Arhiva vesti 24.09.2018

U RS dečak poginuo od strujnog udara

Novi magazin 24.09.2018
Četrnaestogodišnji dečak poginuo je od strujnog udara na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, u Republici Srpskoj, objavili su danas banjalučki mediji.Tragedija se dogodila sinoć, kada se maloletnik popeo na banderu i uhvatio za žicu pod naponom… »

Izvođač radova za stanove bezbednjaka poznat za mesec dana

OK radio 24.09.2018
Izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počeće za oko mesec dana, prvo u Vranju i Nišu, najavila je ministarka Zorana Mihajlović prilikom posete Vranjskoj Banji. Ministarstvo građevine izdalo u četvrtak dve građevinske dozvole za… »

Joksimović: Borba protiv klimatskih promena je zajednička tema

EurActiv 24.09.2018
Tema za sve sagovornike, pa čak i za one koji se ni u čemu ne slažu, jeste borba protiv klimatskih promena i postizanje održivog razvoja, rekla je 24. septembra ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović. Ona je na skupu u okviru… »

Naoblačenje posle podne, uveče i kiša

Sandžak haber 24.09.2018
Pre podne će na sjeveru i zapadu biti oblačno, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima, uz slabu kišu i pojačan sjeverozapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Najniža temperatura biće od 9 do 18 stepeni Celzijusa, a… »

Proverite da li unosite dobre kalorije

B92 24.09.2018
Predstavljamo vam poslednju dijetu baziranu na unosu dobrih kalorija. Britanska fondacija za zdravlje je pokrenula koncept "kvalitetne kalorije" kako bi podigla svest građana o tipovima hrane koju unose. Mada većina odraslih ljudi jede više nego što… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

BBC News 24.09.2018
Interesovanje za učenje srpskog jezika sve veće, a nema dovoljno adekvatnih udžbenika. Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u… »

Pravoslavlje brani austriju od islama: Pravoslavci druga verska zajednica po brojnosti i sve ih je više!

Kurir 24.09.2018
BEČ - U Austriji je pravoslavlje druga po broju vernika verska zajednica, iako se zbog velikog broja muslimanskih azilanata sa Bliskog istoka, u javnosti stvara utisak da je je to islam. Naime, u Austriji živi oko 700.000 muslimana, dok se broj… »

Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog "Sunčane doline"

RTS 24.09.2018
Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja "Sunčana dolina" koje finansira Vlada Srbije, piše "Gazeta… »

Hotsport saznaje: Nova superligaška vrteška – Voždovac preuzima doskorašnji trener Vojvodine!

Hot sport 24.09.2018
Danas je ozvaničen prekid saradnje između Voždovca i Branka Vojinovića, a klub sa Dušanovca je ekspresno reagovao. Nakon što je Voždovac vezao četiri poraza i na samo tri od ta četiri meča postigao gol, Branko Vojinović je odlučio da se… »

Baković: Oliveru Lakić pokušala da ubije kriminalna grupa

N1 Info 24.09.2018
Policija ima operativna saznanja da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore izvršila krivično delo pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. On je rekao da se članovi… »