Arhiva vesti 19.08.2016

Žbogar: Kosovska elita nesposobna da postigne saglasnost

Novi magazin 19.08.2016
Odlazeći Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Samuel Žbogar izjavio je da kosovska politička elita nesposobna da postigne saglanost o strateškim, nacionalnim interesima, pa i kada je reč o dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine… »

Novi Pazar: Dileri priznali krivicu i idu u zatvor

Večernje novosti 19.08.2016
Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru zaključilo je sporazume o priznanju krivice sa četiri narko dilera iz tog grada, uhapšena tokom juna i avgusta i pravosnažno osuđena na ukupno 17 godina zatvora. Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru… »

„Agroživ” pred trećim stečajem

Dnevnik 19.08.2016
Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog. postupka nad kompaijom za proizvonju mesa „Agroživ” iz Žitišta. Prethodni stečajni postupak pokreće se radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka… »

Vučić: Referendum u Srpskoj nije naše pitanje

Mondo 19.08.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni drugi predstavnici Srbije "nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o situaciji u drugim zemaljama". Foto: Vlada… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

RTV 19.08.2016
BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Češka, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski… »

Bajden ga postrojio: Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Kurir 19.08.2016
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je u četvrtak poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su… »

Ministrima rok za predaju izveštaja o imovini 12. septembar

Blic 19.08.2016
Novi ministri u Vladi Srbije imaju rok do 12. septembra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaj o svojoj imovini i prihodima u elektronskoj formi, kažu u toj Agenciji. Kako je rečeno Tanjugu, rok za podnošenje Izveštaja po stupanju na… »

Šabić traži od Zavoda za veštačenje da dostavi informacije

RTS 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o sudskim predmetima u kojima je veštačenje… »

Konačno kraj: Rahoj potpisao dogovor o vladi sa Građanima

B92 19.08.2016
Madrid -- Premijer Španije Marijano Rahoj potpisao je dogovor o formiranju nove vlade sa liderom opozicione partije Sjudadanos (Građani) Albertom Riverom. Rahoj je juče prihvatio paket od šest uslova kojima je Sjudadanos uslovljavao pregovore, među… »

Na sajmu u Oregonu prvi put marihuana

Beta 19.08.2016
Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav dogadjaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su… »