Arhiva vesti 14.04.2016

Zbirna izborna lista: Novosađani glasaju za 16 imena

Moj Novi Sad 14.04.2016
Gradska izborna komisija sinoć je donela Rešenje o utvrđivanju Zbirne izborne liste. Novosađani će u nedelju 24. aprila birati između 16 stranaka, koalicija i grupa građana. Među ovih 16 lista, dvema su samo priznate statusi manjinskih lista i to… »

Uput i kartoni odlaze u istoriju: Novi zdravstveni informacioni sistem u celoj Srbiji

Blic 14.04.2016
Čekanje u redu za zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji odlazi u zaborav jer će za pacijente to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja. Zahvaljujući novom integrisanom informacionom zdravstvenom sistemu „Moj doktor“, izabrani… »

Snažni trgovinski podaci iz Kine podigli svetske berze

Blic 14.04.2016
Berzanski indeksi u Aziji i Evropi su danas porasli, zahvaljujući snažnim trgovinskim podacima iz Kine, dok su podršku američkim akcijama pružili optimistični izveštaji o zaradama banaka. Londonski indeks akcija FTSE 100 je popodne porastao za 1,6… »

Hrvatski ultradesničari tužili Tita za masovna ubistva nedužnih

Blic 14.04.2016
Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, podneo je tužbu protiv Josipa Broza Tita zahtevajući osuđujuću presudu za, kako se navodi, masovna ubistva nedužnih ljudi bez suda i presuda. Keleminac je za portal Dnevno najavio… »

13. Samit islamske saradnje: Erdogan apeluje na muslimansko ujedinjenje i tvrdi da Zapad interesuje samo nafta

Pravda 14.04.2016
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan dočekao je u Istanbulu predstavnike 30 država koji učestvuju na 13. samitu Organizacije islamske saradnje. U Kongresnom centru u Istanbulu, uz učešće šefova vlada i predsednika 30 država, u četvrtak je… »

DS: EK zabrinuta zbog nasilja nad novinarima

RTV 14.04.2016
BEOGRAD - Evropska komisija (EK) je, u pismu upućenom Demokratskoj stranci (DS), izrazila zabrinutost zbog pretnji i nasilja nad novinarima u Srbiji i istakla važnost potpunog omogućavanja slobode govora, saopštio je danas DS. U pismu se navodi i da… »

Pištolji Simona Bolivara prodati za 1,8 miliona dolara

Beta 14.04.2016
Dva pištolja koja je francuski markiz De Lafajet poklonio čuvenom borcu za nezavisnost južnoameričkih zemalja Simonu Bolivaru, prodata su juče za 1,8 miliona dolara na aukciji u njujorškom Kristiju, prenela je agencija Frans pres. Borba Simona… »

Hrvatski europarlamentarci zatražili da se bez odlaganja procesuira zahtjev BiH

Slobodna Evropa 14.04.2016
Predsjedateljica hrvatske Delegacije EPP-a i zamjenica predsjednika Delegacije za BiH Dubravka Šuica kazala je kako približavanje Bosne i Hercegovine EU jamči koheziju i funkcionalnost zemlje, osigurava stabilnost i sprječava dezintegracijske… »

Pisma upozorenja: Mihajlović: Raskinućemo ugovor sa putarskim kompanijama koje ne poštuju rokove

Blic 14.04.2016
Potpredsednica vlade i minstarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da su dve putarske kompanije blizu raskida ugovora zbog nepoštovanja rokova u okviru Projekta rehabilitacije puteva u Srbiji. Reč je o… »

Britanska policija: Dronovima protiv kriminala

B92 14.04.2016
Policija Sarija i Saseksa u Velikoj Britaniji nedavno je dobila 310.000 evra za kupovinu novih dronova. Sredstva je obezbedilo britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova (The Home Office), a policija će dobiti četiri drona. “Sve naše operacije… »