Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Sporazum o priznanju krivice: Ukupno 17 godina zatvora za novopazarske dilere drogom

Kurir 19.08.2016
NOVI PAZAR - Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru postiglo je sporazum o priznavanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta ove godine, i pravosnažno osuđena na ukupno 17 godina zatvora. Portparol tužilaštva… »

„Agroživ” pred trećim stečajem

Dnevnik 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog. postupka nad kompaijom za proizvonju mesa „Agroživ” iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak pokreće se radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić: Referendum u Srpskoj nije naše pitanje

Mondo 19.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni drugi predstavnici Srbije "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o situaciji u drugim zemaljama". Foto: Vlada… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

Novi magazin 19.08.2016
U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Češka, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski referendum u oktobru… »

Bajden ga postrojio: Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Kurir 19.08.2016
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je u četvrtak poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su… »

Ministrima rok za predaju izveštaja 12. septembar

Novi magazin 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u toj Agenciji. Kako je rečeno Tanjugu, rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na… »

Šabić: Zavod za veštačenje da dostavi Danasu informacije

Danas 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić danas je pozvao Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu Danas dostavi informacije o sudskim predmetima u… »

Rahoj potpisao dogovor o formiranju vlade

Blic 19.08.2016
Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je danas dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među njima… »

Na državnom sajmu u Oregonu - marihuana

Večernje novosti 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. SALEM - Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj… »