Arhiva vesti 23.01.2017

Godišnjica Novosadske racije

Danas 23.01.2017
Snaga čoveka i naroda je u praštanju, očuvanju kulture sećanja i sposobnosti da se uprkos teškoj prošlosti grade budući odnosi sa svima koji dele iste vrednosti, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u Novom Sadu… »

Ministarstvo: Tužilaštvo da utvrdi odakle Iliću dokumenti

B92 23.01.2017
Beograd -- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je najavilo da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog lidera Nove stranke. To ministrarstvo je najavilo da će pozvati predstavnike Tužilaštva za… »

Preminuo Rene iz serije „'Allo 'Allo!“

MTV Srbija 23.01.2017
Britanski mediji javljaju da je danas preminuo sedamdesetpetogodišnji glumac Gorden Kaye. Zvezda jedne od omiljenih britanskih serija „'Allo 'Allo!“, Gorden je igrao glavnog junaka Renea Artoisa u 84 emitovane epizode. Serija je emitovana u periodu… »

Proizvođači mleka poprskali zgradu EU mlekom u prahu

Beta 23.01.2017
Proizvodjači mleka iz raznih evropskih zemalja poprskali su danas zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u njihovom sektoru. Mnogi proizvodjači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i povećanja… »

BIRN: Duplo skuplje očitavanje

Glas Zapadne Srbije 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje Balkanske mreže za istraživačko novinarstvo (BIRN). Nakon… »

Robne rezerve: Dovoljno zaliha hrane i energenata

Mondo 23.01.2017
Direktorka Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković izjavila je da u robnim rezervama ima dovoljno zaliha energenata i hrane. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock "Imamo dovoljno namirnica, počev od pšenice, kukuruza, šećera i ulja, a… »

Kremlj: O inicijativama Trampa pošto počnu kontakti

Politika 23.01.2017
Šef ruske diplomatije je ocenio da su mnogi spoljnopolitički prioriteti novog američkog predsednika u skladu sa stavovima Rusije. Moskva – Kremlj smatra da se o inicijativama novog predsednika SAD Donalda Trampa može razgovarati tek nakon što… »

Ivanišević: Trenirao bih Đokovića, on je kao Real Madrid

Politika 23.01.2017
MELBURN – Najbolji hrvatski teniser u istoriji Goran Ivanišević izjavio je danas da bi veoma rado u budućnosti trenirao Novaka Đokovića. Ivanišević, koji je u Melburnu bio uz Tomaša Berdiha, istakao je da se Đokovićev poziv ne odbija. „To… »

Tramp ukida 75 odsto propisa

Radio 021 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp rekao je na sastanku s poslovnim liderima da će biti "koristi" za kompanije koje svoje proizvode prave u SAD. On je najavio "značajne namete na granici" za kompanije koje proizvodnju sele iz zemlje. "Sve što treba da… »

"Beskućnik" Vuksanović: Živim normalno, nemam vilu

Mondo 23.01.2017
Nekadašnji ministar prosvete Slobodan Vuksanović za beogradske medije "otkrio" kako živi posle skandaloznih napisa danas u nekim medijima. Veruje, kaže, samo Nadi Macuri. Foto: MN Press/arhiva "Profesionalno i stambeno potpuno sam situiran. Stanujem… »