Arhiva vesti 05.09.2018

U dubinama Gazivoda neprocenjiva riznica srpske kulture

Politika 05.09.2018
Jezero Gazivode, osim što je od strateškog značaja za opstanak i razvoja Srba na Kosovu i Metohiji i jedna od ključnih tačaka u pregovorima Beograda i Prištine, predstavlja i neprocenjivu riznicu srpske kulturne i istorijske baštine , o čemu se do… »

Rođeni prvi lavići iz epruvete

Radio 021 05.09.2018
Prvi lavići čija je majka vantelesno oplođena, rođeni su u Rezervatu za proučavanje i očuvanje divljači "Ukutula" u Južnoj Africi. Taj poduhvat izveli su naučnici Univerziteta u Pretoriji, a dva mladunca, koja su na svet došla pre nedelju dana… »

Skandalozno! Kevin Spejsi će se izvući za silovanje: Javnost ludi! Nakon niza optužbi, sve što je glumac dobio je otkaz

Kurir 05.09.2018
Kevin Spejsi neće odgovarati za silovanje muškarca! Kako su objavili svetski mediji, čuveni glumac se izvukao jer je slučaj za koji je optužen zastareo. Naime, njega je jedan muškarac prijavio za seksualno napastvovanje, za koje tvrdi da se dogodilo… »

Pravo niotkuda: Nekadašnji reprezentativac pojačao Novi Pazar

Hot sport 05.09.2018
Momak koji je svojevremeno oblačio reprezentativni dres sada stiže kao veliko pojačanje u Novi Pazar. Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas Nemanju Krstića, novo pojačanje kluba sa kojim je potpisan ugovor na tri godine. Krstić koji u… »

Držao nelegalno zmije otrovnice, ujela ga zvečarka

Radio 021 05.09.2018
Zmija zvečarka ujela je u Kupinovu čoveka koji ju je nelegalno držao u kući sa još jednom otrovnicom, tarantulom i škorpijom. Kako piše InfoNet Vojvodina, on je u kući živeo sa sedmogodišnjom ćerkom. Incident se dogodio u ponedeljak, a vlasnik… »

Bivši igrač Milana postaje vlasnik Intera

Vesti online 05.09.2018
Legenda engleskog Dejvid Bekam odlučio je da ostane u fudbalu kao vlasnik i predsednik MLS franšize. Klub će se zvati "Club Internacional de Futbol Miami", odnosno Inter Majami. Debitovanje tima iz Floride zakazano je 2020. godine, a sem imena… »

Sud odbacio krivičnu tužbu bivšeg direktora Elektromreže Srbije protiv Bojana Pajtića

Radio 021 05.09.2018
Bivši predsednik Pokrajinske vlade i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je danas da je zadovoljan jer je prvostepenom presudom odbačena krivična tužba koju je protiv njega bio podneo bivši direktor Elektromreža Srbije… »

LIFFE najavljen u Beogradu

Jug press 05.09.2018
BEOGRAD-LESKOVAC Jedanaesti LIFFE – Leskovači internacionalni festival filmske režije biće održan od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra. U okviru glavnog takmičarskog programa publika će… »

Rakić: Srbi na KiM željno očekuju obraćanje Vučića

RTS 05.09.2018
Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da je interesovanje za predstojeću posetu predsednika Srbija Aleksandra Vučića Kosmetu na najvišem nivou i da Srbi na Kosovu i Metohiji željno očekuju njegovo obraćanje. Rakić je u izjavi za Tanjug naveo… »

Prosvetni radnici štrajkuju u više od 1000 škola

Nova ekonomija 05.09.2018
Četiri prosvetna sindikata saopštila su da njihovi članovi štrajkuju skraćenjem časova u više od 1.000 škola širom Srbije i najavila nastavak štrajka za utorak, 11. septembar. "Nakon veličanstvenog protesta 'Pravda iznad para' u petak, 31… »