Arhiva vesti 28.03.2019

Vlada usvojila predlog zakona o planiranju i izgradnji

RTV 28.03.2019
BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji. Usvajanjem ovih izmena stvoriće se uslovi za bržu i efikasniju realizaciju infrastrukturnih projekata koji su od… »

Jovanović (SzS): Gak uvredio roditelje i vaspitače, sraman odnos beogradske vlasti prema deci

Beta 28.03.2019
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak ispisao "novu stranicu beščašća vladavine dvojca Radojičić-Vesić" izjavom da… »

Vulin: Igranje tzv.vojskom Kosova izaziva ozbiljne probleme

Večernje novosti 28.03.2019
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je danas ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Čepurinu na podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu Srbije. Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je danas ruskom ambasadoru u… »

Zašto srpska bruka u Parizu: Zbog oficira NATO-a ili borbe za fotelju?

RTV 28.03.2019
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas da će, ako se pokaže da su tačne tvrdnje da je deo izložbe slika u Kulturnom centru u Parizu povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja SRJ privremeno… »

Do radničke pravde preko Strazbura

Glas Zapadne Srbije 28.03.2019
Čačak – Desetoro radnika Fabrike reznog alata u Čačku dobilo je nedavno sa računa Ministarstva pravde, na osnovu odluke Evropskog suda za ljudska prava, od 1.700 do 2.000 evra. Reč je o naknadi nematerijalne štete zbog povrede prava na suđenje u… »

Eksplozija kod restorana gradonačelnika Maribora Saše Arsenovića

RTV 28.03.2019
MARIBOR - Maribor je jutros oko 3.00 sata potresla eksplozija eksplozivne naprave podmetnute pored restorana "Rožmarin" u vlasništvu gradonačelnika Saše Arsenovića, javlja Index.hr pozivajući se na Maribor.info. Ovo je već treći napad na… »

Istinomer: Vlada RS od 217 ispunila dva obećanja

Danas 28.03.2019
Od ukupno 217 obećanja partija koje su formirale Vladu RS, u prvih 100 dana njenog rada u potpunosti su ispunjena dva obećanja, koja se odnose na povećanje plata prosvetnim radnicima i potpisivanje Povelje o srpskom kulturnom prostoru. Započet je rad… »

Lončar: Vučiću je Srbija na prvom mestu; Radeta: Vučiću je velika Srbija u srcu, videćete uskoro

Novi magazin 28.03.2019
Poslanici Srpske radikalne stranke i ministar zdravlja Zlatibor Lončar polemisali su danas u parlamentu o tome da li Srbiji strateški cilj treba da bude ulazak u EU ili saradnja sa Rusijom, ali i o tome da li je Srbija ili "velika Srbija" na srcu… »

Tragedija u Ivanjici: Muškarac (66) izgoreo u požaru dok je krčio maline

Kurir 28.03.2019
Do požara je došlo kada je M. U. krčio maline na porodičnom imanju i zapalio staro granje i otpad. IVANJICA - Muškarac M. U. (66) iz Ivanjice izgoreo je u požaru koji se dogodio na njegovom imanju u ivanjičkom naselju Bela Crkva, potvrđeno je… »

Popović: Za tri godine izvoz IT-a biće dve milijarde evra

Večernje novosti 28.03.2019
Izvoz IT usluga iz Srbije u prošloj godini bio je oko 1,15 milijardi evra, a za samo tri godine dostići će dve milijarde evra. Izvoz IT usluga iz Srbije u prošloj godini bio je oko 1,15 milijardi evra, a za samo tri godine dostići će dve milijarde… »