Arhiva vesti 19.08.2016

Beočinac se krio u Novom Sadu

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Policija je u Novom Sadu uhapsila 44-godišnjeg Beočinca za kojim je bila raspisana Centralna poternica Osnovnog suda u Bačkoj Palanci zbog izdržavanja kazne zatvora. Nakon toga, po naredbi Osnovnog suda u Novom Sadu, policija je izvršila… »

Dežulović opleo po Hrvatima: Pobegli ste k’o pi*ke, nikad se niste vratili (video)

Hot sport 19.08.2016
Od 1995. godine, kada su košarkaši Hrvatske sišli s pobedničkog podijuma, pre intoniranja jugoslovenske himne, traje njihova kletva. Nikada se posle toga nisu vratili na njega, a od tada na velikim takmičenjima gube redovno od Srbije. Hrvatski… »

Turska napušta NATO? Amerika počela premeštanje nuklearnog oružja blizu Srbije

Blic 19.08.2016
SAD su počele da premeštaju nuklearno oružje iz Turske u Rumuniju zbog pogoršanja odnosa između Vašingtona i Ankare. Prema različitim podacima, od 20 do 50 jedinica taktičkog nuklearnog oružja SAD prebacuju iz Indžirlika u bazu Deveselu, pišu… »

Zaplenjeno 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica

Nova ekonomija 19.08.2016
Kraljevačka policija zaplenila je danas više od 5.000 paklica cigareta bez akciznih markica, čija se vrednost procenjuje na oko 800.000 dinara, saopštio je MUP. Cigarete su pronađene prilikom kontrole u teretnom "mercedesu", koji je vožio… »

Moskva odbacuje optužbe za napade u kojima je povređen dečak iz Sirije

RTS 19.08.2016
Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je odgovornost za napad na pregrađe Alepa u kojem je povređen dečak čije su fotografije uznemirile javnost. Fotografija na kojoj Omran Dakneš mirno sedi u kolima hitne pomoći obliven krvlju i prašinom i čeka… »

(Video) Dodik se dohvatio mikrofona na narodnom zboru: Opet pevao hit Mitra Mirića

Kurir 19.08.2016
Uoči praznika Preobraženja gospodnjeg sinoć je kod manastira Moštanica nadomak Kozarske Dubice organizovan narodni zbor. Narod je zabavljao lokalni dvojac Boža i Repa, međutim, u jednom trenutku i predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dohvatio… »

Rođen je bez jedne strane srca, ali muzika je njegov spas

24 Sata 19.08.2016
"Ne bojim se visina jer imam krila, krila za let u neki bolji svet. Kad krenem gore, osećam se bolje, zaboravim na pad i oteram strah". Ove stihove napisao je Nikola - Džoni Ranković koji je sa svojih 12 godina uspeo nešto što mnogo stariji od njega… »

Makedonija i Bugarska investitorima interesantnije od Srbije

Radio 021 19.08.2016
Samo 14 odsto kompanija koje pokažu interesovanje za ulaganje u ovaj region na kraju otvore firmu u Srbiji, dok ostale izaberu Bugarsku ili Makedoniju, pokazuju podaci Mreže za poslovnu podršku. Kako za "Danas" kaže Dragoljub Rajić iz ovog… »

Hardi: Pad dolara nakon sastanka FOMC

Nova ekonomija 19.08.2016
Zapisnik sa sastanka američkog Saveznog komiteta za otvoreno tržište FOMC odražava širok spektar dešavanja u okviru Fed-a tokom prethodne nedelje jer postoji jasna podela između članova Fed-a oko toga kada je preporučljiva naredna faza povećanja… »

Rođeno 14 devojčica i osam dečaka

NoviSad.com 19.08.2016
Novi Sad - Od četvrtka ujutru do danas u isto vreme, u Betaniji rođeno 20 beba: 12 devojčica i osam dečaka. Blizance je rodila Suzana Ćirović (Novi Sad). Bliznakinje je rodila Andrea Vujinović (Novi Sad). Majke devojčica su Milana Jovičić… »