Arhiva vesti 20.05.2016

Umro jedan od osnivača grupe Beastie Boys

B92 20.05.2016
Džon Beri, originalni član hip-hop grupe Beastie Boys umro je u četvrtak ujutru u bolnici u Danversu (Masačusets). Imao je 52 godine. Džon Beri III, Berijev otac, potvrdio je tu vest za Rolling Stone i izjavio da je njegov sin patio od demencije… »

Veselji: Vojska Kosova će biti formirana, Srpska lista da razmisli o podršci

Novi magazin 20.05.2016
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je danas predstavnike Srpske liste u kosovskom parlamentu da i dalje budu konstruktivni i ozbiljno razmisle da podrže formiranje Vojske Kosova, jer je to proces koji će se neizostavno desiti. Prema… »

Spas za izbeglice: "Sultan iz Beograda" i nova Balkanska ruta

Vesti online 20.05.2016
Stotine migranata stižu u Beograd, do parka kod autobuske stanice. Tu dobijaju hranu, odeću i obuću od volontera, čekaju drugove, pregovaraju s krijumčarima, prenosi Dojče vele pisanje nemačkih medija. Dnevnik "Velt" je objavio reportažu pod… »

Registracija oduzete imovine: Rok još mesec dana, poziv Srbima da se odazovu akciji

Blic 20.05.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je danas na sve prognane Srbe da se odazovu akciji za popis imovine i time bi evropskim institucijama ukazali da se u Hrvatskoj krše ljudska prava. On je rekao da akcija popisa otete imovine Srbima… »

Filmska akcija: Maskirani napadači sa palicama opljačkali zlataru

Blic 20.05.2016
Maskirani napadači opremljeni bejzbol palicama opljačkali su danas oko 19 sati zlataru u centru Beograda. Napadači su u zlataru "Stefanović" na Terazjiama upali sa palicama i počeli da razbijaju police i skupljaju nakit a u jednom momentu, jedan od… »

Drašković: Podržavam Vučića jer je opredeljen za EU

Beta 20.05.2016
Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da je još 2012. godine podržao lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića zbog njegovog strateškog opredeljenja da su evropske integracije jedini razumni put Srbije u… »

Izmena režima saobraćaja na Bulevaru Evrope zbog biciklističke trke

Moj Novi Sad 20.05.2016
Osim auto-trka na Mišeluku, pometnju na gradskim saobraćajnicama tokom vikenda praviće i održavanje "Trofeja sajamskih gradova" u biciklizmu. Kako javlja Gradska uprava za saobraćaj i puteve, u subotu, 21. maja, zbog održavanja biciklističke trke… »

JELENIN SUPRUG DEMANTUJE: Nije istina da sam joj branio da peva i da sam pravio ljubomorne scene

Press 20.05.2016
Zoran Marjanović kaže da je tražio od Jelene da se posveti karijeri, ali da ona to nije želela jer joj je bilo više stalo do porodice, kuće i Jane. Foto:Telegraf Već skoro 50 dana, glavna tema svih medija u Srbiji je misteriozno svirepo ubistvo… »

Maturantska parada u Novom Sadu

RTV 20.05.2016
NOVI SAD - Manifestacija "Ples sa Evropom - maturska parada" održana je danas deseti put na Trgu slobode u Novom Sadu, a na njoj je nastupilo 1.260 novosadskih maturanata koji su plesali kvadril u isto vreme kada su to činili i maturanti u desetak… »

Tužilaštvo traži šest godina zatvora za čuvara Aušvica

Slobodna Evropa 20.05.2016
Nemačko tužilaštvo zatražilo je šest godina zatvora za bivšeg čuvara nacističkog logora Aušvica Rajnholda Haninga optuženog za saučesništvo u smrti najmanje 170.000 ljudi tokom 1943. i 1944. godine. Haning koji sada ima 94 godine i čije je… »