Arhiva vesti 19.08.2016

Svetska banka fokusirana na obrazovni sistem

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Šef Kancelarije Svetske banke Toni Verheijen izjavio je danas da će u narednom periodu obrazovni sektor biti jedan od ključnih prioriteta zajedničke saradnje Vlade Srbije i Svetske banke. Verheijen je na sastanku sa ministrom prosvete… »

Spaseno na desetine migranata, sve više pristižu na ostrva

Politika 19.08.2016
ATINA – Grčka obalska straža spasila je danas na desetine migranata pošto se njihov čamac nasukao na pusto ostrvce kod jugozapadne obale Grčke. Oko 70 ljudi nalazilo se u čamcu koji se nasukao noćas na malo ostrvo Sapijenca, kod jugozapadnog vrha… »

Danas je preobraženje Gospodnje: Na dan kada se menja i voda i gora, evo šta treba da uradite

Blic 19.08.2016
Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji je posvećen sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor, kada on najavljuje svoje stradanje i slavu. Preobraženje Gospodnje je u pravoslavlju poznato i kao… »

102 godine od Cerske bitke

B92 19.08.2016
Tekeriš -- Državna ceremonija obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke biće održana u okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u mestu Tekeriš kod Loznice. Ceremoniju će predvoditi državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Pogledajte

Sportski žurnal 19.08.2016
Utakmica Borac – Novi Pazar posle jake kiše odložena za subotu u 20 časova. Nevreme koje je zahvatilo Čačak i okolinu oko 19.40 časova, prouzrokovalo je odlaganje utakmice petog kola Super lige Borac - Novi Pazar. Za samo desetak minuta teren kraj… »

Argentincima zlato u hokeju na travi

B92 19.08.2016
Reprezentacija Argentine osvojila je zlatnu medalju u hokeju na travi na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Argentina je finalu pobedila Belgiju sa 4:2 i tako stigla do prvog zlata u tom sportu u muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama. Belgija je… »

Napušta li Kosovo Ustav Srbije?

Vesti online 19.08.2016
Da li će dugo najavljivana promena važećeg srpskog Ustava doneti odlazak Srbije od sebe, a zbog puta u Evropu? Poruka nove ministarke pravde Nele Kuburović da će se Ministarstvo koje je upravo preuzela truditi da Ustav Srbije bude promenjen do… »

Rasvetljeno 11 teških krađa u Subotici

RTV 19.08.2016
SUBOTICA - Subotička policija saopštila je danas da je rasvetlila 11 teških krađa izvršenih u poslednja dva meseca na teritoriji tog grada. Za krađe je osumnjičen 31-godišnji Subotičanin, koji se tereti da je provalio u Dom zdravlja i u kuću u… »

Marže: Ford najviše zarađuje po prodatom automobilu

Auto blog 19.08.2016
VW je u prvom polugodištu 2016. prodao najviše automobila. Ipak, drugi automobilski koncerni zarađuju bolje od VW-a. Ko je najprofitabilniji? U teoriji je sve jednostavno: najveći moraju biti i najprofitabilniji, jer što je neka firma veća, može… »

Orban ponovo provocira EU, ide kod Erdogana

B92 19.08.2016
Budimpešta -- Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto posetiće u utorak Ankaru, u pripremama za posetu premijera Viktora Orbana Turskoj. Sijarto će biti prvi visoki evropski zvaničnik koji će posetiti Tursku posle pokušaja puča u toj… »