Arhiva vesti 14.04.2016

Zelinger: Osnivanje komore temelj za nove investicije

Novi magazin 14.04.2016
Nemačko-srpska privredna komora biće osnovana večeras u Beogradu, a predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zelinger kaže da je osnivanje međudržavne komore temelj za nove investicije. "To će prepoznati privrednici u Nemačkoj kao… »

Dvadeset filmova u trci za Zlatnu palmu almodovar, pen, braća darden, džarmuš, verhoven

Blic 14.04.2016
Ukupno 20 filmova će se takmičiti za prestižnu nagradu Zlatnu palmu na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, objavljeno je danas na sajtu te kulturne manifestacije. Na spisku filmova nalaze se film "Hulijeta" španskog reditelje… »

Abdeslam imao dokumente o Nemačkom nuklearnom centru

Novi magazin 14.04.2016
Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni u terorističkim napadima na Parizu je u svom stanu, u kvartu Molenbek u Briselu, imao papire o nemačkom nuklearnom istraživačkom centru Jilih, objavili su nemački mediji. Jilih se nalazi u blizini belgijske granice… »

Da li dokazi za "beretke" važe i za šefove DB?

B92 14.04.2016
Apelacioni sud od danas odlučuje da li dokazi koji su poslali pripadnike JSO na robiju zbog atentata na Vuka Draškovića u Budvi važe i za šefove DB. Ključni dokaz je priznanje pravosnažno osuđenog pripadnika JSO Nenada Ilića Glavonje iz 2003, gde… »

NANOGICA, POJAS I ALARM Ako joj se nasilnik približi, žrtva nasilja će PIŠTATI

Press 14.04.2016
Novi sistem praćenja osuđenih nasilnika koji uvodi Ministarstvo pravde trebalo bi da smanji broj slučajeva nasilja u porodici. Foto:Blic.rs Reč je o pilot-projektu „Elektronski sistem prevencije nasilja u porodici“. Nasilnici, ali i žrtve nasilja… »

Odložen glavni pretres za ubistvo Tatona jer nije došao ni jedan svedok

Blic 14.04.2016
Ročište na suđenju navijaču “Partizana” Đorđu Preliću (31) zbog ubistva Brisa Tatona pred Višim sudom u Beogradu odloženo je juče zbog toga što se nijedan od pet svedoka, uključujući i dva zaštićena, juče nije pojavio u sudnici… »

Nikolić: Srbija je oslonac Kine u Evropi

RTS 14.04.2016
Kineski partneri su odavno u Evropi postigli puno i Srbija će morati mnogo da radi i da im predoči mnogo projekata kako bi sarađivala sa takvim kompanijama, rekao je predsednik Tomislav Nikolić na otvaranju zajedničkog predstavništva kineskih… »

Najavljena kiša će otežati saobraćaj

RTS 14.04.2016
Mestimično slaba kiša i lokalni pljuskovi koje metereolozi prognoziraju za danas sigurno će otežavati vožnju, saopštio je AMSS. Po kiši je vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode koja se zadržava na putu… »

Stiv Ker: Ovaj rekord niko neće oboriti

Beta 14.04.2016
Košarkaši Golden stejta su prošle imali poslednju šansu da obore rekord legendarnih Čikago Bulsa po broju pobeda u regularnom delu sezone i uspeli su u tome. Voriorsi su, u poslednjoj utakmici u regularnom delu sezone, slavili protiv Memfisa na svom… »

Preminuo Blagoje Topličić

Dnevnik 14.04.2016
Dugogodišnji snimatelj RTS-a i sportske redakcije Blagoje Topličić preminuo je u 81. godini, preneo je RTS. Posao u Radio televiziji Beograd dobio je davne 1961, u penziju je otišao 1996, ali je nastavio da radi u sportskoj redakciji kao honorarni… »