Arhiva vesti 24.09.2018

Dečak se popeo na banderu i uhvatio se za žice, struja ga na mestu ubila!

Alo 24.09.2018
D.D. (14) je ostao na mestu mrtav! D.D. (14) iz Kneževa poginuo je od strujnog udara na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, u Republici Srpskoj. Kako prenose lokalni mediji, dečak se popeo na metalni stub elektro-mreže i dodirnuo električnu žicu… »

Izvođač radova za stanove bezbednjaka poznat za mesec dana

OK radio 24.09.2018
Izgradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počeće za oko mesec dana, prvo u Vranju i Nišu, najavila je ministarka Zorana Mihajlović prilikom posete Vranjskoj Banji. Ministarstvo građevine izdalo u četvrtak dve građevinske dozvole za… »

Joksimović: Borba protiv klimatskih promena je zajednička tema

EurActiv 24.09.2018
Tema za sve sagovornike, pa čak i za one koji se ni u čemu ne slažu, jeste borba protiv klimatskih promena i postizanje održivog razvoja, rekla je 24. septembra ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović. Ona je na skupu u okviru… »

Naoblačenje posle podne, uveče i kiša

Sandžak haber 24.09.2018
Pre podne će na sjeveru i zapadu biti oblačno, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima, uz slabu kišu i pojačan sjeverozapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Najniža temperatura biće od 9 do 18 stepeni Celzijusa, a… »

Proverite da li unosite dobre kalorije

BBC News 24.09.2018
Predstavljamo vam poslednju dijetu baziranu na unosu dobrih kalorija. Britanska fondacija za zdravlje je pokrenula koncept „kvalitetne kalorije" kako bi podigla svest građana o tipovima hrane koju unose. Mada većina odraslih ljudi jede više nego što… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

BBC News 24.09.2018
Interesovanje za učenje srpskog jezika sve veće, a nema dovoljno adekvatnih udžbenika. Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u… »

Austrija: Pravoslavci brojniji od muslimana

Vesti online 24.09.2018
U Austriji se u javnosti zbog velikog broja azilanata s Bliskog istoka stvara utisak da je islam druga vera u zemlji, a činjenica je da su pravoslavci druga verska zajednica u zemlji. Naime, u Austriji živi oko 700.000 muslimana, a pretpostavlja se da… »

Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog Sunčane doline

RTV 24.09.2018
PRIŠTINA - Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja Sunčana dolina koje finansira vlada Srbije, piše… »

''Zmajevi'' u krizi, Vojinović platio ceh - promena na klupi

Sportske.net 24.09.2018
Očekivalo se mnogo više od Voždovca u uvodnom delu sezone, uprava morala da reaguje. Fudbalski klub Voždovac saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor s dosadašnjim trenerom Brankom Vojinovićem. Uprava Voždovca zahvalila se Vojinoviću na… »

Baković: Kriminalna grupa pokušala da ubije novinarku Vijesti Oliveru Lakić

Novi magazin 24.09.2018
Policija ima operativna saznanja ;da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore izvršila krivično delo pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. On je rekao da se članovi… »