Arhiva vesti 26.03.2016

Turska upozorava: Mogući napadi na Uskrs

B92 26.03.2016
Turska policija upozorila je na moguće napade džihadista iz Islamske države na hrišćane ili Jevreje tokom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru. Policija upozorila je na moguće napade na crkve koje sutra misama obeležavaju Uskrs, kao i na sinagoge… »

Efektiva: Država da pomogne zaduženima u švajcarcima

Dnevnik 26.03.2016
Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva protestovalo je danas ispred Vlade Srbije, sa zahtevom da država pomogne građanima koji kredite otplaćuju u švajcarcima. U tom udruženju smatraju da država mora da pomogne 20.000 porodica u Srbiji i donese… »

Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Slobodna Evropa 26.03.2016
Grčka je počela evakuaciju migranata iz kampa Idomeni pošto je usporen priliv izbjeglica na ostrva u Egejskom moru, izjavili su u subotu zvaničnici. Izvori iz lokalne policije izjavili su da je osam autobusa iz Idomenija prebacilo oko 400 izbjeglica u… »

Pajtić: Stipendije za talentovanu decu

B92 26.03.2016
Lider DS Bojan Pajtić izjavio je u Nišu da će ta stranka uvesti sistem stipendiranja talentovane dece od samog početka školovanja. Pajtić je rekao da će država time pružiti jednaku šansu svim mladim ljudima. "U Srbiji se ne sme dešavati da… »

Čast Legendi: Tek sad se vidi kolika je bio veličina (VIDEO)

Hot sport 26.03.2016
Barselona je saopštila da je danas do 13.30 više od 5.000 ljudi odalo poštu Krojfu. Poštovaoci bivšeg trenera i fudbalera Barselone mogli su da se upišu u knjigu žalosti koja je otvorena u holu stadiona. Posetioci tamo mogu videti i veliku sliku… »

Bečki "Standard": Srebrenica nije bila genocid

Blic 26.03.2016
Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik "Standard" povodom presude izrečene nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću. List naglašava da presuda Karadžiću nije nikakvo iznenađenje, uključujući… »

Preokret u Milanovcu, pali Crnogorci! Srbija ide na Prvenstvo Evrope ako u utorak pobedi Francusku (VIDEO)

Mozzart sport 26.03.2016
Naši omladinci savladali komšije 4:1 uz blistavu partiju Borka Duronjića. Prvi posao smo završili. Ostao je još jedan. Daleko teži. Omladinska reprezentacija Srbije zadržala je šanse da se plasira na Prvenstvo Evrope, pošto je u drugom kolu… »

Erdogan ambasadoru Njemačke: Ovo nije vaša zemlja

Al Jazeera 26.03.2016
Diplomate u Turskoj Recep Tayyip Erdogan optužio da demonstriraju snagu. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ukorio je strane diplomate koji su prisustvovali današnjem suđenju dvojici turskih novinara optuženim za špijunažu, a kojima prijete… »

Suares: Povratak iz snova

Beta 26.03.2016
Fudbalski reprezentativac Urugvaja Luis Suares rekao je danas da je zadovoljan povratkom u državni tim posle suspenzije i izjednačujućim golom protiv Brazila u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Urugvaj je noćas u Resifeu… »

"Stonsi" oduševili Kubance!

Mondo 26.03.2016
Legendarna rok grupa oduševila je stotine hiljada Kubanaca na besplatnom koncertu pod otvorenim nebom u Havani, a mnogi ocenjuju da komunističko ostrvo posle tog istorijskog nastupa verovatno neće više biti isto. "Stonsi" su sinoć svojim, inače… »