Arhiva vesti 23.01.2017

Nikolić: U pravni sistem uvesti ustanovu "Spomen-žrtva" i pojam "zatiranje"

Blic 23.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na obilježavanju 75 godina od Novosadske racije, u kojoj su mađarski fašisti u januaru 1942. godine ubili 2.000 Srba, Jevreja, Roma i pripadnika drugih nacija, da bi u pravni sistem Srbije trebalo uvesti… »

Sajber-tužilaštvo će da "pritegne" Velju Ilića?

Mondo 23.01.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da otkrije kako je bivši ministar došao od dokumenata vezanih za problematične puteve. Foto: Mondo/… »

Preminuo Rene iz serije "Alo, Alo"

Mondo 23.01.2017
Glumac Gorden Kej preminuo u 75. godini. Legendarni kafedžija iz serije "Alo, Alo", preminuo je rano jutros u staračkom domu, potvrdio je njegov agent. Gorden Kej je imao 41 godinu kada je dobio ponudu da igra u seriji Dejvida Krofta "Alo, Alo". Kralj… »

Na rubu opstanka: Besni prskaju mlekom u prahu

B92 23.01.2017
Brisel -- Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja poprskali su danas zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u njihovom sektoru. Mnogi proizvođači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i… »

BIRN: Za očitavanje brojila EPS platio duplo veću cenu

BizLife 23.01.2017
Foto: FreeImages Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje BIRN-a. Prema pisanju BIRN-a, posle sprovedene… »

Anđelković: Dovoljno zaliha u robnim rezervama

Politika 23.01.2017
U robnim rezervama ima dovoljno zaliha - i što se tiče energenata i što se tiče hrane - izjavila je danas v. d. direktora Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković. ''Imali smo sada jednu opsežnu kontrolu gde su, pored kontrolne kuće… »

Lavrov: Spremni smo da normalizujemo odnose sa SAD, ali samo pod ovim uslovima

Blic 23.01.2017
Rusija je spremna da normalizuje odnose sa SAD, što bi bilo zasnovano na traganju za ravnotežom interesa, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. - Ne uzbuđujemo se previše, ali ćemo biti spremni da damo svoj doprinos kako bi… »

Ivanišević: Trenirao bih Đokovića, on je kao Real Madrid

B92 23.01.2017
Goran Ivanišević, čuveni hrvatski teniser i osvajač Vimbldona iz 2001. godine, kaže da ne bi mogao da odbije ponudu Novaka Đokovića da mu bude trener. "Mogućnost da u budućnosti surađujem s Novakom Đokovićem? Hm, to bi bilo kao da vas u… »

Trump pozvao kompanije da proizvode u SAD

Slobodna Evropa 23.01.2017
Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas na sastanku s poslovnim liderima da će biti "koristi" za kompanije koje svoje proizvode prave u SAD i najavio "značajne namete " za kompanije koje proizvodnju sele iz zemlje. "Sve što trebate uraditi je… »

Bivši ministar demantovao: Nisam izgladneli beskućnik!

Pravda 23.01.2017
Bivši ministar Slobodan Vuksanović odbacio je tvrdnje da je "izgladneli beskućnik" i rekao je da je prezadovoljan profesionalnim, ali i stambenim statusom. Vuksanović je rekao da i dalje stanuje tamo gde je odrastao, na Crvenom krstu, i da svoj stan… »