Arhiva vesti 24.09.2018

Faktor plus istražuje ko kome najviše smeta: Duplo više Albanaca negativno misli o Srbima nego Srba o Albancima! Ali zato…

Kurir 24.09.2018
Čak dve trećine Albanaca najnegativnije mišljenje ima prema Srbima, u odnosu na sve narode u okruženju, dok o Albancima najnegativnije mišljenje ima trećina građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus. Najnegativnije… »

Sramota! Kolinda među Hrvatima u Americi zgrabila mikrofon pa zapevala Tompsonovu pesmu! (VIDEO)

Kurir 24.09.2018
Predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, prisustvovala je obeležavanju 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) tokom nedavne posete SAD. Tom prilikom stala je za mikrofon i zapevala pesmu "Lepa li si" ustaškog pevača… »

Podgorica: Snažan vetar izazvao požare (VIDEO)

Vesti online 24.09.2018
Jak severni vetar napravio je haos u Podgorici, lomio stabla i izazvao saobraćajni kolaps u Podgorici, gde je veći deo grada bio bez struje oko dva sata, a usled jakog vetra aktivno je više požara i jedna kuća je izgorela. RTCG navodi da semafori u… »

Jezivo! Pogledajte kako operišu nigerijski pirati: Ljude kidnapuju zbog novca, a sada su oteli i Balkance! (video)

Kurir 24.09.2018
Među 12 članova posade koje su sa švajcarskog teretnog broda oteli nigerijski pirati nalaze se i jedan Hrvat, državljanin BiH i Slovenac. Brod Glarus koji je prevozio pšenicu iz Lagosa u Port Harkourt u Nigeriji, napadnut je u subotu. Brod je… »

Raskol u pravoslavlju? "Realno, a pozicija SPC specifična"

B92 24.09.2018
Pravoslavlju preti raskol teži od onog između Istoka i Zapada, kvantitativno veći i od raskola iz 1054. godine. Na ovo je upozorio vladika bački Irinej, koji je reagovao na upozorenje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve da je ceo pravoslavni svet u… »

Brisel traži od Britanije 2,7 milijarde eura carina

Al Jazeera 24.09.2018
Ustanovljeno da su britanski uvoznici koristili fiktivne račune i 'lažne' carinske deklaracije kako bi smanjili iznos carina koje trebaju platiti. Europska komisija priopćila je u ponedjeljak kako je poslala Britaniji drugo upozorenje da nadoknadi 2,7… »

Grbić: Nema puno razlike među timovima u završnici Svetskog prvenstva

Večernje novosti 24.09.2018
Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da nema mnogo razlike među šest reprezentacija u završnici Svetskog prvenstva i da je ime protivnika nebitno ako njegova ekipa želi do kraja. Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je… »

Novom Sadu 15 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Moj Novi Sad 24.09.2018
Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o dodeli sredstava za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa, javljaju iz Kabineta gradonačelnika. U tu svrhu dodeljeno je 55.397.000 dinara, a ugovore je… »

Dezir: Pretnje i napadi na novinare vode u autocenzuru

Danas 24.09.2018
Mediji su ti koji omogućavaju pluralizam, te je razvoj nezavisnih medija u zemljama Zapadnog Balkana centralni zadatak medijske politike OEBS-a, kaže predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir u intervjuu za Dojče vele. Kako je za Dojče vele… »

Srbija bi do kraja godine mogla da otvori tri nova poglavlja u pregovorima sa EU

Vesti online 24.09.2018
Srbija bi mogla da krajem ove godine otvori tri poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, pišu "Večernje novosti". Imajući u vidu da Unijom trenutno predsedava Austrija, kojoj je približavanje Balkana jedan od prioriteta, njeni predstavnici pokušaće… »