostavila rakete i dronove Šiitima u Jemenu. Za rezoluciju je glasalo 11 zemalja… »

Ljajić: Sprečićemo zloupotrebe bezviznog režima sa Iranom

Politika 27.02.2018
Srbija će sprečiti zloupotrebe bezviznog režima sa Iranom i pooštriće kontrolu, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić. U Srbiji je 485 tražilaca azila iz Irana, od kojih… »

Poslodavci da vode računa o zimskim uslovima rada

Glas Zapadne Srbije 27.02.2018
Uprava za bezbednost i zdravlje na radu pozvala je danas poslodavce na primenu mera bezbednosti i zdravlja na radu u uslovima niskih temperatura. Pri niskim spoljnim temperaturama, najugroženiji su zaposleni koji rade u delatnostima građevinarstva… »

Arsenijević ponovo izabran za rektora

Ritam grada Kg 27.02.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu, na današnjoj sednici, tajnim glasanjem, izabrao je Nebojšu Arsenijevića, redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka, za rektora Univerziteta, na novi mandatni period od tri godine. Od ukupno 19 članova Saveta… »

Elektronska prijava za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja od danas u Beogradu

Novi magazin 27.02.2018
Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno… »