Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Novi Pazar: Dileri priznali krivicu i idu u zatvor

Večernje novosti 19.08.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta i pravosnažno osuđena na ukupno 17 godina zatvora. Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru… »

„Agroživ” pred trećim stečajem

Dnevnik 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog. postupka nad kompaijom za proizvonju mesa „Agroživ” iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak pokreće se radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić o referendumu u RS: Nismo ovlašćeni

B92 19.08.2016
Banjaluka -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će s predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima. Vučić je dodao da ni on kao predsednik vlade, niti predstavnici Srbije uopšte, "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo… »

Orban upozorava: Evropu očekuje cunami referenduma o prihvatanju migranata

Kurir 19.08.2016
U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Češka, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski referendum u oktobru… »

Tači: Odluka između integracije i izolacije

Glas Amerike 19.08.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u obraćanju građanima da Kosovo u predstojećem periodu treba da se odluči između integracije i izolacije. On je uputio zahtev poslanicima Skupštine Kosova da izglasaju zakon o ratifikaciji sporazuma o… »

Ministrima rok za predaju imovinskog izveštaja 12. septembar

Dnevnik 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji. za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u toj Agenciji. Kako je rečeno Tanjugu, rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na… »

Šabić: Zavod za veštačenje da dostavi informacije "Danasu"

B92 19.08.2016
Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je Gradski zavod za veštačenje u Beogradu da „Danasu“ dostavi informacije. Kako navodi, Zavod pod pretnjom novčanog kažnjavanja treba da dnevnom listu… »

Španija konačno dobija vladu

Radio 021 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima su… »

Poljoprivreda: Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Blic 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »