Arhiva vesti 16.05.2019

Razbijena sajber kriminalna grupa koja je ukrala više od 100 miliona dolara

Radio 021 16.05.2019
Međunarodna kriminalna grupa koja je koristila ruski softver da ukrade preko 100 miliona dolara od više od 40.000 žrtava raskrinkana je, saopštile su evropska i američka policija. Sudski postupci su pokrenuti protiv osumnjičenih u Gruziji, Ukrajini… »

FSS: Partizanu preti suspenzija, Zvezda u minusu 750.000...

Sportski žurnal 16.05.2019
Večiti rivali ponovo napunili kasu FSS posle kazni Disciplinske komisije, nova sednica već danas. Kolo pre kraja sezone, Disciplinska komisija FSS izrekla je drakonske novčane kazne Crvenoj zvezdi i Partizanu. Klub iz LJutice Bogdana moraće u kasu… »

Rusija poklonila Srbiji kopiju Zastave pobede (foto)

Večernje novosti 16.05.2019
Primopredaja simbola Drugog svetskog rata i trijumfa Ruske Federacije od četvrtka u Beogradu. General Žuravljov: Simbolizuje hrabrost i strpljivost našeg naroda. ZASTAVA pobede, simbol ratne slave i trijumfa u Drugom svetskom ratu, ali i simbol Ruske… »

Trampu na crtu izlazi gradonačelnik Njujorka: De Blasio se kandiduje za predsednika Amerike!

Kurir 16.05.2019
Demokratska stranka objavila je danas da će se gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio kandidovati za predsednika SAD. AP navodi da De Blasio, najavljujući svoju kandidaturu, pokušava da preuzme ulogu na nacionalnoj sceni koja mu je izmakla kao… »

Pošta Srbije ponovo dobitnik priznanja Moj izbor

Beta 16.05.2019
Pošta Srbije saopštila je da je i ove godine dobila priznanja "Moj izbor" za omiljeni domaći brend u 2019. godini, a da je njenom kurirskom servisu Post-ekspres ponovo pripalo drugo mesto. Vodeću poziciju Pošte Srbije i Post-ekspresa u kategoriji… »

Đilas: Mercedes očito napustio Srbiju jer Beograd ne kupuje autobuse od Ikarbusa

N1 Info 16.05.2019
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je da je "očigledno" da je kompanija Mercedes koja je, kako je naveo, po rečima Aleksandra Vučića 2014. godine došla u Ikarbus, 2019, "napustila" Srbiju jer je Grad Beograd nove solo autobuse… »

Vučić: Intenzivna saradnja sa Bugarskom

Danas 15.05.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije. Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje… »

Teodorović: Masovnost protesta ključna, potreban mnogo žešći otpor Vučiću

Novi magazin 16.05.2019
Akademik Dušan Teodorović je izjavio da su protesti uzdrmali predsednika države Aleksandra Vučića ali da je masovnost ključna reč kako da se "slomi njegov režim", kao i da je propuštena šansa u januaru da se protesti radikalizuju. "Moraju… »

Transparentnost Srbija: Ugovaranje državnih zajmova mimo Zakona o javnim nabavkama

Danas 16.05.2019
Transparentnost Srbija (TS) je danas ukazala da osam sporazuma o zajmovima, koje Skupština Srbije razmatra na aktuelnoj sednici, isključuju primenu Zakona o javnim nabavkama. „Praksa direktnog ugovaranja najvrednijih javnih radova kroz međudržavne… »

EU PRO: Preko 120.000 evra za Novi Pazar i Tutin

Radio sto plus 16.05.2019
Evropska unija (EU), preko razvojnog programa EU PRO, dodelila je preko 122.000 evra za zajednički projekat razvoja geografskih informacionih sistema (GIS) Novog Pazara i Tutina, saopšteno je danas. U saopštenju se navodi da će EU pružiti podršku… »