Arhiva vesti 05.09.2018

Sari Vidak četiri meseca zatvora

Politika 05.09.2018
Studentkinja iz Beograda osuđena zbog napada na službeno lice jer je sud poverovao da je u hodniku prekršajnog suda povredila sudiju Jelenu Stanišić. – Pritvor ukinut do pravosnažnosti presude. Podgorica – Dvadesetogodišnja Beograđanka Sara… »

Objavljen spisak poslodavaca koji zapošljavaju "na crno"

RTS 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno". Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra… »

Četiri specijalca povređena u sukobu boraca i policije u Sarajevu

RTV 05.09.2018
SARAJEVO - U današnjem sukobu policije i bivših boraca Armije BiH u centru Sarajeva tokom protesta povređena su četiri specijalca, a dvojica demobilisanih boraca su uhapšena. Većina bivših boraca se razišla, dok se mali broj vratio ispred zgrade… »

Šta izuzeće sudija znači u postupku konačne presude Mladiću

N1 Info 05.09.2018
Međunarodni sud u Hagu usvojio je zahtev odbrane Ratka Mladića za izuzeće trojice sudija iz Apelacionog veća koje će razmatrati žalbu na prvostepenu presudu kojom je osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti tokom… »

Sara Vidak izlazi na slobodu: Ide u zatvor na četiri meseca kada je pozovu

Telegraf 05.09.2018
Majka Sare Vidak je pred sudijom Momirkom Tešić tvrdila da je sudija Stanišić samu sebe štipala. Kotorski Osnovni sud proglasio je danas Saru Vidak krivom za napad na sudiju Jelenu Stanišić. Izrečena joj je kazna od četiri meseca zatvora… »

Vučić: Izgleda da kosovski zvaničnici ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja

SEEbiz 05.09.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja. "Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština… »

Partizanu i Zvezdi određeni termini odloženih utakmica

Vesti online 05.09.2018
Odložene utakmice 5. kola fudbalske Superlige Partizan - Rad i Napredak - Crvena zvezda zakazane su za 19, odnosno 26. septembar. Partizan će dočekati Rad od 19 sati na stadionu u Humskoj, dok će termin meča u Kruševcu biti naknadno saopšten… »

Senator Džonson u poseti regionu, u Srbiji 10. i 11. septembra

Glas Amerike 05.09.2018
Američki senator Ron Džonson boraviće u poseti Srbiji 10. i 11. septembra, potvrđeno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu. On će boraviti u poseti regionu, kako je kratko najavljeno iz ambasade, i tom prilikom susrešće se… »

Drecun: Neophodno postizanje istorijskog sporazuma sa Albancima

Večernje novosti 05.09.2018
I kod Albanaca i kod Srba ima onih koji ne razumeju aktuelni trenutak - da se situacija promenila i da mora da se postigne dogovor, izjavio je u sredu predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun. BEOGRAD - I kod Albanaca i kod… »

Dačić: Republika Srpska i Srbi u BIH za Srbiju najvažniji

Dnevnik 05.09.2018
BANjA LUKA: Pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH za Srbiju je pitanje od nacionalnog značaja broj jedan, izjavio je danas u Banjaluci ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. "Za nas je pitanje Republike Srpske i položaja srpskog… »