Arhiva vesti 05.09.2018

“Blik” kritikovao Švajcarca albanskog porekla: Šaćiri, zaluđeni nacionalista

Večernje novosti 05.09.2018
Da, gospodine Šaćiri, mi smo planinska zemlja. Ali nisu svi koji žive u planinama uskoumni - navodi se u tekstu švajvarskog portala. ŠVAJCARSKI reprezentativci Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihtštajner na prvom okupljanju selekcije pred… »

Puštene karte za Srbija-Estonija

Vesti online 05.09.2018
Karte za utakmicu drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci između Srbije i Estonije puštene su u prodaju. Cena karte za tribine je 500 dinara, za parter 750, plava i bela loža su 1000 dinara, dok su drugi, odnosno prvi red stolica 2500… »

Sukob bivših boraca i policije na protestu u Sarajevu

Slobodna Evropa 05.09.2018
Protest nezadovoljnih demobilisanih boraca u srijedu 5. septembra prerastao je u fizički obračun sa pripadnicima specijalne policije na ulicama Sarajeva. Nakon okupljanja u simboličnih pet do dvanaest sati ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH… »

Aleksandar Prijović: Svi mi očekujemo da ćemo igrati, spreman sam – nisam ovde zbog lične koristi

Hot sport 05.09.2018
Odlične igre sa starta sezone u dresu PAOK-a Aleksandar Prijović će pokušati da nastavi u Ligi nacija. Špic reprezentacije Srbije je u Staroj Pazovi poručio da je spreman i da čeka svoju priliku u nacionalnom dresu. – Srećan sam što sam deo… »

Haško tužilaštvo: Odbaciti Šešeljev zahtev za žalbu na pravosnažnu presudu

Slobodna Evropa 05.09.2018
Tužilaštvo međunarodnog suda u Hagu usprotivilo se u sredu zahtevu lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da mu se omogući da uloži žalbu na pravosnažnu presudu kojom je osuđen na 10 godina zatvora zbog progona Hrvata iz vojvođanskog… »

Afganistan: U eksplozijama poginulo najmanje 20 ljudi

Al Jazeera 05.09.2018
Napad se desio u četvrti gdje pretežno živi manjinska zajednica Hazara. Najmanje 20 ljudi je poginulo i 70 je ranjeno u dva napada u Kabulu, a mete su bili hrvački klub, novinari i hitne službe, saoćili su zvaničnici. Niko nije, zasad, preuzeo… »

Priština na rubu Koha: Kosovo na granici nove političke krize, opozicija najavljuje proteste

Press 05.09.2018
Kosovo je na granici nove političke krize, pokazao je neuspešni pokušaj održavanja dve odvojene sednice parlamenta u utorak, obe na temu dijaloga sa Beogradom, a njihov nastavak je najavljen za danas u 14 sati, piše "Koha". Foto:Blic Nijedna od dve… »

Sednica Skupštine Kosova odložena zbog nedostatka kvoruma

N1 Info 05.09.2018
Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude doneta rezolucija kojom se zabranjuje da deo pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu bude razmena teritorija i izmena granice Kosova, odložena je za četvrtak u deset časova… »

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog… »

Nova minimalna cena rada biće poznata u ponedeljak

Gde investirati 05.09.2018
Predlog povećanja minimalne cene rada u Srbiji još se usaglašava i verovatno će odluka biti saopštena 10. septembra, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao je predsednik Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković. “Blizu smo… »