Arhiva vesti 14.04.2016

Sutra nova epizoda "Blic ringa": Šutanovac protiv Đukanovića

Blic 14.04.2016
U "Blic ring", novu video formu na Blicovom sajtu, u petak ulaze poslanici DS-a i SNS-a Dragan Šutanovac i Vladimir Đukanović. Oni govore o najvažnijim izbornim temama, stanju u društvu, odnosu prema Kosovu, ekonomiji, kao i članstvu u NATO… »

Uhapšeno šestoro zbog krijumčarenja ljudi

RTV 14.04.2016
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije - Regionalnog centra granične policije prema Mađarskoj, u saradnji sa pripadnicima BIA u Subotici, na području naseljnih mesta Kanjiža i Đala, uhapisili su šest osoba… »

Devenport: EK dala preporuku, na zemljama članicama je odluka

Politika 14.04.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport ukazao je danas da je Evropska komisija (EK) dala preporuku za otvaranje daljih poglavlja sa Srbijom i da je na zemljama članice da donesu odluku. Deveport je, na pitanje novinara da li je Brisel odbacio… »

Ni DSS neće sa Vučićem

Mondo 14.04.2016
Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da bi lider naprednjaka Aleksandar Vučić u postizbornim kombinacijama trebalo da se ograniči na stranke koje mu se nude za koaliciju, a ne na DSS. Foto: Tanjug… »

U top 20 najjeftinijih zemalja za život, Srbija na 18. mestu

Gde investirati 14.04.2016
Predstavljeno je 50 najjeftinijih zemalja gde je moguće uštedeti. Lista je sastavljena na osnovu onlajn baze cena Numbeo. Osnovni parametri su: kupovna moć, tj. potrošačka korpa koja se upoređuje sa potrošačkom korpom u Njujorku. Indeks… »

Wall Street: Za rast indeksa zaslužni rezultati JPMorgana

Gde investirati 14.04.2016
Na Wall Streetu su u sredu cene akcija snažno porasle drugi dan zaredom, a najviše u finansijskom sektoru nakon boljih nego što se očekivalo poslovnih rezultata JPMorgana. . Dow Jones ojačao je 187 bodova, ili 1,06 posto, na 17.908 bodova, dok je S&P… »

RIK: Falsifikovani potpisi potiču iz jednog centra što je organizovani kriminal

Danas 13.04.2016
Predsednik RIK-a tvrdi da je do sada falsifikovano oko 15.000 izjava građana *Imena skinuta najverovatnije sa neke baze i upotrebljena * Imali smo i ranije prilike da vidimo neurednu dokumentaciju ali ne da se masovno pečati štampaju laserskim… »

Upozorenje na globalnu krizu ljudskih prava

Al Jazeera 14.04.2016
State Department izrekao oštre kritike na račun Rusije, Kine, Irana i Sjeverne Koreje, ali i Turske i Egipta. Vlade širom svijeta podrivaju osnovne slobode, upozoravaju Sjedinjene Američke Države u svom godišnjem izvještaju o stanju ljudskih prava… »

BG: Muškarac izboden u hodniku zgrade

B92 14.04.2016
Beograd -- Muškarac starosti 38 godina uboden je nožem jutros u devet sati u hodniku zgrade u Ulici Pere Todorovića broj 12 na Čukarici. "Muškarac sa ranom na potkolenici desne noge prevezen je sa teškom traumom na odeljenje reanimacije Urgentnog… »

"Intezivno radimo na slucajevima otmice i ubistva"

B92 14.04.2016
Ministar policije Nebojša Stefanoviuć kaže da policija intezivno radi na rasvetljavanju slučaja nestanka vlasnika Pink taksija i ubistva Jelene Marjanović. On je dodao i da se nada da će policija uskoro moći da izađe sa rezultatima. Stefanović je… »