Arhiva vesti 16.05.2019

Američka ambasada neće davati vize zvaničnicima koji su predmet velikih slučajeva korupcije

Novi magazin 16.05.2019
Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu saopštila je danas da neće izdavati vize za zvaničnike koji su uključeni u velike slučajeve korupcije na Kosovu, jer građani Kosova zaslužuju bolji sistem pravde koji će se primenjivati za one koji… »

Jak zemljotres u Salvadoru i Nikaragvi, 5,7

Vesti online 16.05.2019
Snažan zemljotres jačine 5,7 stepeni pogodio je Nikaragvu i Salvador, u čijem je glavnom gradu San Salvadoru veliki broj zgrada evakuisan. Geološki zavod SAD saopštio je da se potres dogodio kod obala Nikaragve na dubini od 70 kilometara, ali se… »

Pošao da kreči, od materijala poneo marihuanu

OK radio 16.05.2019
Vranje - Carinici su u saradnji sa policijom, u četvrtak rano ujutru, na graničnom prelazu Preševo, sprečili krijumčarenje gotovo 16 kilograma marihuane. Droga je otkrivena kada je oko 1:45 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen… »

Si: "Ahilova peta" Kine je nedostatak inovacija

RTV 16.05.2019
PEKING - "Ahilova peta" Kine je nedostatak inovacija, navodi u autorskom tekstu za "Ći ši" predsednik Kine Si Đinping. Si je u tekstu za ovaj list kritikovao i kinesku ekonomiju. "Iako je naša ekonomija dostigla drugo mesto u svetu, velika je, ali ne… »

Kako kandidati za Junkerovog naslednika vide budućnost Evrope

Večernje novosti 16.05.2019
Šest kandidata za mesto predsednika budućeg saziva Evropske komisije tokom debate u Briselu predstavili su građanima Evrope prioritete svoje politike. Šest kandidata za mesto predsednika budućeg saziva Evropske komisije tokom debate u Briselu… »

Komercijalna banka "na oku" Rajfajzena, ali...

RTV 16.05.2019
BEČ - Rajfajzenbank Internacional (RBI) namerava da se dalje širi u zemljama istočne Evrope, a kao atraktivne zemlje je direktor Johan Štrobel naveo Srbiju, Češku, Slovačku i Mađarsku. "Ako cena odgovara bili bi spremni, u zemljama u kojima smo… »

Bivši šef ETA uhapšen u Francuskoj

B92 16.05.2019
Madrid -- Bivši šef baskijske separatističke organizacije Eta, Hose Antonio Urutiketsa, poznat kao Hosu Ternera, uhapšen je jutros u Francuskoj. Ternera (68) je bio u bekstvu od 2002, uhapšen je u Salanšu, u francuskim Alpima, navodi se u… »

Madona stigla na Evroviziju: Odmah usledio sukob zbog ugovora (VIDEO)

Vesti online 16.05.2019
Luksuzu Evrovizije doprineo je i nastup svetske zvezde Madone, koja bi trebalo da nastupi u revijalnom delu takmičenja u subotu, 18. maja. Kako navode strani mediji Madona je doputovala na međunarodni aerodrom Ben Gurion u privatnom avionu, a odsela je… »

Sutra u Novom Sadu prva Parada ponosa

Danas 16.05.2019
U Novom Sadu će sutra biti održana prva Parada ponosa sa koje će po najavi organizatora, biti ukazano na položaj LGBTI populacije i ostvarivanje prava koja su zagarantovana Ustavom Srbije, podizanje njihove vidljivosti, kao i na osnaživanje lokalnog… »

Motorola One Vision – nov predstavnik srednje klase

PC Press 16.05.2019
Motorola One Vision će biti dostupan na tržištu Srbije od 27. maja po promotivnoj ceni od 39.990 dinara. Ono što je karakteristično za ovaj uređaj je to što poseduje 21:9 ultra široki CinemaVision Full HD+ LCD ekran od 6,3 inča, 1080×2520… »