Arhiva vesti 20.05.2016

Orban: Usta Klintonova, glas Sorošev

Vesti online 20.05.2016
"Mađari i Poljaci s pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD", izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, prenose agencije. Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg… »

D&B: Veći rejting Srbiji, sada smo kao Hrvatska

B92 20.05.2016
Beograd -- Rejting agencija Den and Bredstrit povećala je kreditni rejting Srbiji i svrstala je u zemlje s umerenim rizikom poslovanja. Na povećanje rejtinga našoj zemlji uticala su brojna pozitivna ekonomska kretanja i politička stabilnost, navodi se… »

Zaposleni u pravosuđu najavili štrajk

Radio 021 20.05.2016
Zaposleni u pravosuđu stupiće u štrajk zbog niskih plata, loših uslova rada i neispunjenog obećanja o 20.000 dinara jednokratne pomoći. Kako za "Novosti" kaže predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević, odluka o tačnom datumu… »

Svetozar Marović otišao u Švajcarsku na lečenje

N1 Info 20.05.2016
Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio je danas podgorički list Vijesti. Pozivajući se na "pouzdane" izvore, list navodi da je Marović u Švajcarsku… »

Satelit snimio naftnu mrlju u blizini mjesta pada aviona

Al Jazeera 20.05.2016
Jedan od satelita Evropske svemirske agencije snimio je naftnu mrlju u oblasti Mediterana gdje je pao avion EgyptAira. Evropska svemirska agencija (ESA) objavila je da je jedan od njenih satelita snimio naftnu mrlju u oblasti Mediterana u kojoj je pao… »

Preduzeća spas od stečaja traže u reorganizaciji

Beta 20.05.2016
Za većinu od 10 firmi u restrukturiranju kojima 31. maja ističe zaštita od poverilaca predložen je unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), rečeno u agenciji Beta u Vladi Srbije. Država je prvobitno zaštitila 17 preduzeća, a za sedam je… »

Vučić i Tirhner o saradnji dve zemlje

Politika 20.05.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Švajcarske konfederacije, koju predvodi savezni kancelar Valter Turhner, o perspektivama daljeg privrednog razvoja i saradnje sa tom zemljom, rezultatima ekonomskih reformi i evropskom… »

Od septembra u Srbiji radi četvrti mobilni operator

RTS 20.05.2016
U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije "Mundio mobajl", koji će raditi pod brendom "Vekton mobajl", najavljeno je u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge… »

Zbog krađe kabla u basenu "Kolubara" uhapšene četiri osobe

Večernje novosti 20.05.2016
U zajedničkoj akciji policije i nadležnih službi u rudarskom basenu "Kolubara", u Lazarevca uhapšene četiri osobe zbog oko 100 metara visokonaponskog kabla. BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da su, posle istrage Centra za… »

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu!

Vesti online 20.05.2016
Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije, navode agencije. Hofer, kandidat Slobodarske partije (FPO), smatra da su, kad je reč o Kosovu, "rane… »