Arhiva vesti 26.03.2016

Osuđen Mišković: Mladi Marko, znao si da moraš da platiš porez!

Kurir 26.03.2016
Bez obzira na mladost i obrazovanje na koje se pozivao, sud smatra da je Marko Mišković znao da ima obavezu da plati porez po odbitku, rekla je sudija Maja Ilić. Mišković je za utaju poreza osuđen na tri i po, a Milo Đurašković na sedam godina… »

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

Radio 021 26.03.2016
Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturu će podneti za 2019. godinu, najavili su danas organizatori. Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u… »

Obradović: Sramno smo igrali

B92 26.03.2016
Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa igrala razočaravajuće sa Cedevitom u 12. kolu Top 16 faze Evrolige. Ekipa Cedevite napravila je veliko iznenađenje pošto je deklasirala jednog od favorita za titulu – 89:59… »

Vulin: Nikada nećemo priznati nezavisnost KiM

B92 26.03.2016
Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. "Vlada koju vodi Aleksandar Vučić i u kojoj sam ja ministar nikada neće priznati Kosovo i… »

Pretnja Nuklearnog Terorizma: "Mogli bi da napadnu čak 1.000 postrojenja"

Blic 26.03.2016
Svet mora bolje da se zaštititi od opasnosti "nuklearnog terorizma", ocenio je čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Jukija Amano i naglasio da se sve manje može isključiti mogućnost atentata tog tipa sa razarajućim posledicama. -… »

Obradović: Izbori su veliki referendum za budućnost Srbije

RTS 26.03.2016
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je na tribini u Čačaku da su predstojeći republički i lokalni izbori veliki referendum za budućnost Srbije i Čačka, od koga zavisi da li će i dalje ostati ista vlast koja je, kako je ocenio, "prevarantska"… »

Završen Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

B92 26.03.2016
Večeras je u Domu omladine svečano zatvoren 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma. Nenad Popović, umetnički direktor festivala, sumirajući utiske, izjavio je da beogradska publika itekako ima sluha za umetnički film i da se… »

Istraživanje: Žene religioznije od muškaraca

RTV 26.03.2016
NJUJORK - Žene su po pravilu religioznije od muškaraca, posebno kod hrišćana, pokazuje najnovije istraživanje koje je sproveo "Pju Riserč Centar". Iako muškarci dominiraju kada je reč o osnivačima religija (Abraham, Mojsije, Isus, Muhamed, Buda)… »

MISTERIJA! Neljudski krici se čuli pri padu aviona

Mondo 26.03.2016
U boingu avio-kompanije Flajdubai, koji se 19. marta srušio na aerodromu Rostova na Donu, nekoliko sekundi pre nesreće čuli su se navodno "neljudski krici." Foto: AP To je preneo televizijski kanal "Rusija 1", pozivajući se na izvor iz komisije za… »

Grade kanal od 700 km, Rusija na Indijskom okeanu?

B92 26.03.2016
Iran je nastavio da radi na projektu izgradnje kanala koji bi trebalo da poveže Persijski zaliv i Kaspijsko jezero. Planirana dužina kanala, čija izgradnja bi mogla da bude završena sledecĚ�e decenije, jeste oko 700 kilometara. Taj objekat bi… »