Arhiva vesti 26.03.2016

Opsadno Stanje U Danilovgradu: Policija opkolila hotel i pohapsila članove japanske sekte

Blic 26.03.2016
Više od 55 stranih državljana, pripadnika sekte "Aum šinrikjo" (Vrhovna istina sudnjeg dana), uhapšeno je u dva hotela u Podgorici i Danilovgradu, ali su posle saslušanja pušteni na slobodu, javili su crnogorski mediji. Ova sekta odgovorna je za… »

Prepolovili Mu Kaznu: Silovatelju s Mostarske petlje samo 6 godina zatvora

Kurir 26.03.2016
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za šest godina kaznu bivššem vojnom policajcu Dejanu Gojkoviću (36) iz Bele Crkve i pravosnažno ga osudio na 12 godina zatvora zbog četiri silovanja i tri pokuššaja silovanja na Mostarskoj petlji u… »

Članovi japanske sekte privođeni u Crnoj Gori

N1 Info 26.03.2016
Više od 50 stranih državljana uhapšeno je juče u Podgorici i Danilovgradu, ali su pušteni na slobodu nakon saslušanja u svojstvu građanina. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, uhapšeni pripadaju sekti Aum šinrikjo koja je odgovorna za… »

Irak: Povećan broj žrtava u napadu na stadionu, poginula 41, a ranjeno 105 osoba

Večernje novosti 26.03.2016
Irački zvaničnici danas su saopštili da je bilans žrtava u napadu bombaša samoubice Islamske države na fudbalskom stadionu u Iskanderiji povećan na 41, a 105 osoba je ranjeno. Irački zvaničnici danas su saopštili da je bilans žrtava u napadu… »

Tadić i Jovanović: Zaustaviti odlazak mladih

B92 26.03.2016
Beograd -- Jedan od najvećih izazova sa kojima se Srbija suočava jeste odlazak mladih iz zemlje, što se mora zaustaviti što pre, poručili su danas lideri SDS i LDP. Boris Tadić i Čedomir Jovanović razgovarali su sa mladima u jednom kafeu u centru… »

Četvorogodišnji plan za oporavak Vojvodine

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je danas da Vojvodina, koja je potpuno uništena nakon 16 godina vlasti DS, ne bi mogla da izdrži još jedan mandat vlade DS i istakla da pokrajina zaslužuje mnogo bolje i da SNS ima… »

Lista Glišić-Parović podnela tužbu zbog obaranja izborne liste

Blic 26.03.2016
Podnosioci liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" saopštili su da je njihov pravni tim rano jutros podneo tužbu protiv odluke Upravnog suda o obaranju njihove izborne liste. Upravni sud je juče, kako se navodi u saopštenju, "pod… »

(Video) Borbe I Dalje Traju: Evo šta je ostalo od drevnog grada Palmire

Kurir 26.03.2016
Odredi sirijske vojske i takozvanih pustinjskih sokolova vode žestoke borbe sa pripadnicima Islamske države u okolini grada Palmire. U međuvremenu se pojavio i snimak ruske televizije iz ptičje perspektive koji prikazuje ruševine, uništene zgrade i… »

Porošenko demobilisao 45.000 vojnika

Blic 26.03.2016
Predsednik Ukrajine Petro Poroššenko potpisao je ukaz o povlačenju u rezervne snage vojnika koji su bili pozvani tokom četvrtog talasa delimične mobilizacije, saopšštila je predsednikova pres služžba. „ŽŽelim da počnem sa prijatnom vešću za… »

"Malo Bi Bila I Doživotna": Ovako je sarajevski oskarovac reagovao na presudu Karadžiću

Blic 26.03.2016
- Za čoveka koji je uništio tolike živote 40 godina zatvora? To vam je 16.000 dana za živote 100.000 ljudi, ako je to dovoljno, onda ne znam šta da kažem. Ovako Danis Tanović, sarajevski režiser koji je dobio Oskara za film "Ničija zemlja"… »