Arhiva vesti 24.09.2018

Faktor plus istražuje ko kome najviše smeta: Duplo više Albanaca negativno misli o Srbima nego Srba o Albancima! Ali zato…

Kurir 24.09.2018
Čak dve trećine Albanaca najnegativnije mišljenje ima prema Srbima, u odnosu na sve narode u okruženju, dok o Albancima najnegativnije mišljenje ima trećina građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus. Najnegativnije… »

Kolinda opet peva Tompsona (VIDEO)

Vesti online 24.09.2018
Hrvatska predsednica još jednom se uhvatila za mikrofon i zapevala numeru kontraverznog hrvatskog pevača Tompsona. Naime, kako prenosi portal 24.hr, Kolinda Grabar Kitarović posetila je, tokom svoje službene posere Njujorku, obeležavanju 25… »

Potpuni kolaps u Podgorici: Kuća uništena posle udara groma, veći deo grada bio bez struje, haos i u saobraćaju (foto…

Kurir 24.09.2018
Kuća Dragoljuba Krgovića izgorela je u blizini trafo-stanice u podgoričkom naselju Zagorič. Vatra još gori, a Krgović kaže da je uzrok požara grom i strujni udar. Olujni vetar proširio je vatru na rastinje oko trafo-stanice u Zagoriču zbog čega… »

Pirati oteli 12 osoba, među njima građani Hrvatske i BiH

Danas 24.09.2018
Pirati koji deluju kraj obale Nigerije kidnapovali su 12 članova posade švajcarskog broda, a među njima su radnici sa Filipina, iz Slovenije, Ukrajine, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Članovi posade oteti su 22. septembra sa broda koji je… »

Raskol u pravoslavlju? "Realno, a pozicija SPC specifična"

B92 24.09.2018
Pravoslavlju preti raskol teži od onog između Istoka i Zapada, kvantitativno veći i od raskola iz 1054. godine. Na ovo je upozorio vladika bački Irinej, koji je reagovao na upozorenje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve da je ceo pravoslavni svet u… »

EK traži od Britanije 2,7 milijardi evra nenaplaćenih carina

Dnevnik 24.09.2018
BRISEL: Evropska komisija je saopštila danas da je poslala Britaniji drugo upozorenje da nadoknadi 2,7 milijarde evra budžetu 28-članog bloka na ime carina koje nije naplatila na uvoz kineske robe u periodu između 2011. i 2017. "Ujedinjeno Kraljevstvo… »

Grbić: Nema puno razlike medju timovima u završnici Svetskog prvenstva

Novi magazin 24.09.2018
Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da nema mnogo razlike medju šest reprezentacija u završnici Svetskog prvenstva i da je ime protivnika nebitno ako njegova ekipa želi do kraja. "Kada se udje medju šest najboljih na svetu, tu… »

Za razvoj ženskog preduzetništva više od 55 miliona dinara

N1 Info 24.09.2018
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović potpisao je ugovore o dodeli oko 55,4 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa u loklanim samoupravama. Pomoć su dobile preduzetnice u Novom Sadu, Leskovcu, Zaječaru, Sremskim… »

Arlem Dezir (OEBS): Pretnje novinarima vode do autocenzure

Beta 24.09.2018
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir izjavio je da su najveći problemi medija na Zapadnom Balkanu pretnje po bezbednost novinara zbog čega dolazi do samocenzure. U intervjuu za Dojče vele (DW) Dezir je rekao da je razvoj nezavisnih medija u… »

Korak ka EU: Tri nova poglavlja u decembru?

Mondo 24.09.2018
Tri pregovaračka poglavlja, spremljena ranije, Srbija bi mogla da otvori krajem ove godine, ali samo ukoliko neke države EU spuste "ručnu kočnicu" za Beograd. Foto: MONDO/Stefan Stojanović U fiokama briselske administracije na čekanju su: Poglavlje… »