Архива вести 19.08.2016

Жбогар: Косовска елита неспособна да постигне сагласност

РТВ 19.08.2016
БЕРЛИН - Одлазећи Специјални представник ЕУ на Косову, Самуел Жбогар изјавио је да "неспособност политичке елите на Косову да постигне сагласност о стратешким, националним интересима, па и када је реч о дијалогу и… »

Нови Пазар: Дилери признали кривицу и иду у затвор

Вечерње новости 19.08.2016
Више јавно тужилаштво у Новом Пазару закључило је споразуме о признању кривице са четири нарко дилера из тог града, ухапшена током јуна и августа и правоснажно осуђена на укупно 17 година затвора. Више јавно… »

Агрожив трећи пут пред стечајем

Данас 19.08.2016
Агроживу из Житишта прети стечај. Према подацима Народне банке Србије, рачун ове фирме је блокиран више од 800 дана, а укупан износ блокаде износи 3,9 милиона динара. Привредни суд у Зрењанину, пред којим се разматрају… »

Вучић о референдуму у РС: Нисмо овлашћени да преносимо ставове

РТВ 19.08.2016
БАЊАЛУКА - Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да ће са представницима Републике Српске разговарати о разним питањима, али да ни он као председник владе, нити представници Србије уопште, "нису овлашћени, нити… »

Орбан: Предстоји цунами референдума

Блиц 19.08.2016
Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да ће још најмање три европске државе - Чешка, Пољска и Словачка - пратити примјер Будимпеште у настојању да одбаци квоте за обавезан пријем миграната. - Уколико референдум у… »

Бајден га постројио: Тачи апелује да се омогући формирање ЗСО

Курир 19.08.2016
ПРИШТИНА - Косовски председник Хаšим Тачи позвао је у четвртак посланике косовске скупштине да усвоје закон о ратификацији споразума о демаркацији граничне линије са Црном Гором и напоменуо да је неопходно омогућити… »

Министрима рок за предају извештаја 12. септембар

РТС 19.08.2016
Нови министри у Влади Србије имају рок до 12. септембра да Агенцији за борбу против корупције поднесу извештај о својој имовини и приходима у електронској форми. Рок за подношење Извештаја по ступању на јавну функцију је 30… »

Шабић: Завод за вештачење да достави информације "Данасу"

Б92 19.08.2016
Београд -- Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности позвао је Градски завод за вештачење у Београду да „Данасу“ достави информације. Како наводи, Завод под претњом новчаног кажњавања… »

Рахој потписао договор о формирању владе

Блиц 19.08.2016
Премијер Шпаније Маријано Рахој потписао је данас договор о формирању нове владе са лидером опозиционе партије Сјудаданос (Грађани) Албертом Ривером. Рахој је јуче прихватио пакет од шест услова којима је Сјудаданос… »

Пољопривреда: На сајму у Орегону први пут марихуана

Блиц 19.08.2016
Десетак биљака марихуане биће приказано на Државном сајму Орегона следећег петка, што ће бити први такав догађај у САД. То представљање младих биљака приближиће узгој марихуане класичној пољопривреди, за мање од… »