Arhiva vesti 05.09.2018

"Dijalog u ključnoj fazi, treba razmotriti svaku opciju"

B92 05.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi i da treba ozbiljno razmotriti svaku ponuđenu opciju. Dačić je na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova Procesa za saradnju u… »

Nervni agens iz: Sssr-a Isti toksin korišćen u Solsberiju i Ejmsberiju

Blic 04.09.2018
Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCV) potvrdila je da je isti toksin "novičok" upotrebljen u slučajevima u Solsberiju i Ejmsberiju u Engleskoj. U Solsberiju u martu ove godine otrovani su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova… »

Sputnjik: SAD nagradile Đukanovića pošto se okrenuo od Miloševića

Danas 05.09.2018
Klintonova administracija finansijski i politički podržavala je crnogorsku vlast nakon razlaza sa Miloševićem, piše portal Sputnjik. Prema navodiam portala Sputnjik, administracija američkog predsednika Bila Klintona pružala je značajnu… »

Sindikalci traže podršku premijerke

RTS 05.09.2018
Granski sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" obratio se otvorenim pismom premijerki Ani Brnabić od koje traži podršku u rešavanju pitanja isplate minimalne zarade za zaposlene u dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i… »

Muškarac preminuo na sred ulice

InfoKG 05.09.2018
U centru grada danas oko podneva preminuo je sredovečni muškarac, koga je smrt zadesila na sred ulice. Prema izveštaju lista Kurir, koji je pisanje upotpunio i videom, na lice mesta su došle dve patrole policije i Hitna pomoć, koja je konstatovala… »

Od 17. septembra zabranjeno slanje reklamnih mejlova bez saglasnosti građana

Radio 021 05.09.2018
Od 17. septembra, kada stupa na snagu Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, građani bi trebalo da budu potpuno zaštićeni od pružanja i naplaćivanja usluga koje nisu zatražili, poput određene vrste osiguranja i… »

Srbija popisuje imovinu srpskih firmi u bivšim republikama

Dnevnik 05.09.2018
BEOGRAD: Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju tog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je danas preduzeća i javne ustanove koji su imali… »

SP u Čangvonu: Pletikosić na 33. mestu MK puškom iz ležećeg stava

Sportske.net 05.09.2018
Samo jedan srpski reprezentativac izašao je na borilišta u Čangvonu četvrtog takmičarskog dana 52. svetskog prvenstva u streljaštvu. Stevan Pletikosić je gađao malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (60 metaka) i zauzeo 33. mesto sa 621,7… »

Groznica Zapadnog Nila - kako se Beograd bori s komarcima

N1 Info 05.09.2018
U poslednja dva meseca u Srbiji je 25 ljudi umrlo od groznice Zapadnog Nila. Prema poslednjem izveštaju Evropskog centra za prevenciju i kontrolu, u čitavoj Evropskoj uniji, ovog leta, od iste bolesti umrlo je 15 ljudi. Da li se komarci dovoljno… »

Tači u petak neće izneti ideju o "korekciji granica"

Nova ekonomija 05.09.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači u petak u Briselu, na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, neće izneti ideju o "korekciji granica", niti će na dnevnom redu biti asocijacija srpskih opština na Kosovu, piše Zeri. Sastanak će biti… »