Arhiva vesti 20.05.2016

Sednica Skupštine Vojvodine zakazana 2. jun

Danas 20.05.2016
Novi Sad - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor zakazao je za četvrtak 2. jun prvu sednicu novog saziva pšokrajinskog parlamenta. "Saglasno članu 9. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini AP Vojvodine i članu 5. Poslovnika o radu… »

Finansijski fer-plej: UEFA kaznila zagrebački Dinamo…

Hot sport 20.05.2016
Šampion Hrvatske suočio se sa kaznom UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a evo i koju su sankciju dobili "modri". UEFA je kaznila Dinamo. Zagrepčani su prekršili finansijski fer-plej i sada mora da se suoče sa sankcijom. Ipak, ona neće biti… »

Maturanti plesali širom Srbije

RTS 20.05.2016
U tridesetak gradova Srbije maturanti su u 12 sati zaigrali uz muziku Johana Štrausa na trgovima, stadionima, ulicama, školskim dvorištima u okviru manifestacije "European Quadrille Dance Festival". Iako je glavni cilj manifestacije zabava i druženje… »

Za kese "tregerice" ministarstvo daje 6.000 RSD

B92 20.05.2016
Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2016, za reciklere i proizvođače kesa. Sredstva će biti isplaćena iz budžeta za narednu godinu. Kako je izjavila ministarka poljoprivrede i zaštite… »

Hoće da zaštite pešake tako što će ih lepiti za haubu

B92 20.05.2016
Google je podneo zahtev za patentiranje lepljive supstance pogodne za nanošenje na karoseriju svojih automobila bez vozača, kako bi pešak u slučaju naletanja ostao zalepljen za vozilo, umesto da bude odbačen od siline udarca ili da bude pregažen… »

Kosovu dva uslova za ukidanje viza: Rasprava ministara EU bez dogovora

Blic 20.05.2016
Prva rasprava ministara unutraššnjih poslova EU o viznoj liberalizaciji za Kosovo završšena je bez konačnog dogovora, a iz Brisela poručuju da postoje još dva uslova - demarkacija granice sa Crnom Gorom i efikasnija borba protiv organizovanog… »

Putin: Rusija je najgori deo ekonomske krize prevazišla u 2015. godini

Blic 20.05.2016
Rusija je najgori deo ekonomske krize prevazišla u 2015. godini, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na samitu Rusija-ASEAN u Sočiju, kojim se obeležava dvadeset godina od pocetka partnerstva Rusije i organizacije koja okuplja zemlje… »

Beogradska berza: Solidno trgovanje, najprometniji Aerodrom

Gde investirati 20.05.2016
Poslednji trgovački dan obeležila je solidna investiciona aktivnost na tržištu akcija uz blagu negativnu korekciju oba berzanska indeksa. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 598,6 miliona RSD (4,9 miliona EUR), a rastu realizacije najviše su… »

Van der Belen, kandidat za predsednika Austrije: Podržavam pristup Balkana EU

Blic 20.05.2016
Kandidat za predsednika Austrije Aleksander van der Belen najavljuje da će kao šef države raditi na podršci regionu Zapadnog Balkana na putu ka EU i poziva Austrijance srpskog porekla da ga podrže na putu nastavka otvaranja privrede zemlje prema… »

Kosovski premijer: Srbija još nije napustila Miloševićevu ideologiju

Blic 20.05.2016
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je nemoguće da bude nastavljen rad na formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom bez uverenja da će Srbija ispuniti svoje obaveze prema Kosovu i ocenio da Srbija i dalje živi u snovima i prošlosti i da… »