Arhiva vesti 20.05.2016

Orban o izjavi bivšeg predsednika SAD: Usta su Klintonova, ali glas je Sorošov

Blic 20.05.2016
Mađari i Poljaci sa pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg predsednika… »

Dan i Bredstrit: Srbija je sada zemlja umerenog rizika

Nova ekonomija 20.05.2016
Bonitetska kuća Dan i Bredstrit (Dun & Bradstreet) saopštila je da je Srbiji povećala rejting iz visokorizične u zemlju umerenog rizika. Kako je objašnjeno, na povećanje rejtinga Srbije uticala su "brojna pozitivna ekonomska kretanja i politička… »

Pravosuđe u štrajku čim se formira vlada

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Sindikat pravosuđa Srbije, koji čine zaposleni u administraciji, najavio je danas da će stupiti u štrajk odmah po formiranju nove Vlade, a zahtevi će biti veće zarade i bolji uslovi rada. Predsednica Sindikat pravosuđa Slađanka… »

Marović otišao u Švajcarsku na lečenje

RTV 20.05.2016
PODGORICA - Visoki politički funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista Svetozar Marović otputovao je u Švajcarsku na lečenje, objavio je danas podgorički list Vijesti. Pozivajući se na "pouzdane" izvore, list navodi da je Marović u… »

Satelit snimio naftnu mrlju u blizini mjesta pada aviona

Al Jazeera 20.05.2016
Jedan od satelita Evropske svemirske agencije snimio je naftnu mrlju u oblasti Mediterana gdje je pao avion EgyptAira. Evropska svemirska agencija (ESA) objavila je da je jedan od njenih satelita snimio naftnu mrlju u oblasti Mediterana u kojoj je pao… »

Spas od stečaja traže u reorganizaciji

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Za većinu od 10 firmi u restrukturiranju kojima 31. maja ističe zaštita od poverilaca predložen je unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), rečeno u Beti u Vladi Srbije. Država je prvobitno zaštitila 17 preduzeća, a za sedam je… »

Vučić i Turhner o saradnji Srbije i Švajcarske

RTV 20.05.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Švajcarske konfederacije, koju predvodi savezni kancelar Valter Turhner, o perspektivama daljeg privrednog razvoja i saradnje sa tom zemljom, rezultatima ekonomskih reformi i… »

Od septembra u Srbiji radi četvrti mobilni operator

RTS 20.05.2016
U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije "Mundio mobajl", koji će raditi pod brendom "Vekton mobajl", najavljeno je u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge… »

Uhapšene 4 osobe zbog krađe visokonaponskog kabla

Politika 20.05.2016
LAZAREVAC – Pripadnici Policijske stanice Lazarevac uhapsili su četiri osobe zbog krađe visokonaponskog kabla, saopštio je Sektor za odnose s javnošću JP EPS. Tokom prethodne noći, na području Lazarevca, četiri osobe lišene su slobode prilikom… »

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu!

Vesti online 20.05.2016
Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije, navode agencije. Hofer, kandidat Slobodarske partije (FPO), smatra da su, kad je reč o Kosovu, "rane… »