Arhiva vesti 14.04.2016

Raška: Za 25 mesta 126 kandidata

Radio sto plus 14.04.2016
Opštinska izborna komisija Raške proglasila je zbirnu izbornu listu za izbor odbornika u lokalnom parlamentu na kojoj se nalazi 126 kandidata sa 5 izbornih listi, objavljeno je na zvaničnom sajtu Opštine. Na listi “Aleksandar Vučić – Srbija… »

Uput i kartoni odlaze u istoriju: Novi zdravstveni informacioni sistem u celoj Srbiji

Blic 14.04.2016
Čekanje u redu za zakazivanje specijalističkih pregleda u Srbiji odlazi u zaborav jer će za pacijente to ubuduće raditi izabrani lekari u domovima zdravlja. Zahvaljujući novom integrisanom informacionom zdravstvenom sistemu „Moj doktor“, izabrani… »

Snažni trgovinski podaci iz Kine podigli svetske berze

Blic 14.04.2016
Berzanski indeksi u Aziji i Evropi su danas porasli, zahvaljujući snažnim trgovinskim podacima iz Kine, dok su podršku američkim akcijama pružili optimistični izveštaji o zaradama banaka. Londonski indeks akcija FTSE 100 je popodne porastao za 1,6… »

Hrvatski ultradesničari tužili Tita za masovna ubistva nedužnih

Blic 14.04.2016
Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, podneo je tužbu protiv Josipa Broza Tita zahtevajući osuđujuću presudu za, kako se navodi, masovna ubistva nedužnih ljudi bez suda i presuda. Keleminac je za portal Dnevno najavio… »

Erdogan: Zašto mi muslimani čekamo pomoć drugih?

Al Jazeera 14.04.2016
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan dočekao je u Istanbulu predstavnike 30 država koji učestvuju na 13. samitu Organizacije islamske saradnje. U Kongresnom centru u Istanbulu, uz učešće šefova vlada i predsjednika 30 država, u četvrtak je… »

DS: EK zabrinuta zbog nasilja nad novinarima u Srbiji

RTS 14.04.2016
Demokratska stranka saopštila je da je Evropska komisija, u pismu upućenom DS-u, izrazila zabrinutost zbog pretnji i nasilja nad novinarima u Srbiji i istakla važnost potpunog omogućavanja slobode govora. U pismu se navodi i da EK očekuje da izbori… »

Pištolji Simona Bolivara prodati za 1,8 miliona dolara

Radio 021 14.04.2016
Dva pištolja koja je francuski markiz De Lafajet poklonio čuvenom borcu za nezavisnost južnoameričkih zemalja Simonu Bolivaru, prodata su juče za 1,8 miliona dolara na aukciji u njujorškom Kristiju. Borba Simona Bolivara bila je za Lafajeta ideal… »

Hrvatski europarlamentarci zatražili da se bez odlaganja procesuira zahtjev BiH

Slobodna Evropa 14.04.2016
Predsjedateljica hrvatske Delegacije EPP-a i zamjenica predsjednika Delegacije za BiH Dubravka Šuica kazala je kako približavanje Bosne i Hercegovine EU jamči koheziju i funkcionalnost zemlje, osigurava stabilnost i sprječava dezintegracijske… »

"Država sve plaća a radnici se žale da nema plata"

B92 14.04.2016
Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da su dve kompanije koje rade na obnovi puteva u Srbiji pred raskidom ugovora. Reč je o dve kompanije koje su angažovane na obnovi određenih deonica u okviru programa revitalizacije… »

Britanska policija se i dronovima bori protiv kriminala

Nova ekonomija 14.04.2016
Policija Sarija i Saseksa u Velikoj Britaniji nedavno je dobila 310.000 evra za kupovinu novih dronova. Sredstva je obezbedilo britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova (The Home Office), a policija će dobiti četiri drona. "Sve naše operacije koje… »