Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

RTV 19.08.2016
BERLIN - Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da "nesposobnost političke elite na Kosovu da postigne saglasnost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i… »

Novi Pazar: Dileri priznali krivicu i idu u zatvor

Večernje novosti 19.08.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta i pravosnažno osuđena na ukupno 17 godina zatvora. Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru… »

Agroživ pred stečajem, račun blokiran više od 800 dana

Gde investirati 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka nad kompanijom za proizvodnju mesa Agroživ iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak se pokreće radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić: Referendum u Srpskoj nije naše pitanje

Mondo 19.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni drugi predstavnici Srbije "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o situaciji u drugim zemaljama". Foto: Vlada… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

RTV 19.08.2016
BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Češka, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski… »

Tači: Odluka između integracije i izolacije

Glas Amerike 19.08.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u obraćanju građanima da Kosovo u predstojećem periodu treba da se odluči između integracije i izolacije. On je uputio zahtev poslanicima Skupštine Kosova da izglasaju zakon o ratifikaciji sporazuma o… »

Ministrima rok za predaju izveštaja 12. septembar

RTS 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi. Rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na javnu funkciju je 30 dana od dana izbora, a… »

Šabić traži od Zavoda za veštačenje da dostavi informacije

RTS 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o sudskim predmetima u kojima je veštačenje… »

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Beta 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav dogadjaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »