Arhiva vesti 19.08.2016

Premijer Australije izazvao burne reakcije jer je dao novac prosjaku

Radio 021 19.08.2016
Australijski premijer Malkolm Turnbul izazvao je burne reakcije javnosti kada se rukovao sa prosjakom, a potom mu dao novčanicu od pet australijskih dolara. Gest premijera ubrzo je postao glavna tema medija, koji su ga kritikovali, ali i hvalili. Osim… »

SAD: platile Iranu 400 miliona dolara za otkup talaca

Blic 19.08.2016
Administracija američkog predsednika Baraka Obame objavila je danas da su SAD platile 400 miliona dolara u kešu Iranu, pre par meseci, kako bi oslobodili grupu američkih zatvorenika. Ovo je prvi put da SAD otvoreno govoro i tom događaju, koje su… »

Vujović: Realno povećanje plata, možda i rebalans budžeta

Beta 19.08.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je u petak uveče da će na kraju trećeg kvartala biti osnova da se "realno i kredibilno" razgovara o povećanju plata. "Koliko, kada i u kojim sektorima, to ćemo prepustiti ciframa i dijalogu koji će… »

Ankara nacrtala briselu: Hoćemo u EU do 2023.

Kurir 19.08.2016
Turska želi da se priključi Evropskoj uniji do 2023, izjavio je turski ambasador pri EU Selim Jenel. Jenel je za list Di Velt rekao da se taj datum poklapa sa obeležavanje 100-te godišnijce turske Republike. "Bio bi to vrhunac za moju zemlju da tada… »

Rusija negira da je gađala mesto gde je bio dečak Omran

Dnevnik 19.08.2016
MOSKVA: Rusija je danas negirala da je jedan od njenih vazdušnih udara. pogodio deo Alepa iz čijih ruševina je izvučen petogodišnji sirijski dečak čija fotografija i snimak okrvavljenog lica su potresli svet. Na snimcima se vidi kako vidno… »

FT: Gasprom sam pokreće Severni tok 2, partneri odustali

Novi magazin 19.08.2016
Ruska gasna kompanija Gasprom je najavila da će sopstvenim sredstvima izgraditi novi gasovod od Rusije do Nemacke, u vrednosti od 11 milijardi dolara, nakon što je, pod pritiskom Poljske, došlo do raspada mešovitog preduzeća koje je trebalo da radi… »

Lešnjak: Biće teško protiv Vojvodine, ali idemo na pobedu

Beta 19.08.2016
Trener Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Vojvodine u šestom kolu Super lige Srbije i dodao da će njegovi fudbaleri pokušati da ostvare drugu prvenstvenu pobedu u sezoni. "Vojvodina je uz Crvenu zvezdu u prvih… »

Ispao Troicki, a zatim i Zimonjić

Mondo 19.08.2016
Troicki i Tomić izgubili, Zimonjić i Raonić odustali... Srpski teniser Viktor Troicki i Australijanac Bernard Tomić završili su učešće na turniru u Sinsinatiju u konkurenciji dublova, pošto su u osmini finala poražena od hrvatsko-brazilske… »

UN traže imunitet zbog tužbe za smrt 5.000 Haićana od kolere

Novi magazin 19.08.2016
Savezni Apelelacioni sud u SAD potvrdio je imunitet UN od tužbi da su mirovne snage odgovorne za epidemiju kolere koja je usmrtila više od 5.000 zaraženih na Haitiju. Rešenjem, koje je doneto kasno sinoć, potvrđena je odluka nižeg suda iz januara… »

Nooskop misterija: Čudna naprava nove Putinove desne ruke

B92 19.08.2016
Moskva -- Anton Vaino, novi generalni sekretar ruskog predsednika Vladmira Putina, izazvao je veliku pažnju svetske javnosti – time što se o njemu malo šta zna. BBC navodi da Vaino ranije tokom karijere nije davao intervjue, da njegova biografija… »