Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Dil narko-dilera: Za pola kile koke po pet godina

Mondo 19.08.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta i pravosnažno osuđena, saznaje radio Sto plus. Foto: Foto ilustracija: Guliver/Getty… »

Agroživ pred stečajem, račun blokiran više od 800 dana

Gde investirati 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka nad kompanijom za proizvodnju mesa Agroživ iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak se pokreće radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić o referendumu u RS: Nismo ovlašćeni

B92 19.08.2016
Banjaluka -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će s predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima. Vučić je dodao da ni on kao predsednik vlade, niti predstavnici Srbije uopšte, "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

Novi magazin 19.08.2016
U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Češka, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski referendum u oktobru… »

Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Blic 19.08.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je u četvrtak poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su prištinski… »

Ministrima rok za predaju izveštaja 12. septembar

RTS 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi. Rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na javnu funkciju je 30 dana od dana izbora, a… »

Šabić: Zavod za veštačenje da dostavi informacije "Danasu"

B92 19.08.2016
Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je Gradski zavod za veštačenje u Beogradu da „Danasu“ dostavi informacije. Kako navodi, Zavod pod pretnjom novčanog kažnjavanja treba da dnevnom listu… »

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Beta 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav dogadjaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »