Arhiva vesti 26.03.2016

Marko Mišković dobio tri i po, Đurašković sedam godina zatvora

Danas 25.03.2016
U Specijalnom sudu juče izrečene prvostepene presude zbog malverzacija sa putarskim preduzećima i kruševačkim FAM-om. Beograd - Marko Mišković, sin vlasnika kompanije Delta Miroslava Miškovića, juče je u Specijalnom sudu prvostepenom presudom… »

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu

Radio 021 26.03.2016
Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturu će podneti za 2019. godinu, najavili su danas organizatori. Kandidatura grada Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima da se aktivno uključe u… »

Obradović I Judo Složni: Meč sa Cedevitom za zaborav

Hot sport 26.03.2016
Zagrebački tim je napravio veliko iznenađenje i ostvario pobedu protiv Fenerbahčea, a trener istanbulskog tima, Željko Obradović nimalo nije zadovoljan. – Osigurali smo prvo mesto u grupi, a igrali smo protiv veoma motivisanog rivala. Sve je bilo u… »

"Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova"

Vesti online 26.03.2016
Nikada nećemo priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i nikada nećemo prestati da se borimo i pitamo šta je sa pravima proteranih i njihovom imovinom, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i… »

"Nuklearni terorizam sve realnija pretnja"

Vesti online 26.03.2016
Svet mora da se bolje zaštiti od opasnosti nuklearnog terorizma, upozorava čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Jukija Amano i navodi da se sve manje može isključiti mogućnost atentata tog tipa sa razarajućim posledicama. -… »

Obradović: Izbori su veliki referendum za budućnost Srbije

RTS 26.03.2016
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je na tribini u Čačaku da su predstojeći republički i lokalni izbori veliki referendum za budućnost Srbije i Čačka, od koga zavisi da li će i dalje ostati ista vlast koja je, kako je ocenio, "prevarantska"… »

Dodelom nagrada završen 63. „Martovski festival"

Politika 26.03.2016
Dodelom nagrada u Domu omladine Beograd je završen 63. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, na kome je tokom šest dana prikazano 109 filmova - 38 revijalnih i 71 u takmičarskim selekcijama. Glavne nagrade, Gran pri festivala… »

Istraživanje: Žene religioznije od muškaraca

RTV 26.03.2016
NJUJORK - Žene su po pravilu religioznije od muškaraca, posebno kod hrišćana, pokazuje najnovije istraživanje koje je sproveo "Pju Riserč Centar". Iako muškarci dominiraju kada je reč o osnivačima religija (Abraham, Mojsije, Isus, Muhamed, Buda)… »

Šta se dešavalo u kabini "boinga" pre pada

B92 26.03.2016
U "boingu" avio–kompanije "Flajdubai", koji se 19. marta srušio na aerodromu Rostova na Donu, nekoliko sekundi pre nesreće čuli su se "neljudski krici". Kako prensi televizijski kanal "Rusija 1", pozivajući se na izvor iz komisije za istragu uzroka… »

Rusi se nadaju da će Iran kanalom povezati Persijski zaliv i Kaspijsko jezero

Nova ekonomija 26.03.2016
Iran je nastavio da radi na projektu izgradnje kanala koji bi trebalo da poveže Persijski zaliv i Kaspijsko jezero. Planirana dužina kanala, čija izgradnja bi mogla da bude završena sledeće decenije, jeste oko 700 kilometara. Taj objekat bi obezbedio… »