Arhiva vesti 19.08.2016

Danas je Preobraženje

Glas Zapadne Srbije 19.08.2016
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje. Taj praznik posvećen je sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji se u pravoslavlju… »

Neki od najplaćenijih poslova u Srbiji

Radio 021 19.08.2016
U Srbiji, u kojoj prosečna plata iznosi manje od 300 evra, ima i poslova koji pružaju mnogo veće zarade. Plate za neka zanimanja donose i 4.000 evra mesečno. Portal "24 sata" donosi listu od pet poslova u kojima može dosta da se zaradi. Instruktor… »

Filip David: Verovatno Rusija podstiče rehabilitaciju Miloševića

Danas 19.08.2016
Nedavno smo od ruskog ambasadora čuli kako su u novoj srpskoj vladi Rusi dobili i "svoje ljude" - objašnjava sagovornik Danasa. Teško je poverovati da su ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin bez konsultacija sa premijerom Aleksandrom Vučićem… »

Počinje snimanje filma „Vrati se Zone“

Jug press 19.08.2016
VRANJE U Vranju sledeće nedelje počinje snimanje filma „Vrati se zone“ u režiji Juga Radivojevića, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je održana u bioskopu „Roda Cineplex“ u Beogradu. Konferenciji su, u ime Grada Vranja… »

(Video) Rusi prodaju Kalašnjikov i na aerodromu: Replike puške u prodavnici suvenira

Kurir 19.08.2016
Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov otvorio je na moskovskom aerodromu Šeremetjevu prodavnicu suvenira u kojoj će se prodavati replike svoje najpoznatije puške AK-47. "Tu može da se kupe suveniri, odeća, torbe i druge korisne stvari", navela ke… »

Rasprodat sav nameštaj iz objekata u Riju

Beta 19.08.2016
Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija, preneo je danas Blumberg (Bloomberg). Medju tim predmetima je… »

Sedam surovih istina o jasenovcu: Istoričar Čedomir Antić o logoru smrti u Hrvatskoj

Blic 19.08.2016
U nedelju se navršava 75 godina od osnivanja Jasenovca: jednog od najstrašnijih konc-logora na evropskom tlu i stratišta hiljada Srba, Roma i Jevreja. Logor je postojao Zvanično, najveći koncentracioni logor na teritoriji Nezavisne države Hrvatske… »

Jovica Spajić pobedio na ultramaraton trci na Himalajima

Sportski žurnal 19.08.2016
Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice MUP Jovica Spajić osvojio je prvo mesto na ultramaraton trci u ekstremnoj izdržljivosti „La ultra D`haj”, koja je po sedmi put održana u Indiji u planinskom masivu Himalaja, saopštio je MUP Srbije… »

Ćiriličnim grafitima išarano groblje u Osijeku

B92 19.08.2016
Osijek -- Zasad nepoznati počinitelj je na zidu groblja Sv. Ane u Osijeku ispisao više ćiriličnih grafita neprimerenog i uvredljivog sadržaja, javila je agencija Hina. Dojavu o ovom događaju policija je primila oko 11 sati, a grafiti su u… »

Fudbaleri Zvezde imali saobraćajku kod Gazele

Večernje novosti 19.08.2016
Fudbaleri Crvene zvezde, Srđan Plavšić (21), Petar Orlandić (26) i Marko Poletanović (23), povređeni su u lančnom sudaru koji se dogodio na mostu Gazela u Beogradu. FUDBALERI Crvene zvezde Srđan Plavšić (21), Marko Poletanović (23) i Petar… »