Arhiva vesti 05.09.2018

Hitna pomoć ubuduće samo za hitne slučajeve

Niške vesti 05.09.2018
„Statistika koju vodimo poslednje dve godine pokazuje da je 95 odsto naših pacijenata trebalo da se zapravo obrate izabranom lekaru. Hitnih slučajeva bilo je samo pet odsto, a od tog procenta samo je 2,5 odsto urgentih“, rekao je Živadinović. On… »

Šokantni rezultati ankete u Nemačkoj: Krajnja desnica jača od Angelinih socijaldemokrata!

Kurir 05.09.2018
Nemačka krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) prestigla je socijaldemokrate, pokazala je anketa objavljena u utorak, nekoliko dana posle nasilnih protesta radikalne desnice kakve ta zemlja nije doživela decenijama. Oko 6.000 pristalica AfD… »

Koliko su uspešna septembarska okupljanja srpske opozicije

B92 05.09.2018
Koalicija Zajedno i Savez za Srbiju formirane su istog datuma - slučajnost ili namera da se ponovi rezultat od pre 22 godine? Drugi septembarski dan u Srbiji bi mogao da se proglasi za Dan formiranja opozicionih koalicija - pre 22 godine, tog dana… »

Nema izuzetaka za muslimane: Kažnjena zbog burke u policijskoj stanici

Večernje novosti 05.09.2018
Policija u Orhusu, na zapadu Danske, navela je da 48-godišnja žena nije znala da je u Danskoj odnedavno zabranjeno nošenje takve odeće u javnosti. Danska policija saopštila je da je kaznila turistkinju iz Turske sa 1.000 kruna (155 dolara) koja je s… »

Brnabić: Volela bih da rešenje za Kosovo dođe sutra, ali ne znam da li će se to desiti

Novi magazin 05.09.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da misli da trenutno ništa konkretno "nije na stolu" kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, osim toga da kompromis mora da postoji."Ja ne bih ulazila u to šta je na stolu. Ja mislim da u ovom… »

Đorđević: Ukida se zakon o smanjenju penzija, ostaju penali za prevremeno penzionisanje

Beta 05.09.2018
Ministar za rad i zapošljavanje Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da je Socijalno-ekonomski savet (SES) prihvatio izmene zakona o Penzijskom i invaldiskom osiguranju kojima se ukida zakon o smanjenju penzija, ali da ostaju penali za prevremeno… »

Tragična sudbina devojčice čije telo je pronađeno u Dunavu "Celo Kladovo viđalo malu Anabelu kako danima tumara ulicama"

Press 05.09.2018
Telo devojčice iz kladovskog sela Kostol Anabele Džonkić, pronađeno je juče u Dunavu. Devojčicino telo pronašao je komšija Vele Skrčevski, i to nekoliko stotina metara nizvodno od hostela koji drži njen otac. Foto:Blic - Ja sam šetao sa… »

Stara avio-bomba pronađena na gradilištu na Novom naselju

NoviSad.com 05.09.2018
Novi Sad - Nemačka avio-bomba, zaostala iz Drugog svetskog rata, pronađena je juče popodne na Novom naselju, na gradilištu u Ulici Boška Petrovića. Bombu su pronašli radnici, koji su pozvali policiju, a koja je na licu mesta obezbeđivala lokaciju… »

Upućen poziv Kimu za posjetu Rusiji, još nema odgovora

Al Jazeera 05.09.2018
Vladimir Putin poručio je nedavno da je spreman da se uskoro lično sastane sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom. Moskva i Pjongjang razgovaraju o mogućnostima posjete sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una Rusiji, izjavio je danas savjetnik ruskog… »

NBS intervenisala, kurs danas 118,1046

Vesti online 05.09.2018
Dinar će i danas zadržati približno istu vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosiće 118,1046 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila veće… »