Arhiva vesti 19.08.2016

Đurić: Protivnici dobrih odnosa neprijatelji i Srba i Albanaca

Novi magazin 19.08.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da više prava za Srbe na Kosovu i Metohiji ne znači manje prava za kosovske Albance i da su protivnici dobrih odbosa Srba i Albanaca neprijatelji oba naroda. Više prava na Kosovu… »

Cavusoglu u iznenadnoj posjeti Iranu

Al Jazeera 19.08.2016
Turska i Iran podržavaju suprotstavljene strane u ratu u Siriji, ali žele raditi na postizanju trajnog mira. Šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu danas je doputovao u iznenadnu posjetu Teheranu zbog razgovora o regionalnim pitanjima, javila je… »

Pet povređenih u napadu na istoku Turske

B92 19.08.2016
Ankara -- Pet osoba, među kojima četiri vojnika i jedan civil, povređeno je u eksploziji bombe na jednom putu u istočnom delu Turske, javila je državna agencija Anadolija. Turski mediji su preneli da su kurdski pobunjenici iz Radničke partije… »

Nadobudni Nemci: Grci, ne damo vam ratnu odštetu!

Vesti online 19.08.2016
Nemačka Vlada odbacila je najnoviji apel Grčke da osigura reparacije zbog brutalne nacističke okupacije Grčke tokom Drugog svetskog rata. Portparol nemačke Vlade Štefan Zajbert rekao je u petak da je stav Berlina veoma jasan što se tiče… »

Mršavo trgovanje na Berzi, BELEX indeksi u "crvenom"

Kamatica 19.08.2016
Trgovački dan na Beogradskoj berzi juče je obeležila izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 4,75 miliona dinara (38,5 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15… »

Sparno, pa kiša...

Mondo 19.08.2016
U Srbiiji će ujutro biti mestimično maglovito, a tokom dana promenljivo oblačno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Na severu će pre podne biti uglavnom suvo sa… »

Bečki Kurir: Milošević nije oslobođen krivice

RTS 19.08.2016
Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević nije oslobođen krivice, rekao je neimenovani portparol Haškog tribunala za današnji bečki dnevnik "Kurir". "U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević… »

Drama kod perućca: Kolona automobila bila zarobljena tri sata zbog odrona

Blic 19.08.2016
Drama u kanjonu Drine srećno je okončana nakon što su posle tri sata sa puta uz Perućac svi putnici evakuisani. Jedan broj njih je sa ugroženog područja prevezen čamcima, dok su preostali pešice preko odrona stigli na sigurno. Između brda zemlje… »

Goran Knežević: Smanjenje poreza i doprinosa, ali nije trenutak

Gde investirati 19.08.2016
Svi se zalažemo za manje poreze i doprinose, ali još nije vreme za njihovo smanjenje, kazao je za Radio Beograd 1 ministar privrede Goran Knežević. Vlada Srbije će raditi na poboljšanju poreskog sistema, poručuje ministar. “Poreski sistem je… »

Slovenci u Skupstini grada

RT Kragujevac 19.08.2016
Infrastrukturno opremanje i unapređenje uslova poslovanja u radnim zonama u kojima posluju slovenačke komanije u Kragujevcu. bile su teme radnog sastanka predstavnika lokalne samouprave i delegacije Ambasade Slovenije u Srbiji. Obaveza grada je da uradi… »