Arhiva vesti 10.02.2017

Superligaška proba: Radnik pobedio Vojvodinu

Mondo 10.02.2017
Surduličani slavili u Veterniku, u jednoj od poslednjih provera uoči nastavka prvenstva, Foto: MN Press Vojvodina i Radnik prošli su važan superligaški test u Novom Sadu. U Fudbalskom centru "Vujadin Boškov", pred oko 100 gledalaca, Surduličani su… »

Fič: Tramp je opasnost za globalnu ekonomiju

Beta 10.02.2017
Bonitetska agencija Fič rejtings (Fitch Ratings) ocenila je danas da predsednik SAD Donald Tramp predstavlja opasnost za svetsku privredu. Trampov "agresivan ton" i njegova spremnost da unosi "neočekivane promene" u američku politiku mogu ugroziti… »

AMSS: Oprez na nadvožnacima i mostovima zbog vetra

B92 10.02.2017
Beograd -- Auto moto savez Srbije vozačima danas savetuje opreznu vožnju preko mostova i nadvožnjaka zbog pojačanog vetra u košavskom području. To se posebno odnosi na Vršac, Banatski Karlovac, Sremsku Mitrovicu, Veliko Gradište, Novi Sad i… »

Kombi prevoznici najavljuju radikalizaciju protesta

Večernje novosti 10.02.2017
Udruženje kombi prevoznika najavilo je radikalizaciju protesta zbog odluke da se iz zakona izuzme kombi prevoz i navelo da će do toga doći jer na sastanku s predstavnicima Ministarstva nisu približeni stavovi. Udruženje kombi prevoznika najavilo je… »

Za analizu tužbe protiv Srbije Izetbegović obećao Softiću 150.000 km?!

Blic 09.02.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je 11. maja 2016. godine potpisao ugovor o delu sa advokatom Sakibom Softićem, kojim od njega naručio "analizu presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore" i "procenu… »

DJB: Tužilaštvo sprečava istragu protiv Malog

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Pokret Dosta je bio (DJB) saopštio je danas da je Vlada Aleksandra Vučića odavno izgubila kredibilitet jer je kompromitovana nerasvetljenim aferama i tesnim vezama najbljižih Vučićevih saradnika i ministara s kriminalnim strukturama i kao… »

Zurof: Stepinac ne može biti ni svetac ni heroj

B92 10.02.2017
Alojzije Stepinac, čovek koji je podržavao ustaški režim, ne može biti ni svetac ni heroj, izjavio je Efraim Zurof, direktor Centra “Simon Vizental”. On je to izjavio povodom otkrivanja spomen-biste ovom biskupu Katoličke crkve u Osijeku… »

Izbori moraju biti raspisani do 3.marta, održani do 1.maja

B92 10.02.2017
Beograd -- Mediji u Beogradu spekulišu poslednjih dana sa datumom održavanja predsedničkih izbora. Jedino je izvesno zasad, a to je da ti izbori, prema Ustavu Srbije, moraju da budu raspisani najkasnije do 3. marta, a održani najranije u subotu 1… »

Prepolovljen PDV na palete i brikete

RTV 10.02.2017
BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je zahvaljujući inicijativi koju je pokrenula ta asocijacija privrednika, smanjenja stopa poreza na dodatu vrednost sa 20 na 10 odsto na briket i pelet. Takođe, u posebnu stopu PDV od 10… »

Twitter udvostručio gubitak

Gde investirati 10.02.2017
Cena akcije Twittera pala je u četvrtak na Wall Streetu više od 12 odsto, nakon što je ta društvena mreža izvestila o gotovo dvostruko većem gubitku u poslednjem lanjskom tromesečju u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prema u četvrtak… »