Arhiva vesti 16.05.2019

Sada Real ima najvredniji brend na svetu

Vesti online 16.05.2019
Agencija "Brend fajnans" ocenila da je "kraljevski klub" po njenim merilima potisnuo Mančester junajted na drugo mesto. Brend Reala vredi 1,646 milijardi evra. To je uvećanje za 26,9% u odnosu na prošlu godinu, kada je madridski velikan zauzimao drugo… »

Tužilaštvo: Mon Đuraj ugrožavan preko društvenih mreža

Beta 16.05.2019
Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) utvrdilo je da postoje osnovane sumnje da je prema vlasniku pekare Roma u Borči Monu Djuraju izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti putem društvenih mreža, saznaje Radio slobodna Evropa… »

Holandija zapretila: Premijer razmišlja o planu da zatvori granice prema Istočnoj Evropi

Blic 16.05.2019
Premijer Holandije Mark Rute zapretio je danas zatvaranjem granica prema istočnoj Evropi, ako zemlje članice EU iz tog regiona ne prihvate veći broj izbeglica. U intervjuu za holandsku televiziju NOS, Rute je izjavio da zemlje potpisnice šengenskog… »

Zarif: Iran posvećen nuklearnom sporazumu iz 2015, uprkos SAD

Večernje novosti 16.05.2019
Iran je posvećen obavezama koje ima prema međunarodnom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine uprkos povlačenju SAD iz tog sporazuma, izjavio je ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif. TOKIO - Iran je posvećen obavezama koje ima prema… »

Ruski S-400 pod kontrolom Turske

Vesti online 16.05.2019
Raketni sistem S-400, koji Turska kupuje od Rusije, potpuno će kontrolisati Ankara, naveo je danas turski dnevnik "Hurijet" citirajući ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua. - Neki kažu da će sistemi S-400 predstavljati pretnju za borbene… »

Brnabić: Srbiji znači podrška Kine, posebno po pitanju Kosova

Novi magazin 16.05.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na sastanku sa ministrom za boračka pitanja Kine Sunom Šoačengom, da Srbiji veoma znači podrška Kine na političkom, privredom i ekonomskom planu, a posebno po pitanju Kosova i Metohije. Brnabić je… »

Jovanović: Neće biti gigantske pešačke zone u centru, a da se građani ne pitaju

N1 Info 16.05.2019
Šef odbornika Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da "neće biti gigantske pešačke zone" u centru glavnog grada samo na osnovu odluke Gradskog veća, već da će o tom pitanju morati… »

Gotovo, Luka Jović je najskuplji i najplaćeniji fudbaler u srpskoj istoriji!

Sportske.net 16.05.2019
Stvari završene, drugo pojačanje najvećeg kluba na svetu, ulazi u anale srpskog fudbala. Dobio ugovor iz snova... Više nema dileme, večeras su nemački mediji objavili da je posao završen, nemački "Skaj" je izneo i detalje. Luka Jović je novi… »

Politika: SPC za obnovu dijaloga sa makedonskom crkvom

RTS 16.05.2019
Sveti arhijerijski sabor SPC doneo je odluku da obnovi pregovore o rešavanju statusa "Makedonske pravoslavne crkve" (MPC) i nastavi razgovor o tome sa njenim predstavnicima, piše "Politika", pozivajući se na izvore iz vrha SPC. Pitanje MPC bilo je u… »

Predstavljen program prekvalifikacije za rad u turističkom sektoru Novog Sada

Moj Novi Sad 16.05.2019
Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je danas predstavljanju programa "Obuka i obrazovanje nezaposlenih lica i stručno usavršavanje zaposlenih aktera iz oblasti turizma", koji sprovodi Poslovno udruženje… »