Arhiva vesti 20.05.2016

NUNS: Skandalozan stav Ministarstva kulture i informisanja

Novi magazin 20.05.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenilo je danas skandaloznom tvrdnju Ministarstva kulture i informisanja da list Informer nije prekrišio Zakon o javnom informisanju i medijima u tekstovima u kojima je urednika portala KRIK Stevana… »

Lisičija jazbina – lik za žurke i njegov ortak iz Alžira

B92 20.05.2016
Kažu da su bajke samo za decu. Opet, s jedne strane imate zdrav razum koji vam govori da je prva rečenica i te kako realna, a sa druge milione strastvenih ljubitelja sporta koji jedva čekaju da vas razuvere. Zanimljivo je to kako većinu nas… »

"Ako Vučić pozove, mislim da ćemo reći da"

Pravda 20.05.2016
"Nema političara koje ne želi da svoje programe realizuje kroz učešće u vlasti, ako nas Vučić pozove, mislim da ćemo prihvatiti", rekla je potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović. Međutim, po njenim rečima, za poziv lidera SNS-a je još… »

Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine 2. juna Tanjug

Studio B 20.05.2016
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine AP Vojvodine biće održana 2. juna, saopšteno je danas iz kabineta predsednika vojvođanskog parlamenta Ištvana Pastora. Na toj sednici biće potvrđeni mandati poslanicima, obrazovane poslaničke grupe i… »

Naprednjaci vode Mali Zvornik, Jevtić ponovo na čelu opštine

Blic 20.05.2016
Skupština Malog Zvornika održala je danas konstitutivnu sednicu, a uz verifikovanje mandata za 29 odbornika izabrani su i novi čelnici opštine. Na mestu predsednika Skupštine u naredne četiri godine biće pravnik Radovan Tadić, potpredsednik… »

Pucnjava u blizini Bele kuće

Dnevnik 20.05.2016
VAŠINGTON: Bela kuća je danas blokirana pošto je policija prijavila da je došlo do pucnjave u blizini, a pojavili su se i izveštaji da je napadač mahao oružjem. u pravcu agenata tajne službe, javljaju američki mediji. CNN je naveo a je… »

FOTO: Dok lopovi čerupaju novu salu, 700 učenika ima fizičko u učionici

Radio 021 20.05.2016
Oko 700 učenika osnovne škole "Hajduk Veljko" u Zaječaru časove fizičkog pohađa u učionici od 70 kvadrata. Naime, sportski tereni su uništeni zbog izgradnje nove fiskulturne sale koja ni posle tri godine nije dobila upotrebnu dozvolu. U… »

Banjaluka: Obeležena godišnjica stradanja 12 beba

B92 20.05.2016
Banjaluka -- Polaganjem venaca na spomenik "12 beba" na spomen-obeležju ,,Život'' obeležene su 24 godine od stradanja tek novorođene dece u Kliničkom centru Banjaluka. Oni su umrli zbog nedostatka kiseonika, čije je dopremanje, zbog međunarodnih… »

Filozofski fakultet dobio Lektorat za hindi jezik

Radio 021 20.05.2016
Lektorat za hindi jezik otvoren je danas na Filozofskom fakultetu. Memorandum o razumevanju (MoR) za postavljanje nastavnika za hindi jezik na Filozofskom fakultetu potpisan je danas između Indijskog saveta za kulturnu saradnju (ICCR) iz Nju Delhija i… »

Vesti iz brazila: ‘El Gringo’ dobio otkaz!

Hot sport 20.05.2016
Najvoljeniji Srbin u Brazilu, Dejan Rambo Petković ostao je bez posla u zemlji fudbala i kafe. Pre dva meseca “El Gringo” je preuzeo ekupu Sampajo Koreje. Posle tri vezana poraza seo je sa prvim čovekom kluba i nakon dugog razgovora dobio otkaz… »