Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Narko dilerima 17 godina zatvora

Novi magazin 19.08.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta i pravosnažno osuđena na ukupno 17 godina zatvora, saznaje radio Sto plus. Portparol tužilaštva… »

„Agroživ” pred trećim stečajem

Dnevnik 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog. postupka nad kompaijom za proizvonju mesa „Agroživ” iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak pokreće se radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić o referendumu u RS: Nismo ovlašćeni

B92 19.08.2016
Banjaluka -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će s predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima. Vučić je dodao da ni on kao predsednik vlade, niti predstavnici Srbije uopšte, "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo… »

Orban: Pokrećemo cunami koji će pogoditi Evropsku uniju!

Pravda 19.08.2016
Mađarski premijer očekuje da će i druge zemlje pratiti primer Mađarske, čime će oslabiti pozicije briselske birokratije. U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas… »

Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Blic 19.08.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je u četvrtak poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su prištinski… »

Ministrima rok za predaju izveštaja 12. septembar

Novi magazin 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u toj Agenciji. Kako je rečeno Tanjugu, rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na… »

Šabić traži od Zavoda za veštačenje da dostavi informacije

RTS 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o sudskim predmetima u kojima je veštačenje… »

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Beta 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav dogadjaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »